Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 01.12.2016.

17:43

Risovićeva: Možemo iznenaditi na EP

Golmanka Srbije Jovana Risović jedva čeka početak Evropskog prvenstva u Švedskoj, na kom, kako je ocenila nacionalna selekcija može do iznenađenja.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Risovićeva: Možemo iznenaditi na EP
Foto: RSS

Srbija će na kontinentalnom šampionatu u Švedskoj igrati u Grupi A sa selekcijom domaćina, Španije i Slovenije protiv koje ih u nedelju od 15.15 očekuje utakmica.

"Dobro smo raspoložene, možemo da iznenadimo, kvalitet imamo, samo nas ovo iščekivanje ubija. Jedva čekamo da počne turnir. Nezahvalno je pričati o konačnom rezultatu, ali primarni cilj je da prodjemo grupu, to jest, da pobedimo Sloveniju u tom uvodnom meču koji je uvek najteži na svakom prvenstvu. Biće jako teško, taj meč odlučuje o dosta toga, i pritisak će postojati. Verujem da možemo to da prevaziđemo, jer ova generacija poseduje iskustvo, mnoge od nas su vodeće u svojim klubovima, tako da postoji ozbiljna osnova da verujemo u trijumf", rekla je Risovićeva.

"Nadam se da ćemo igrati dobro i uspeti da upišemo još neku pobedu u grupi, jer znamo da se bodovi prenose. Pobeda u tom prvom meču zbacila bi pritisak, igrale bismo rasterećeno i onako kako znamo. U takvim okolnostima, mogli bi da iznenadimo, to jest, uzmemo još koji bod", dodala je ona.

Srpske reprezentativke se u Vrnjačkoj Banji spremaju se za EP u Švedskoj. Izabranice selektorke Dragice Djurić do sutra će trenirati u Srbiji, a na put ka Stokholmu u subotu.

"Cilj nam je da se priviknemo na vreme odigravanja prvog meča sa Slovenkama. Uglavnom igramo od 18, 19 časova u svojim ligama, tako da je ovo specifično vreme, na koje je potrebna adaptacija. Pre treninga koji su u 15 časova, imamo terapije da saniramo povrede, a hvala Bogu, svi smo u tome uspeli. U Beogradu smo radili dva puta dnevno, a posle osvojenog turnira u Češkoj, u Banji smo krenuli sa po jednim treningom dnevno. Došle smo umorne iz klubova, važno je očuvati svežinu", rekla je Risovićeva.

Evropsko prvenstvo održaće se u Švedskoj od 4. do 18. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu