Justina Kovalčik, ne obećava, ali se nada

Najveća nada Poljske u ovogodišnjim Zimskim Olimpijskim igrama Justina Kovalčik ne obećava zlato u Vankuveru, ali garantuje da će ga osvojiti za četiri godine u Sočiju. Ipak, iako Igre još uvek nisu ni počele stigla je da kritikuje organizatore da je staza za skijaško trčenje u Vankuveru previše laka.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2010.

23:44

Default images

Staza je previše ravna, previše je laka, i pravljena je kao za turiste”, rekla je Poljakinja.

Za razliku od Torina, gde je osvojila bronzu, Kovalčik je pred Igre u Vankuveru izraziti favorit, ali s jednakim, ali drugačijim pritiskom. Tada je oslobođenja optužbi da je koristila doping, a potom je iznenadila sve našavši se na podijumu. Ovoga puta na Igre dolazi kao vodeća u Svetskom kupu i sa osam pobeda na različitim distancama iza sebe.

Boriću se, to je sigurno, i daću sve od sebe. Znam da pripadam favoritima na Olimpijskim igrama i želim da opravdam to”, rekla je Kovalčik.

Iako je osvajanjem bronze u Torinu pre četiri godine iznenadila sve, posle tih Igara njeni rezultati su krenuli uzlaznom putanjom, a kulminirali su na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Liberecu, gde je osvojila dva zlata i jednu bronzu.

U istoriji Zimskih Olimpijskih igara Poljska je osvojila samo jedno zlato, a svi se nadaju da bi upravo Justina Kovalčik mogla da donese sledeće. Ko zna, možda se iz Vankuvera u svoje Katovice ne vrati samo sa jednim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: