Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 07.06.2010.

16:00

Odbojkaši u utorak putuju u Lion

Muška seniorska reprezentacija Srbije u utorak putuje u Francusku, gde će u četvrtak i subotu odigrati utakmice II vikenda B grupe Svetske lige.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Selektor Igor Kolaković rekao je da tim u Francuskoj čekaju velika iskušenja, ali da se nada barem jednom trijumfu. "Za razliku od prošle godine, Francuzi sada raspolažu većim fondom kvalitetnih igrača. Po pripremnim utakmicama protiv Poljske, ali i iz duela sa Italijom, videli smo da su rešeni da ponovo dođu do finalnog turnira Svetske lige", rekao je Kolaković.

Srbija je takmičenje u Svetskoj ligi počela sa dve pobede. U utakmicama prvog vikenda Grupe B Svetske lige Srbija je u petak u Nišu pobedila Kinu 3:0, a i u nedelju u Beogradu, 3:1.

Bloker Dragan Stanković je rekao da će njegova ekipa uraditi sve da trijumfuje u Francuskoj.

Italija je u utakmicama prvog vikenda Grupe B dva puta savladala "trikolore" (3:0 i 3:2).

"Izgubili su od Italije obe utakmice na svom terenu, ali to ne mora ništa da znači. Italija, Francuska i Srbija su favoriti za prolazak na final turnir i domaći teren će igrati bitnu ulogu", rekao je on.

Odbojkaš Lubea je dodao i da su njegove ambicije slične selektorovim.

"Idemo na noge protivniku i posle dva poraza pokušaće da se izvade protiv nas i vrate u igru. Mi posle dve pobede i veoma dobre igre koju smo pokazali protiv Kine, imamo svoje ambicije: da odigramo što bolje i da se vratimo makar sa jednom pobedom", zaključio je Stanković.

Kolaković je odredio sastav tima koji će igrati u Lionu i Grenoblu. Na spisku su:

Tehničari: Vlado Petković i Mihajlo Mitić

Korektori: Saša Starović i Aleksandar Atanasijević

Libero: Nikola Rosić

Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin i Borislav Petrović

Primači: Bojan Janić, Miloš Nikić, Nikola Kovačević i Miloš Terzić

Seniori Srbije u Lion putuju u utorak u 13,00 časova preko Minhena

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve