Nova vest
Odbojka

Subota, 27.09.2014.

17:05

SP: Četvrta pobeda odbojkašica

Srpske odbojkašice ostvarile su četvrtu pobedu na Svetskom prvenstvu u Italiji, pošto su u četvrtom kolu bile bolje od Kanađanki sa 3:1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izabranice Zorana Terzića su do trijumfa došle sa 25:7, 26:28, 25:21, 25:15 po setovima, posle 101 minuta igre, pa će se u nedelju boriti sa Brazilom za prvo mesto u grupi B.

Najbolja u našem timu bila je Milena Rašić sa 17 poena, dok je Tijana Bošković dodala dva manje. Na drugoj strani, Kajla Riči je upisala 13 poena.

Reprezentacija Srbije je protiv Kanade odigrala dobar meč, koji je mogla da dobije i u tri seta da nije bilo opuštanja posle ubedljivog izdanja u prvom periodu. Prvi set srpske odbojkašice su dobile sa 25:7, da bi Kanađanke odmah uzvratile, a iako se činilo da se naš tim vratio, svojim greškama je rivalkama dao set. U naredna dva seta Terzićeve izabranice nisu imale težak posao i sigurno su stigle do vrednog trijumfa.

Tok meča:

Reprezentacija Srbije sjajno je ušla u meč, odmah je napravila seriju 5:0, posle koje je selektor Kanade tražio tajm-aut. Međutim, on nije urodio plodom, pošto je naš tim vezao još dva poena, a potom na prvi tehnički tajm-aut otišao sa 8:1. Brzo je Srbija došla i do dvocifrene prednosti (12:2), a potom ju je rutinski održavala i na kraju osvojila set sa 25:7, što je ujedno i bila najveća razlika.

Na početku drugog seta, Kanađanke su se probudile, pa su uzvratile vođstvom sa 6:3, da bi nastavile niz do prvog obaveznog odmora. Selekcija Kanade je i potom nastavila seriju, do 11:3, pre nego što ju je prekinula Brankica Mihajlović. Tada su naše odbojkašice počele da igraju angažovanije, što je urodilo plodom, pa su postepeno smanjivale prednost, a ubrzo i izjednačile (18:18).

Od tada se igralo poen za poen, a naša reprezentacija je prva došla do set lopte, ali su Kanađanke uzvratile. Usledile su dve set lopte našeg tima, između jedna Kanađanki, da bi naše igračice napravile grešku u ključnom trenutku i tako donele svojim rivalkama 28:26 i izjednačenje u setovima.

U trećem setu viđena je neizvesna borba, u kojoj su srpske odbojkašice sa plus jedan otišle na prvi tehnički tajm--aut. Od tada je viđena znatno bolja igra reprezentacija Srbije, koja je do narednog odmora svojim rivalkama prepustila samo tri poena, a sama upisala osam. Do kraja seta Kanađanke su u pojedinim trenucima uspele da priprete, ali na kraju nisu imale šanse, pa je naš tim poveo sa 2:1 u setovima sa 25:21.

Od početka četvrtog seta, srpske odbojkapice su kontrolisale rezultat. Sve vreme naš tim je imao minimum dva poena prednosti, a posle drugog obaveznog tajm-auta je uspeo i da se odvoji. Do prve meč lopte došao je sa deset poena prednosti (24:14), ali je nije iskoristio, ali drugu jeste za trijumf posle skoro dva sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve