Divac ipak u Realu

Izvor: Igor Vujièin

Petak, 21.07.2006.

13:29

Default images
Vlade Divac je posle dvonedeljenog razmišljanja prihvatio funkciju direktora košarkaške sekcije madridskog Reala. Proslavljeni srpski košarkaš bio je džoker na izborima novog predsednika Ramona Kalderona, ali je euforija nakon pobede brzo splasnula jer u kraljevskom klubu nisu hteli da ispune Divčev finansijski zahtev.

Španski mediji prenose da je Real nudio 300 hiljada evra po sezoni, dok je bivši košarkaš LA Lejkersa, Šarlota i Sakramenta tražio ravno milion. Dogovor je posle dosta natezanja, ipak, postignut i Vlade Divac će u Realu raditi za pola miliona evra, prenosi "Blic"

- Divac je direktor Košarkaškog kluba Real kao što smo najavili na početku izborne kampanje. Pronašli smo najbolje rešenje i očekujem da se Vlade za 15 dana pojaviti na poslu - izjavio je predsednik Ramon Kalderon.

Divac je pre nekoliko dana napustio Španiju i odleteo za Los Anđeles gde i dalje ima obaveze prema Lejkersima za koje obavlja ulogu skauta u Evropi. Vlade će se, najverovatnije, u Madridu zadržati kratko jer od 9. do 14. avgusta učestvuje u NBA kampovima u kineskim gradovima Pekingu, Anšamu i Šangaju.

- Real je najveći klub na planeti i zaslužio je da ima košarkašku selekciju za ponos. Zajedno sa Predragom Mijatovićem napravio sam projekat u koji verujem - rekao je Vlade Divac.

Kraljevski klub je ovog leta ostao bez trojice odličnih košarkaša, Igora Rakočevića (Taukermika), Mikaela Želebala (Sijetl) i Mustafe Sonka (Alikante), kao i trenera Božidara Maljkovića. Divac je planirao da Maljkovića ekspresno zameni Svetislavom Pešićem, ali je naš bivši selektor, suočen sa komešanjem u Realu, preko noći produžio za Đironu. Trenersku klupu kraljevskog kluba odbio je i slavni Aito Garsija Reneses koji je ostao u Huventudu.

Veliko pojačanje Madriđana trebalo je da postane Karlos Himenez, ali se i iskusni španski reprezentativac predomislio u poslednjem trenutku i iz Estudijantesa prešao u Unikahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: