Nova vest
Rukomet

Nedelja, 08.04.2012.

17:40

OI: Srbija lako sa Alžirom

Rukometaši Srbije pobedili su Alžir sa 26:18 (15:10) u trećem kolu kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Londonu.

Izvor:

Autor:

Default images

Srbiji je bila neophodna pobeda od četiri gola razlike i trijumf Španije protiv Poljske, u meču koji se igra od 20.15h.

"Orlovi" su vodili tokom celog meča, u prvom poluvremenu uglavnom sa 4-5 golova razlike. Posle gola Marka Vujina u 40. minutu bilo je +7 (20:13) i u mirnoj završnici Srbija je bez problema sačuvala veliku rezultatsku prednost.

Srbija je prvi gol na meču postgila već posle nekoliko sekundi. Prvi gol na kvalifikacionom turniru postigao je Petar Nenadić iz kontranapada posle greške Alžiraca. Golman Alžiraca Kerbuž je odbranio sedmerac Momiru Iliću u četvrtom minutu. Prethodnih sedam puta je kapiten Srbije bio precizan sa sedam metara.

Međutim Srbija je posle nerelaziovanog sedmeraca postigla dva gola preko sjajnog levog krila Ivana Nikčevića. Heroj utakmice sa Poljskom je sa svoje pozicije na identičan način postigao dva gola za 4:1 u šestom minutu.

Dalibor Čutura posiže prvi gol na meču za 5:1. Benali je zatim na fenomenalan način lobovao Darka Stanića iz sedmerca. Posle samo desetak sekundi i na drugoj strani terena je dosuđen sedmerac koji je za Srbiju realizovao Marko Vujin (6:2).

Berkus je postigao prvi gol na meču za 6:3, a zatim Alžirci novim golom prilaze na -2.

Omar Ben Ali je u 13. minutu povredio Ivana Nikčevića koji je dobio udarac u glavu, pa ga je posle višeminutne pauze na terenu zamenio Dobrivoje Marković. Srbija je sa igračem više postigla gol preko Marka Vujina. Sasif Bultif je nastavio seriju atraktivnih golova Alžiraca – 7:5.

Srbija je u sledećem napadau napravila „višak“ na levoj strani terena pa je Marković postigao prvi gol na meču.

Alem Toskić svojim drugim gol na meču ponovo vraća Srbiji prednost od četiri gola – 9:5. Alžirci posle šest minuta postižu gol preko Berkusa (10:6).

Prve golove na meču postigli su i Rajko Prodanović i Momir Rnić pa je Srbija u 22. minutu prvi put na meču stigla do šest golova prednosti (12:6). Međutim u narednim minutima Alžirci prave seriju 3:0. Rastko Stojković prekida seriju Alžiraca svojim prvim golom na meču i „zarađuje“ isključenje protivnika.

Alžirci su u naredna dva napada pogađali okvir Stanićevog gola (prečka i stativa), a Srbija preko Dalibora Čuture daje 14. gol na meču. I Alžircu su u prvom poluvremenu stigli do dvocifrenog broja golova, a poslednji gol u prvom poluvremenu postiže Momir Rnić za 15:10 posle 30 minuta igre.

Trećim golom na meču drugo poluvreme „otvara“ Alem Toskić. Muhamed Mokrani je na drugoj strani prvi put na meču savladao Stanića. Posle isključenja Beljanskog u 37. minutu Alžirci postižu gol, ali Srbija sa igračem manje preko Dobrivoja Markovića „čuva“ šest golova prednosti – 18:12. Drugim golom Marka Vujina sa sedam metara Srbija je u 40. minutu prvi put na meču stigla do sedam golova prednosti.

Omar Ben Ali postiže treči gol 19:1, ali Srbija posle četvrtog gola Dalibora Čuture ponovo ima +7 - 20:13. Petim golom raspoloženog Marka Vujina Srbija je stigla i do +9 u 49. minutu – 23:14.

U poslednjim minutima meča dva gola za Alžirce postigao je njihov najbolji igrač Ben Ali. Dva minuta pre kraja meč posle nezgodnog doskoka povredio se Rastko Stojković. Imala je Srbija i dvocifrenu prednost (24:14, 25:15), ali su Alžirci na kraju poraženi sa osam golova razlike - 26:18.

Srbija: Marjanac, Stanić (13 odbrana), Šešum 4, Vujin 5, Nikčević 2, Toskić 3, Ilić, Marković 2, Prodanović 1, Stojković 1, Rnić 3, Kostadinović, Beljanski, Čutura 4, Stanković, Nenadić 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu