Nova vest
Tenis

Petak, 26.06.2009.

16:58

Federer u osmini finala Vimbldona

Švajcarac Rodžer Federer izborio je plasman u četvrto kolo Vimbldonu trijumfom nad Filipom Kolšrajberom iz Nemačke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi teniser sveta je do pobede došao posle četiri seta, rezultatom 6:3, 6:2, 6:7 (5:7), 6:1 za dva sata i 31 minut i za mesto u četvrtfinalu igrače protiv Robina Sederlinga, koga je savladao u finalu Rolan Garosa. Šveđanin je u trećem kolu bio bolji od Nikolasa Almagra iz Španije 7:6 (9:7), 6:4, 6:4.

Iako su mnogi očekivali da će Kolšrajber, koji je prošlog meseca eliminisao Novaka Đokovića sa Rolan Garosa, od starta biti pretnja Federeru, Švajcarac je bez problema, za samo 37 minuta došao do vođstva od 1:0 u setovima. Kao što je bio slučaj u prvom setu, i u drugom drugi nosilac na Vimbldonu nije naišao na veliki otpor Nemca i poveo je sa 2:0.

Potom su usledili mali problemi za bivšeg prvog tenisera sveta kome je Kolšrajber oduzeo prvi set od starta turnira posle taj brejka i smanjio na 2:1 u setovima za Švajcarca, koji je zatim u četvrtom setu prepustio samo jedan gem protivniku i rutinski priveo meč kraju i izborio plasman među najboljih 16 tenisera na ovogodišnjem trećem Gren slem turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu