Nova vest
Tenis

Subota, 18.09.2010.

18:41

Obradović: "Optimisti smo"

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović veruje da njegov tim još uvek može da se plasira u finale Dejvis kupa.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Obradović je istakao da nije pesimista pred odlučujući dan polufinala DejvisKupa, bez obzira na subotnji poraz srpskog dubla i vođstvo Čeha od 2:1.

Tomaš Berdih i Radek Štepanek su u meču parova savladali Nenada Zimonjića i Novaka Đokovića sa 3:6, 6:1, 6:4, 6:1.

"U nedelju očekujem da prepuna Beogradska arena na pravi način podrži naše tenisere u borbi za preokret protiv selekcije Češke", rekao je Obradović.

Selektor je istakao i da uprkos porazu Žimonjića i Đokovića u reprezentaciji Srbije i dalje vlada optimizam.

"Optimisti smo i verujemo da ćemo uz pomoć prepune Arene doći do povoljnog rezultata. Poručio bih Beograđanima da u što većem broju dodju u Arenu i da zejednio, svom snagom izborimo pobedu protiv Češke", poručio je Obradović.

Selektor Srbije takođe smatra da će pobednik duela Srbija - Češka biti poznat tek posle drugog nedeljnog meča.

"Dobro je što se Novak oseća sjajno. Preostalo je da se odigraju još dva meča. Uvek smo verovali u pobedu, pa verujemo i sada", rekao je Obradović.

Iako je posle žreba bilo najavljeno da će u dublu igrati Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, selector se odlučio za kombinaciju Zimonjić/Đoković.

"Tandem Zimonjić - Đoković je spoj dva najbolja igrača na svetu. Međutim, ovog puta to nije dalo rezultata. Svi smo ih utešili. U nedelju se igraju dva velika meča, u kojima treba da donesemo pobedu Srbiji", objasnio je Obradović.

Poslednjeg dana takmičenja u prvom meču, od 14 časova, sastaju se Đoković i Berdih, a potom sledi meč Janko Tipsarević - Radek Štepanek.

Prvog dana takmičenja, u petak, Viktor Troicki je izgubio od Štepaneka, dok je Tipsarević bio bolji od Berdiha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu