Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.07.2010.

19:48

Euzebio: "Ranije je bilo više vrhunskih igrača"

Portugalski fudbalski velikan Euzebio rekao je u Johanesburgu da je bilo više vrhunskih igrača pre nego što je fudbal postao poslovni poduhvat.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Euzebio je bio najbolji strelac Svetskog prvenstva 1966. godine, sa devet postignutih golova, a uopšteno je mišljenje da je jedan od najboljih igrača svih vremena. Novinare na Svetskom prvenstvu zanimala je ocena 68-godišnjaka o sadašnjem stanju u fudbalu.

"Teško je porediti, a jedino što mogu da vam kažem je da je moja generacija, ona iz šezdesetih - mi smo igrali fudbal. Bilo je vrhunskih igrača širom sveta, svaka zemlja ih je imala", rekao je Euzebio.

"Ne može se to porediti sa ovim danas. Fudbal je danas poslovna stvar. Dobre igrače možete prebrojati na prste jedne ruke", dodao je on.

Euzebio je imao zajedničku konferenciju za novinare sa Nemcom Gerdom Milerom, koji je postigao najviše golova na Mundijalu 1970. godine. Događaj su organizovali sponzori nagrade "Zlatna kopačka", namenjene najboljem strelcu turnira.

Euzebio je predvideo da će nagradu osvojiti Argentinac Gonsalo Iguain i Španac David Vilja, ali je dodao da nije impresioniran brojem postignutih golova na turniru.

"Da li ste rekli da je bilo mnogo golova na ovom turniru? Nisam do sada video mnogo golova. Najbolji strelci postigli su do sada četiri gola, ali ima vremena", rekao je on.

Prvo mesto liste strelaca dele Vilja, Iguain i Robert Vitek iz Slovačke.

Miler je predvideo da će nagradu osvojiti njegov prezimenjak iz sadašnje reprezentacije Nemačke, Tomas Miler. Ovaj 20-godišnji vezni igrač postigao je do sada tri gola.

"Dobar je igrač. Sa 18 godina već je bio u ekipi, vrlo je koristan. Povrh svega toga, vrlo je pristojna i dobra osoba, a to je takođe važno", rekao je 65-godišnji Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu