Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 21.10.2010.

11:50

EP 2011: Srbija protiv domaćina

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu 2011. godine u grupi sa Austrijom, Slovenijom i Turskom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Evropsko prvenstvo će biti održano od 10. do 18. septembra u Austriji i Češkoj, a Srbija će igrati u Beču u okviru grupe A.

Žreb je održan u Praškom dvorcu, a pored Beča, mečevi će se igrati u Insbruku, kao i u češkim Pragu i Karlovim Varima.

Srbiju je na žrebu predstavljao Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik CEV.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan žrebom i da će ekipa pokušati da ostvari što više pobeda kako bi stigla do prvog cilja - četvrtfinala.

"Dobili smo dobru grupu, ali najbitnije je kako ćemo igrati na Evropskom prvenstvu. Probaćemo da ostvarimo što više pobeda kako bismo došli u bolju poziciju za četvrtfinale, koje je prvi eliminacioni nivo u borbi za najviši plasman. Jedva čekamo ovo prvenstvo", rekao je Kolaković.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je da se nada da će ‘orlovi’ na Evropskom prvenstvu stići najmanje do polufinala i dodao da je zadovoljan što će Srbija igrati utakmice u Beču, gde očekuje veliku podršku navijača.

"Druga faza je mnogo važnija, ali dobili smo dobru grupu i možemo da budemo zadovoljni. Igraćemo u Beču i nadam se da će sledeće godine naš mladi tim dobiti veliku podršku i da će ponovo doći do polufinala", rekao je Boričić.

A grupa (Beč): Srbija, Austrija, Slovenija, Turska.

B grupa (Karlove Vari): Češka, Rusija, Portugal, Estonija.

C grupa (Insbruk): Italija, Francuska, Finska, Belgija.

D grupa (Prag): Poljska, Bugarska, Slovačka, Nemačka.

Sistemom takmičenja je predviđeno da će pobednici grupa izboriti direktan plasman u četvrtfinale. U osmini finala igraće drugoplasirane i trećeplasirane selekcije iz sve četiri grupa:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve