Nova vest
Košarka

Utorak, 07.09.2010.

12:32

Srbija - Španija (17h)

Košarkaši Srbije igraju u sredu sa Španijom (17h) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Turskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Duel u Turskoj biće repriza finala Evropskog prvenstva iz Poljske prošle godine kada su Španci ubedljivo slavili.

Naša reprezentacija je do četvrtfinala došla teškom pobedom nad selekcijom Hrvatske, dok su Španci, takođe uz određene probleme, u osmini finala savladali selekciju Grčke.

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da naša ekipa ima šanse u duelu sa Špancima.

"Pokušali smo da postavimo utakmicu sa Španijom, a na prvom mestu moramo da znamo sa kim igramo. Španija je zvanični svetski i evropski prvak, time je sve rečeno. Evidentno je da oni, kako odmiče takmičenje, zahvaljujući kvalitetu i iskustvu igraju sve bolje. Španci godinama igraju zajedno, ali je na nama da pokažemo koliko možemo", rekao je Ivković.

"Iskusniji smo za godinu dana od kada smo odigrali poslednji meč protiv Španije I upravo je to činjenica koja nam daje za pravo da razmišljamo o pobed I plasmanu u narednu rundu ovog takmičenja Očekujemo tešku utakmicu, I moramo da pružimo agresivnu igru protiv sjajne “furije” kako bi zaustavili njene ključne igrače", istakao je organizator igre “orlova”, Miloš Teodosić.


Krilo košarkaške reprezentacije Srbije, Nemanja Bjelica, smatra da u duelu protiv Evropskog I Svetskog prvaka Srbija imam svoju šansu, ali dodaje da je najbitnije da dobro analiziramo njihovu igru u napadu I odbrani kako bi se što kvalitetnije suprostavili sutrašnjem rivalu. 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu