Navijači dočekali košarkaše

Nekoliko stotina navijača dočekalo je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla igrače i stručni štab košarkaške reprezentacije Srbije.

Izvor: AK

Ponedeljak, 13.09.2010.

19:00

Default images

Srbija je na Mundobasketu u Turskoj osvojila četvrto mesto, a u borbi za bornzu poražena je od Litvanije.

"Mnogo smo rekli već u Istanbulu, a ovaj doček može samo da nam izazove najdublje emocije. Mislim da je ova mlada generacija zaslužila da igra finale, ali za nas tek ima vremena. Idemo dalje", rekao je selektor Dušan Ivković, ne želeći da precizira da li će ostati na funkciji.

Ivković će naredne dve sezone voditi grčki Olimpijakos, klub sa kojim je 1997. već osvojio titulu prvaka Evrope.

Košarkaš španske Kahe Laboral Nemanja Bjelica priznao je da je bio iznenađen dočekom.

"Zaista nisam to očekivao. Hvala ljudima u Srbiji koji su verovali u nas. Vratili smo im to na najlepši mogući način, iako nismo uzeli medalju. Voleo bih da nastavimo rad sa selektorom Ivkovićem jer još nismo pokazali pravo lice. Pozitivno je i to što smo ovako mladi naučili da podnesemo težak poraz kao onaj od Turske. To nam je velika škola", istakao je Bjelica.

Srbija je u polufinalu SP izgubila od Turske, a dan kasnije je u utakmici za treće mesto poražena od Litvanije.

"Da nam je neko pre šampionata ponudio polufinale, oberučke bismo prihvatili. Ovako smo imali šansu da se borimo za medalju, ali nedostajalo nam je malo sreće. Iznenađen sam dočekom u Beogradu, ali i ponosan što sam deo ovog tima", zaključio je Mačvan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: