Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 15.10.2015.

12:08

Podraščanin: Imamo mane, okrećemo se Berlinu

Srednji bloker reprezentacije Srbije Marko Podraščanin rekao je da on i saigrači na Evropskom prvenstvu nisu odigrali ni izbliza kao u Svetskoj ligi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
BETAPHOTO/CEV/Fiorenzo Galbiati/DR

Srpski odbojkaši su takmičenja na Šampionatu ‘Starog kontinenta’ u Italiji i Bugarskoj završili u četvrtfinalu, porazom od Francuske, koja je od njih bila bolja u finalu Svetske lige u julu.

Po Podraščaninovim rečima, duel sa Francuskom bio je najbolji za izabranike Nikole Grbića na šampionatu, ali to nije bilo dovoljno.

Utakmica sa Francuskom je bila naša najbolja na prvenstvu, ali to nije bilo dovoljno. Nije bilo na nivou igara u Svetske lige, u kojoj smo odigrali mnogo bolje, posebno na finalnom turniru u Rio de Žaneiru”, rekao je Podraščanin.

Podraščanin je istakao da je verovao u preokret posle sjajnog trećeg seta, u kojem je naš tim smanjio na 2:1, ali su Francuzi u četvrtom nastavili tamo gde su stali posle osvojenog drugog.

U prva dva seta smo se dosta dobro držali, jedna-dve lopte su odlučile. Nadao sam se posle trećeg seta, kada su nam se oni dali čim smo im malo pokazali zube, videlo se da imaju mnogo mana, kao i mi. Mislio sam da ćemo biti bolji u četvrtom setu jer smo bili igri, da ćemo biti ispred njih i da ćemo lakše moći da igramo, jer se videlo da kada su oni ispred nas, udaraju servis iz sve snage i dolaze do fenomenalnih poena jer su sjajni igrači”, naglasio je Podraščanin.

Pred odlazak u Busto Arzicio, reprezentacija Srbije je kao cilj stavila plasman u borbu za medalje, koja se igra u Sofiji za vikend, ali on nije ispunjen.

Nadali smo se da ćemo stići do Sofije, to nam je bio cilj, ali smo naleteli na protivnika kojeg ne možemo da dobijemo na velikom takmičenju od Evropskog prvenstva 2011. godine. Nikako nam ne leže, psihički nas ‘ubijaju’, zato su i zasluženo pobedili. Mi treba sada da se okrenemo januarskom turniru u Berlinu, od njega nam zavise Olimpijske igre. Treba da popravimo igru i krenemo kao tokom Svetske lige, da nam ne padne sve u vodu jer smo i sada dobre pripreme odradili. Imamo kvalitet ne samo da osvojimo taj turnir i možemo da budemo minimum među tri najbolje ekipe”, istakao je srednji bloker reprezentacije Srbije.

Sa Podraščaninom se složio primač Nemanja Petrić, koji je naglasio da srpski odbojkaši imaju kvalitet za vrh.

Teška utakmica, znali smo da će biti tako. Oni su odigrali sjajno u odbrani, mi smo grešili dosta na servisu, a njima su ušli bitni poeni. Igrali smo periodično i na kraju je to presudilo. Radili smo dugo, spremali smo se za Sofiju, zaustavili smo se korak pre toga. Teško nam je, ali sada nas čekaju teške kvalifikacije u januaru. Ova ekipa ima kvalitet, sada nismo ostvarili cilj, ali ne treba da klonemo duhom, budućnost je ispred nas i očekujem da u Berlinu odigramo najbolje moguće, jer je sledeći cilj odlazak u Rio, svi se već četiri godine spremamo za to”, istakao je Petrić.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju biće održan od 5. do 10. januara u Berlinu. Pored reprezentacije Srbije, na njemu će učestvovati Nemačka i još šest evropskih timova na listi CEV koje nemaju vizu. U ovom trenutku to su selekcije Rusije, Poljske, Bugarske, Francuske, Finske i Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu