Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 21.08.2016.

20:09

Španovićeva: Zadovoljna sam podrškom države

Nakon Davora Štefaneka, podršku države u svom sportu pohvalila je i bronzana iz Rio de Žaneira Ivana Španović.

Izvor: AK

Autor: AK

Španovićeva: Zadovoljna sam podrškom države
Foto: Getty images

Štefanek je u nedelju rekao da je do zlata na OI stigao najviše zahvaljujući pomoći države, reagujući na izjavu vaterpoliste Andrije Prlainovića koji je istakao da ne postoji sistematsko ulaganje u sport u Srbiji.

"Izuzetno sam zadovoljna podrškom države mom sportu i naravno realizaciji mog programa. Nama je omogućeno da se sa zadovoljstvom bavimo onim što volimo. Nadam se da će se nastaviti sa ulaganjem i popularizacijom atletike u Srbiji", rekla je Španovićeva, a izjavuje je medijima prosledila pres služba Atletskog saveza Srbije.

Srbija je osvojila osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju, do zlata su stigli pomenuti vaterpolisti i Štefanek, a srebrne medalje su osvojili tekvondoistrkinja Tijana Bogdanović, odbojkašice i kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić, do bronze su osim Španovićeve stigle i košarkašice, dok se košarkaši sa SAD bore za treće zlato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

345 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu