Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 06.07.2016.

19:56

Jasna Šekarić bez osmih Igara u nizu

Jasna Šekarić neće nastupati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, odlučeno je na sednici Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije (SSS).

Izvor: AK

Autor: AK

Jasna Šekarić bez osmih Igara u nizu
Foto: StarSport

Šekarićeva je među prvima ispunila normu za Rio u konkurenciji strelaca, ali je posle višesatne diskusije odlučeno da neće ići na svoje osme Igre.

Prednost u izboru drugog pištolja Srbije u ženskoj konkurenciji u odnosu na Šekarićevu dobila je Zorana Arunović, sa osam glasova od devet članova Upravnog odbora, dok je jedan bio uzdržan.

Legendarna srpska streljačica je osvojila zlato u Seulu 1988. u disciplini 10 metara vaznušni pištolj, te po srebro u istoj disciplini 1992. u Barseloni, 2000. u Sidneju i 2004. u Atini, a ima i bronzu iz Seula sa 25m.

Na Igrama u Pekingu 2008. bila je 21. na 25m, a šesta na 10, dok je u Londonu 2012. se takmičila samo na 25m i bila 18. Šekarićeva je učestvovala na sedam Igra u nizu.

"Uvažavajući sve zasluge Jasne Šekarić za olimpijski pokret i streljački sport u Srbiji, Upravni odbor se rukovodio kriterijumima da najspremniji sportisti idu na Olimpijske igre i rezultatima sa kriterijumskih takmičenja, kada je doneo odluku da Srbiju u Riju predstavlja Zorana Arunović", rekao je predsednik SSS Siniša Mašović.

Srbiju će u takmičenjima puškom predstavljati Andrea Arsović, Ivana Andjušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, dok će pištoljem gađati Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković i Zorana Arunović.

Konačnu odluku donosi Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, koji potvrđuje predloge nacionalnih saveza.

"Devet olimpijskih kvota, koje su srpski strelci ispunili u kvalifikacionom periodu su vlasništvo nacionalnih saveza i olimpijskih komiteta, a ne takmičara", navodi se u saopštenju SSS.

Stručni štab će biti odredjen naknadno, posle dogovora sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu