Nova vest
Rukomet

Utorak, 20.01.2009.

15:38

Srbija - Norveška (19h)

Rukometna reprezentacija Srbije sastaće se u sredu (19h) sa Norveškom u 4. kolu Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šokantan poraz od Brazila ostavio je tim Srbije na dva osvojena boda, a selektor Jovica Cvetković siguran je da ekipa može da se vrati u igru i ostvari plasman u drugi krug. "Znali smo mi da se vadimo iz poraza i pobeđujemo. Siguran sam da ćemo prevazići sve probleme. Norvežani su izuzetno kvalitetna ekipa i moraćemo da se pomučimo da bi osvojili bodove protiv njih".

"Norvežani imaju odličinu bekovsku liniju, krilne igrače, pivotemena, zaista sastav koji igra izuzetno kvalitetno i golmana. Igraju brz rukomet, čvrstu odbranu, ali imaju svojih mana i mi ćemo gledati da te mane iskoristimo", rekao je Cvetković na konferenciji za novinare u Poreču.

Selektor je objasnio da je na meču sa Brazilom pokušao da odmori pojedine igrače, kaže da je očigledno da je ekipa nedovoljno ozbiljno ušla u taj meč, ali svu krivicu preuzima na sebe.

"Pogubili smo konce, prosto neko je mislio da može protivnik da se dobije bez previše truda i to je najveća greška. To je ono što mogu da im prebacim. Nemaju prava bilo koga da potcenjuju. U pripremi utakmice nismo tako nastupali. Očito, bez obzira kako se igralo, da li se igralo sa jednom postavom prvo poluvreme, kao što sam ja igrao, sa drugom drugo, želeo sam zaista malo da odomorim pojedince koji su izneli najveći teret. Opet, kažem za sve što je loše ja sam kriv! I ako se traži krivac – ja sam kriv. Nisu igrači krivi. Mi ćemo gledati opet da se vratimo u normalu i maksimalno odigramo kvalitetno utakmice koje nas očekuju".

Ipak, Cvetković je uveren da njegova ekipa i dalje može mnogo.

"Budite i dalje ponosni. To je sasvim normalno. Treba jedan trenutak da potisne sve što smo doživeli u meču sa Danskom, kada smo videli da naša reprezentacija može mnogo. Kada smo došli na ovo SP zna se koliko se verovalo u reprezentaciju, s obzirom na sve ono negativno što je imala iza sebe. Sada smo shvatili da ova selekcija ima perspektivu. Mi nismo došli da osvajamo medalje. Ja sam to rekao i prvog momenta. Došli smo da sa svakim protivnikom igramo koliko možemo".

"Gledali smo da izvučemo samo ono što je pozitivno, da eliminišemo šok koji je sigurno nastao kod igrača, jer su več imali pobedu, međutim, ja sam to rekao odmah – mi smo pobedili Dansku. Pobedili smo jer smo shvatili koliko možemo, trebalo je doći do takve poziciji i igrati protiv evropskih prvaka i tako ih učiniti nemoćnim. To ne može svako".

Povreda Ivana Nikčevića dosta je poremetila ekipu.

"I to je naša najveća nesreća. Ivan je jedan od igrača koji je motor ove ekipe, koji je davao ton svemu onom pozitivnom što se ovde dešavalo u proteklom periodu. Za mene je to bio preveliki šok. Znam da su igrači isto tako doživeli", kaže Cvetković.

Sistem takmičenja bi, u slučaju pobede nad Norveškom, omogućio Srbiji da se i dalje bori za medalje. Norvežani imaju tri pobede i skoro su sigurni učesnici druog kruga, isto važi i za Dance, dok Srbija, Egipat i Brazil trenutno imaju po 1 pobedu i 2 poraza.

"Mi idemo na pobedu, pa šta se desi. Neću uopšte da razmišljam o nikakvim medaljama, o nikakvom Zagrebu, jer Zagreb i sve ono što se desilo posle utamikmice sa Egiptom i Danskom je stvorilo situaciju ovde među igračima kao da se ne nalaze na zemlji, kao da su u vasioni negde. To je nešto što nije dobro za ovaj sastav. Ovde se vrti mnogo ljudi po hotelu. Mi smo očekivali da nećemo biti ovako opterećeni sa strane. Mobilni telefoni non-stop zvone, igrači su u haosu. Kao da se ne nalaze na SP".

"Nemamo svoj mir, kao da se radi o jednoj Danskoj, Hrvatskoj… To mogu da razumem. Oni imaju rezultate iza sebe. Mi smo selekcija koja ide prema rezultatima i sve ovo što se sada dešava nas odvraća od onoga što nas je dovelo do ovog SP i jednog kvaliteta igre. Mi smo sada u velikog borbi da se odbranimo od sportednih stvari. Sve je sporedno sem SP za nas. Međutim, nikako da dođemo do toga da možemo da se usresredimo samo na svetski šampionat. Neću da razmišljam o kalkulacijama, o Norveškoj, u tom smislu – bodovi. Pobedimo, izubimo, proces ide dalje, ali mislim da nam je primarni cilj da prođemo u drugi krug
", izjavio je selektor.

Meč Srbija – Norveška na programu je u sredu u Poreču, od 19 časova. U ostalim utakmicama sastaće se Saudijska Arabija i Brazil (17h), odnosno Egipat i Danska (21.15h).

Tabela grupe D:

1. Norveška....................3..3-0-0...(108:64)...+44...6
2. Danska.......................3..3-0-0...(109:76)...+33...6
3. Srbija..........................3...1-0-2...(96:91)....+5....2
4. Egipat.........................3...1-0-2...(68:78)....-10...2
5. Brazil...........................3...1-0-2...(80:109)..-29...2
6. Saudijska Arabija.....3....0-0-3...(54:97)...-43...0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu