Meč karijere Nemanje Bjelice

Nemanja Bjelica odigrao je najbolji meč od kada je prošle sezone stigao u NBA ligu.

Izvor:

Ponedeljak, 14.11.2016.

08:13

Meč karijere Nemanje Bjelice
Getty Images

Srpski reprezentativac, Beli je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Minesota Timbervulvsa nad Los Anđeles Lejkersima 125:99 sa 24 poena (4/7 za dva, 5/8 za tri), osam skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, za skoro 41 minut na parketu.

Najefikasniji u redovima Timbervulvsa bio je Andrju Vigins, koji je takođe ostvario rekord karijere sa 47 poena (12/16 za dva, 2/5 za tri), četiri uhvaćene lopte i tri asistencije.

Istakao se i Karl-Entoni Tauns sa 22 poena i 12 skokova, dok su Edrijan Pejn i Riki Rubio dodali po deset, s tim da je Španac imao i deset dodavanja za poentiranje.

U poraženom timu, kod gostiju je najbolji bio Lu Vilijams sa 17 poena, ali su ga ispratili samo Džordan Klarkson sa 14, odnosno Brendon Ingram sa deset poena. Prethodne noći, na parketu najjače lige sveta našao se i Nikola Jokić, ali drugi reprezentativac naše zemlje nije imao produktivno veče poput momka iz bloka 70.

Denver Nagetsi poraženi su u Portlandu od Trejlblejzersa 112:105, a Joka je za nešto manje od 26 minuta uzeo samo tri šuta (0/3 za dva) bez pogotka, uhvatio pet lopti i imao tri asistencije.

Najefikasniji u timu iz Kolorada bili su Danilo Galinari i Emanuel Mudiaj sa 19 poena, dok su Kenet Farid (14 skokova) i Vilson Čendler (sedam skokova) upisali po jedan manje.

Pobednički sastav predvodio je neverovatni Demijen Lilard sa 32 poena (4/11 za dva, 3/7 za tri), osam skokova i šest uspešnih dodavanja, a najveću podršku imao je u Si Džeju Mekalumu koji je ubacio 21 poena. Moris Harkles dodao je 17, a Evan Tarner 14 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: