Ponedeljak, 25.07.2011.

13:32

SP: Sijelo nasledio Čavića na tronu

Brazilac Sezar Sijelo osvojio je zlato na 50 metara leptir stilom na Svetskom prvenstvu u Šangaju.

Izvor: B92

Default images

Sijelo je titulu svetskog šampiona u toj disciplini preuzeo od Milorada Čavića, koji u nedelju nije uspeo da se plasira u finale i borbu za odličja.

Do titule na 50 metara leptir Sijelo je došao u vremenu od 23.10 sekunde, ispred Australijanca Metjua Targeta, koji je imao 18 stotinki zaostatka, dok je bronza pripala njegovom sunarodniku Džefu Hjudžilu.

Sijelo je tek nekoliko dana pre početka planetarnog šampionata uopšte dobio dozvolu da se takmiči pošto je pre dva meseca bio pozitivan na zabranjeni dijuretik furosemid na mitingu u Rio de Žaneira. Plivački savez Brazila je zbog toga Sijelu izrekao samo opomenu, zbog čega je Svetska plivačka federacija uputila žalbu Sudu za arbitražu u sportu, koji je odlučio da ne kazni brazilskog plivača.

Na 100 metara prsno do zlata je došao Norvežanin Aleksander Dale Oen u vremenu od 58.71 sekundi i to odličje posvetio svom narodu zbog nedavnog masakra u Oslu. Srebro je pripalo Fabiju Skocoliju iz Italije, dok je treći bio Južnoafrikanac Kameron van der Burg.

Kod žena, Amerikanka Dejna Volmer trijumfovala je na 100 metara leptir u vremenu od 56.87 sekundi. Drugo mesto zauzela je Ališa Kauts iz Australije, sa sedam stotinki slabijim vremenom, dok je treća bila Kineskinja Lu Jing.

Kineskinja Šiven Je osvojila je zlato u disciplini 200 metara meštovitim stilom i tako napravila iznenađenje dana. Je je pobedila u vremenu od 2:08.90 minuta, sa deset stotinki prednosti u odnosu na Ališu Kouts iz Australije, dok je treća bila Amerikanka Arijana Kjukors. Olimpijska šampionka Stefani Rajs bila je četvrta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: