Nova vest
Rukomet

Utorak, 30.11.2010.

23:09

KK: Kolubara protiv Maribora

U Beču je u utorak održan žreb za osminu finala evrokupova, a njegov ishod čekala su tri srpska kluba.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Preostali predstavnici Srbije, Kolubara u Kupu pobednika Kupova, odnosno, Partizan i Radnički u Čelendž Kupu, dobro su prošli.

Aktuelni šampion, lazarevačka Kolubara će u pokušaju da se domogne novog četvrtfinala Kupa pobednika Kupova, igrati sa slovenačkim Mariborom Branikom.

Maribor je tim koji igra tek drugu sezonu u elitnom slovenačkom društvu. Do sada nisu imali zapaženih rezultata, osim jednog finala nacionalnog Kupa, a ovo im je debi na međunarodnoj sceni. U prethodnom kolu, eliminisali su češku Karvinu. Kolubara će biti domaćin u prvom meču.

Beogradski Partizan će imati lakši zadatak nego u trećem kolu, kada su Beograđani, za gol, eliminisali hrvatsko Međimurje. Protivnik crno-belih, biće Bašaraž iz Luksemburga, koji je u prethodnoj rundi eliminisao italijanski Junior Fasano. Plasmanom u četvrto kolo, Luksemburžani su ponovili najveći evropski uspeh iz sezone 2001/2002, kada su se takođe takmičili u Čelendž Kupu. Partizan je domaćin u prvom meču.

Teži zadatak imaće kragujevački Radnički, koji je izvukao švajcarski Sent Otmar iz Sent Galena. Reč je o ekipi, koja je u sezoni 2008/2009 igrala polufinale Kupa EHF i koja u svojim redovima ima igrače sa reprezentativnim međunarodnim iskustvom, poput naturalizovanog Austrijanca Nejca Hojca, odnosno, poznatog nemačkog golmana Kristijana Ramote. U prethodnom kolu, u švajcarskom derbiju, u oba meča, Sent Otmar je bio bolji od Bern Murija. U prvom meču, Kragujevčani gostuju u zemlji čokolade.

Prvi mečevi evrokupova igraju se 19. i 20. februara, dok su revanši na programu nedelju dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu