Del Boske: "Moramo biti oprezni"

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da njegovi igrači moraju da budu oprezni na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Izvor: LB

Ponedeljak, 05.04.2010.

18:23

Default images

Španija je aktuelni evropski šampion, a navijači u toj zemlji očekuju da će ‘crvena furija’ ove godine napokon osvojiti Mundijal. Međutim, Del Boske ističe da njegv tim nikako ne sme da se opusti bez obzira na činjenicu da su među glavnim favoritima u Južnoj Africi.

"Moramo da budemo oprezni i da pokušamo da prekinemo euforiju navijača u Španiji. Reprezentativci ne smeju da se prepuste preteranim pohvalama i da misle da su najbolji na svetu", rekao je Del Boske.

Selektor Luis Aragones predvodio je Španiju do titule na EP 2008. godine. Španija je tada ostvarila prvi trijumf na velikim turnirima posle 44 godine. Čelnici Fudbalskog saveza Španije imaju potpuno poverenje u 59-godišnjeg Del Boskea, koji će predvoditi ekipu i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Del Boske je 1999. godine preuzeo Real Madrid od Džona Tošaka i sa ‘kraljevskim klubom’ za četiri godine osvojio dva trofeja u Ligi šampiona, dve šampionske titule, interkontinentalni kup i Super kup Evrope. Tokom celog tog perioda španski stručnjak se zalagao za jačanje timskog duha i zajedništvo ekipe.

"Svaki trener ima svoj stil rada. Ne postoji posebno uputstvo, samo morate da napravite dobru grupu koja dobro radi", rekao je on.

Od kada je, posle Evropskog prvenstva 2008. godine zamenio Aragonesa na klupi 'crvene furije', Del Boske je na 22 utakmice zabeležio samo jedan poraz - prošle godine od selekcije SAD 0:2, na Kupu Konfederacija.

Španija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi H, sa selekcijama Čilea, Hondurasa i Švajcarske, a ukoliko prođe grupnu fazu takmičenja, 'furija' bi mogla da igra protiv Brazila ili Portugala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: