Nova vest
Rukomet

Petak, 20.01.2012.

14:57

Vuković: “Bacamo sve karte na sto”

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da će baciti sve karte na sto u duelu sa Nemačkom na Evropskom prvenstvu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Bacamo sve karte na sto, potrošićemo poslednji atom snage i tek onda se spremamo za sledeći meč. Mi smo verovatno svežiji od Nemaca jer smo imali priliku da u trećem meču odmorimo neke igrače“", rekao je Vuković.

Vuković je istakao da će meč protiv Nemačke biti najvažniji jer će onda srpska reprezentacija biti u velikoj prednosti u odnosu na ostale.

„Nama je utakmica protiv Nemačke najvažnija, jer će nas teško stići kada ih pobedimo. I oni, ali i Danci, Poljaci od kojih smo bolji u međusobnim susretima. Spremamo se od utakmice do utakmice“, rekao je selektor Srbije, „Ako dođemo do igre u odbrani i dugog, strpljivog i pametnog napada imaćemo šansu. Mi smo od svih iz naše grupe ostavili dobar utisak, jedini smo koji smo dozvolili sebi da 30 minuta igramo u šarenom sastavu jer nije isto kad promenite jednog, a ne svih šest igrača“.

Vuković je pozvao publiku da popuni „Beogradsku arenu“ jer je srpskim rukometašima podrška neophodna.

Bojim se da da momci ne budu razočarani ako ne bude puna „Arena“, jer očekuju podršku. Oni su napravili nešto što vrlo je malo ljudi, možda i među nama, verovalo da je moguće“, rekao je Vuković.

Levi bek Momir Ilić rekao je da Nemačka ima dobre pojedince, ali da kao kolektiv ne deluje baš najbolje.

Nemci su uvek nezgodni, imaju mentalitet protiv kojeg teško koja reprezentacija može da igra. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, ali mislim da kao kolektiv ne deluju baš najbolje“, rekao je Ilić.

Ilić je istakao da srpski reprezentativci žele da pokažu više nego u prvom krugu.

Idemo na pobedu, daćemo sve od sebe. Želimo da ponovimo utakmice sa Danskom i Poljskom. U drugom krugu će biti lakši posao, što sam i ranije rekao“, rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

Ilić je rekao da meč sa Nemačkom mnogo donosi i da su reprezentativci Srbije toga svesni.

Mislim da subotnja utakmica puno donosi i mi smo svesni toga. Tok takmičenja se može promeniti, a mi ćemo dati sve od sebe. Publika će biti tu jer će biti potrebna“, naglasio je Ilić.

Pivotmen reprezentacije Srbije Rastko Stojković rekao je da srpski reprezentativci moraju ostati samouvereni, sigurni i čvrsto na zemlji.

Siguran sam da ćemo pokazati nivo borbe i požrtvovanosti na terenu koji smo pružili do sada. Za ostalo se nadam da će sve biti dobro. Ne treba poleteti i dizati se u neke visine posle tri odigrane utakmice. Treba da nastavimo putem kojim smo išli do sada“, rekao je Stojković.

Stojković je istakao da njegova povreda ramena nije bitna i da požrtvovanost svih srpskih igrača donosi rezultate.

Nismo mi za klasu bolji od nekoga pa pobedili. Ne, poginuli smo i posle svake utakmice se lečimo. Doktori i fizioterapeuti ne spavaju po dva sata noću. Nije to jer smo mi bolji, nego zato što smo više želeli i dali sve od sebe za pobedu. Ono što smo pružili do sada, želimo da damo i u nastavku“, zaključio je Stojković.

Srbija sledeći meč igra u oviru Grupe I protiv Nemačke u subotu od 20.15. Osim Srbije i Nemačke u Grupi I su Poljska, Danska, Makedonija i Švedska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu