Aleksandar Ovečkin: Ja sigurno idem u Soči

Dvostruki MVP NHL lige kaže da je spreman da se odrekne trinaestogodišnjeg ugovora sa Vašington Kapitalsima koji mu garantuje zaradu od 124 miliona dolara da bi igrao na sledećim Igrama.

Komesar NHL Lige Geri Betmen rekao je da bi NHL mogla da odluči da igrači iz te lige ne igraju na olimpijskim turnirima.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

00:44

Default images

"Nadam se da će Geri reći 'Slažem se, NHL igrači neka idu tamo," rekao je Ovečkin posle utakmice sa Kanađanima, "Znam šta ću da mu kažem i znam šta ću ja da odlučim."

Ovečkin se osvrnuo na utakmicu sa Kanadom.

"Imali smo dosta prilika, propustili smo ih previše," rekao je Ovečkin i odgovorio novinarima koje je zanimalo kako doživljava protivnike koje zna iz lige za vreme utakmica reprezentacija.

"Svakoga poštujem ali na ledu nemam prijatelje, nemam nikoga, imam samo saigrače," rekao je Rus, "Igram za svoju zemlju i svejedno mi je protiv koga igram."

Inače, u priču o nastupu NHL igrača na Olimpijskim igrama uključio se i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog.

"Ti igrači daju dodatni kvalitet hokejaškom turniru," rekao je Rog, "Sreo sam se sa gospodinom Betmenom i Reneom Faselom, predsednikom Međunarodne hokejaške federacije. Nisam mislio da će to biti završni razgovor, naravno, imamo dovoljno vremena do Sočija da se dogovorimo, ali je jasno da je želja MOK da se rešenje nađe i siguran sam da ima načina to uradimo."

Novinari su Roga pitali da li će izvršiti pritisak na Betmena i da li ima načina da se na njegov stav utiče.

"Ja nisam čovek koji ucenjuje i vrši pritisak, više volim da ubeđujem ljude u ono u šta verujem," rekao je Rog, "Igrači žele da učestvuju, neću samo da ponavljam ono što je rekao Ovečkin, 'Šta god da se odluči, ja ću biti tamo' a on ima uticaj. Slično misli i Sidni Krosbi, to je jasna želja igrača da učestvuju na Igrama u Sočiju."

"Drugo, to je najbolja promocija hokeja i NHL lige. Nemojte da zaboravite, a Geri to zna, gledanost olimpijskog turnira je veća nego finala Stenli kupa. O tome moramo da razmišljamo, to je promocija hokeja čak i u Severnoj Americi. To ne smemo da zaboravimo," kaže Rog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: