Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.06.2010.

22:32

Tevez odveo Argentinu u četvrtfinale

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi pošto je u Johanezburgu savladala Meksiko rezultatom 3:1.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

'Gaučosi' su tako u reprizi duela sa prethodnog Mundijala u Nemačkoj ponovo, kao i pre četiri godine, u osmini finala eliminisali Meksiko.

Dva gola za Argentinu postigao je Karlos Tevez, u 26. i 52, dok je Iguain bio precizan u 33. minutu. Utešni pogodak za Meksiko postigao je Havijer Hernandes u 71. minutu.

Izabranici selektora Dijega Armanda Maradone će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Nemačke, koja je, takođe, u nedelju savladala Englesku sa ubedljivih 4:1.

Senku na sjajnu fudbalsku predstavu na stadionu Skoer Siti ponovo je bacilo očajno suđenje, ovoga puta arbitarske trojke iz Italije - Roseti, Kalkanjo, Ajroldi. Sudije su u 26. minutu napravile ogromnu grešku, pošto su priznale prvi gol Argentine, uprkos činjenici da je strelac Karlos Tevez bio u očiglednom ofsajdu.

Meksikanci su na startu meča bili konkretniji. U osmom minutu Karlos Salcido je snažnim udarcem sa oko 30 metara iznenadio golmana Serhia Romera, ali je njegov pokušaj zaustavila prečka. Samo minut kasnije i Andres Gardado je pokušao, ali je i on zamalo bio neprecizan. U 14. minutu Hernandez je, takođe, propustio izglednu priliku da dovede Meksiko u vođstvo.

Argentina je pre prvog gola imala nekoliko poluprilika, ali je Maradoninim izabranicima nedostajala kvalitetna završnica. U 26. minutu, Leo Mesi je pokušao da proturi loptu do Teveza, ali je brži bio golman Peres. Međutim, lopta ponovo stiže do Mesija, usledilo je novo dodavanje ka napadaču Mančester sitija, koji glavom loptu sprovodi u mrežu Meksika. Tevez se tom prilikom našao u očiglednom ofsajdu, ali je pomoćni sudija Stefano Ajroldi napravio veliku grešku pošto nije signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Samo šest minuta kasnije Gonzalo Iguain je duplirao prednost Argentine, ali je tom golu prethodila velika greška Riakrda Osoria. Reprezentativac Meksika je bukbvalno dodao loptu napadaču madridskog Reala, koji je potom sjajnim driblingom prevario golmana Peresa i lako pogodio prazan gol.

U 35. minutu Salcido je uputio još jedan projektil ka golu Argentine, ali je golman Romero ovoga puta bio veoma oprezan.

U završnici prvog poluvremena prvo Iguain ne koristi još jednu izglednu šansu, a potom i Meksikanci propuštaju najbolju priliku u prvom delu igre. Salcido je centrirao sa leve strane, ali Hernandez nije stigao do lopte, pošto je ponovo brži bio Romero.

Po završetku prvog dele igre došlo je do koškanja između igrača Meksika i Argentine, ali se situacija brzo smirila pošto je odmah intervenisao Maradona

Drugo poluvreme je počelo potpuno neočekivano. Bilo je izvesno da će izabranici selektora Havijera Agirea pokušati od samog starta da pritisnu protivnika ne bi li što pre postigli gol. Ipak, dogodilo se nešto potpuno obrnuto – Tevez je u 53. minutu došao do lopte na ivici kaznenog prostora i fantastičnim udarcem savladao golmana Pereza koji jednostavno nije imao vremena da reaguje.

I pored ubedljive prednosti Argentine, fudbaleri Meksika su do kraja meča pokušavali da smanje rezultatski zaostatak. Ta upornost se isplatila u 71. minutu kada je Havijer Hernandes postigao utešni pogodak i ublažio poraz Meksika. On je sjajno primio lotpu na ivici kaznenog prostora, prevario Martina Demikelisa i sa desetak metara iskosa postigao fantastičan gol za konačnih 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu