Hana Teter – hoće li nastaviti niz?

Hana Teter je rođena u snouborderskoj porodici, pa je bilo logično da će se i ona baviti tim sportom, a svoj prvi trening imala je sa osam godina.

Izvor: Maja Nikoliæ

Ponedeljak, 03.02.2014.

15:30

Default images

U Svetskom kupu 27-godišnja snouborderka je debitovala sa 15 godina, a samo godinu dana kasnije osvaja zlato na X-Games.

Od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom. Najveći uspeh joj je zlato na Olimpijskim igrama u Torinu i srebro u Vankuveru.

Sva takmičenja pred Olimpijske igre sam odradila sa posebnim stavom, olimpijskim stavom. I cilj mi je da pobedim, ali ako već ne mogu neka budem hrabra u svom pokušaju”, rekla je Teterova.

Pre odlaska u Torino, Hana je objavila dokumentarni film o razvoju snouborda u kojem se pojavljuju legendarni Šon Vajt i Terje Hakonsen. Takođe je zajedno sa bratom snimila dokumentarac o razvoju snouborda.

Teter je poznata i po dobrotvornom radu, a osnovala je i sopstvenu organizaciju pod nazivom Hanino zlato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: