Le Klo podržava privatnu plivačku ligu

Četvrostruki olimpijski šampion u plivanju Čad le Klo rekao je da podržava novo takmičenje, koje vodi plivače tome da budu u sukobu s vlastitim upravnim telom.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

10:07

Le Klo podržava privatnu plivačku ligu
Photo by Laszlo Balogh/Getty Images

Le Klo je rekao da će Međunarodna plivačka liga (ISL) doneti mnogo benefita tom sportu, sa svojim "dinamičnim pristupom".

Planirana privatna liga nije pod pokroviteljstvom Međunarodne plivačke federacije (Fina) i za cilj ima da okupi najbolje plivače sveta koji će imati veće nagradne fondove.

Le Klo je dodao da je "veoma razočaran što plivanje nije otvoreno za promene" i da je "zabrinut za budućnost" tog sporta.

Posle upozorenja Fine da će svi koji budu učestvovali na takmičenju biti suspendovani, ISL je otkazala događaj zakazan za decembar ove godine u Torinu.

Kao odgovor na upozorenje Fine, troje plivača, među kojima je Mađarica Katinka Hosu, podneli su antimonopolsku tužbu protiv Fine na jednom kalifornijskom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: