Nova vest
Rukomet

Subota, 14.06.2008.

21:56

Pejanović odveo Srbe u Hrvatsku!

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Rukometaši Srbije plasirali su se na Svetsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Hrvatskoj. U revanšu naši reprezentativci su pobedili Češku rezultatom 29:24 (14:9) u veoma uzbudljivoj utakmici u niškoj dvorani ''Čair''. U Češkoj je bilo 38:33, ali je zbog većeg broja golova u gostima, Srbija otišla na šampionat sveta. Junak meča je golman Dimitrije Pejanović.

Pred više od pet hiljada navijača u sjajnoj atmosferi, rukometaši Srbije su dobro počeli meč i do kraja nisu ispuštali prednost. Zahvaljujući odličnim odbranama golmana Pejanovića, Česi nisu uspevali da preokrenu rezultat. Najefikasniji u našem timu bili su Mladen Bojinović i Ivan Nikčević sa šest golova, za Čehe Jan Filip je postigao sedam pogodaka. Odličan je bio i Aleksandar Stojanović.

’’Pred ovakvom publikom nije moglo da izgubi. Uvek ćemo igrati u Nišu’’, rekao je Pejanović.

Trener Srbije Jovica Cvetković istakao je posle meča da je "velika šteta što je jedan od ova dva tima morao da ispadne".

"Imali smo veliku želju, koja nas je prosto naterala da večeras pružimo maksimum. Nametnuli smo žestok tempo na pocetku utakmice, koji smo jedva uspeli da izdržimo do kraja", rekao je Cvetković.

Prvi put na meču, ’orlovi’ dolaze do prednosti od pet golova posle kontre Dobrivoja Markovića za 14:9. Rajko Prodanović je propustio priliku da se na odmor ode sa šest pogodaka razlike. Češki igrači su imali izuzetno loš procenat šuta u prvom delu igre (9/32).

U drugom poluvremenu srpski rukometaši su nastavili silovito. Do prednosti od šest golova 19:13 dolazi se posle gola Markovića. Međutim, polovinom drugog dela igre dolazi do pada u igri naše reprezentacije što Česi koriste i postižu tri uzastopna gola.

Završnica je bila veoma neizvesna. Golovima Momira Ilića Srbija podiže nivo igre i održava prednost od četiri-pet golova razlike.

Pri rezultatu 28:24, srpski reprezentativci su propustili tri šanse da dođu do pet golova prednosti, a fantastičan u tim trenucima bio je Dimitrije Pejanović. Odlučujući gol postigao je Ivan Nikčević.

Srbija je propustila šampionat Evrope i sveta i Olimpijske igre, pa će prvi put posle tri godine učestvovati na jednom velikom takmičenju.

Srbija: Pejanović, Kojić, Šešum 1, Vujin, Nikčević 6, Stojanović 4, Rajković, Toskić 2, Ilić 4, Bojinović 6, Marković 3, Stanić, Prodanović 1, Anđelković 2, Nikolić 1.
Češka: Slabi, Štokov, Nokati, Hrubi 1, Vitek, Vrani 1, Kubeš, Jiha 4, Jan 6, Sobov, Horak 5, Motl 1, Reziček 2, Alojz 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve