Lari Bird za B92: "Svidjaju mi se evropski igrači"

Legenda američke profesionalne košarke, Lari Bird, posetio je Beograd u okviru svoje evropske turneje, kako sam kaže, "upoznavanja evropskih košarkaških prvenstava". Bird je sedeo u novinarskoj loži Pionira, odmah do terena, i sa zanimanjem pratio meč 10. kola Gudjer lige, Crvena zvezda - Zagreb. Da li zbog važnosti utakmice, ili zbog prisustva američkog asa, igrači oba tima pokazali su veliko zalaganje i požrtvovanost. U poluvremenu smo popričali sa Birdom, sada predsednikom košarkaških operacija u NBA timu iz Indijanopolisa, Indijana Pejsersima.

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Nedelja, 23.11.2003.

00:35

Default images

Bili ste nedavno u Italiji sada ste u Beogradu, da li ste videli neke igrače koji vam se dopadaju?

"Bio sam van košarke tri godine, i zaista nemam osećaj za evropska takmičenja, sada mi se ukazala prilika da dodjem...što se tiče igrača, svidjaju mi se svi, sve su to dobri igrači, i ukoliko razviju svoju igru, možda se jednog dana ponovo vidimo u NBA ligi."

U Italiji ste na delu videli Miloša Vujanića, kojeg je draftovao Njujork, kako vam se čini taj igrač?

"Ima dosta dobrih igrača, nisam se fokusirao samo na jednog, kažem ima dosta mladih igrača koje posmatramo, nadamo se da će se razviti na pravi način, odnosno da će biti sposobni da se takmiče u NBA sa najboljim igračima sveta"

Šta mislite o utakmici Crvena zvezda – Zagreb koju posmatrate?

"Utakmica je odlična, neizvesna, igrači oba tima su nesebični, lopta stalno kruži, ima dosta agresivnosti i fizičkih duela. Svidja mi se nekolicina igrača, ali neću da im spominjem imena, pošto su suviše mladi i nisu još spremni za to."

Da popričamo malo o NBA ligi, vi imate novi posao, kako se snalazite vi i novi trener, kako ocenjujete rezultate Indijane?

"Za sada se nekako snalazimo, uglavnom se provlačimo iako dobijamo dosta utakmica. Mislim da ćemo u nastavku sezone biti sve bolji. Trener je nov i igrači treba da se naviknu. Nadamo se da će se to desiti pre kraja sezone i da ćemo daleko dogurati u plej ofu. Džef Foster odlično igra u ovoj sezoni, Ostin Krošir se vraća u formu...znate, Redži Miler je već u godinama i ostali igrači moraju da preuzmu odgovornost."

Kako ocenjujete dosadašnji razvoj sezone u NBA?

"Lejkersi su veoma moćni sa Šakilom O Nilom, Gerijem Pejtonom, Karlom Melounom...imaju jak tim, San Antonio nije najbolje startovao...ima dosta timova koji igraju bolje nego što su očekivali, Sijetl na primer uprkos povredama, Milvoki...sve u svemu smatram da će Pejsersi biti u vrhu kada bude najpotrebnije."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: