Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 31.08.2009.

15:40

Kolaković: "Cilj borba za medalju"

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković istakao je da je cilj njegove ekipe na predstojećem EP plasman u polufinale i borba za medalju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Turskoj, od 3. do 13. septembra, u Istanbulu igrati u D grupi sa selekcijama Bugarske, Češke i Italije.

"Nalazimo se u teškoj grupi, ali moramo biti spremni i na stresne situacije. Način rada i rezultati koje smo postigli tokom leta ulivaju nam veliki optimizam. Daćemo sve od sebe kako bi uspeli da se plasiramo u polufinale i borimo za jednu od medalja", rekao je selektor Kolaković.

On je rekao da će njegova ekipa u svakom meču pristupati maksimalno ozbiljno i da neće biti nikakvog opuštanja.

"Prvenstvo Evrope dolazi posle dugog leta i napornog rada iz kojeg smo dobili potrebno samopouzdanje i optimizam. Siguran sam da će biti neočekivanih rezultata i možda će se tabela formirati na osnovu set količnika. Ne želimo da kalkulišemo, moramo u svakom trenutku da odigramo najbolje što možemo", dodao je on.

Prve tri ekipe iz grupa formiraće dve četvrtfinalne grupe, a Srbija će, ako prođe D grupu, u drugoj fazi takmičenja igrati sa ekipama iz B grupe u kojoj se takmiče Rusija, Estonija, Finska i Holandija.

Kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da očekuje krajnje neizvestan turnir jer su ekipe veoma izjednačene.

"Posle tri utakmice ekipa može da se vrati kući, a može i da osvoji zlato. Za dva dana od pukovnika postajete pokojnik. Ovo je opasno prvenstvo, ali sa druge strane i veliki izazov. U svaku utakmicu ulazimo ozbiljno sa željom da pobedimo jer je to jedini način da se podigne forma ali i izgradi pobednički mentalitet. Svaku utakmicu treba da odigramo kao da je poslednja. U skorije vreme nismo imali oscilacija u formi, a igre koje smo pokazali tokom leta jasno pokazuju da možemo u kratkom roku da zadržimo dobru formu. Zbog velikih obaveza u Svetskoj ligi nismo imali vremena da spuštamo formu, ali i ostale ekipe su u istoj situaciji", rekao je Grbić.

Srbija će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igrati protiv Bugarske u četvrtak 3. septembra od 16:30 časova. Dan kasnije sastaće se sa Češkom, a u poslednjem kolu 6. septembra protivnik će im biti Italija.

"Već na startu prvenstva čeka nas najteži zadatak, s obzirom da Bugarska ima jednu od najboljih ekipa na šampionatu. Daćemo sve od sebe da uspešno prebrodimo prvu prepreku, što bi nam donelo vredne bodove za plasman u polufinale", rekao je Kolaković.

I Nikola Grbić se složio da bi pobeda nad Bugarskom Srbiji uveliko olakašala put ka polufinalu.

"U meč sa Bugarskom ulazimo kao da je finalni. Oni su nezgodan i ozbiljan protivnik, mogu da pobede svakoga, ali isto tako i da neočekivano izgube. Doveli su italijanskog trenera koji je poboljšao stvari u organizaciji ekipe. Imaju dobre individualce igrače koji mogu da reše meč", rekao je on.

Sastav reprezentacije Srbije:
Tehničari:
Nikola Grbić, Vlado Petković
Blokeri: Marko Podraščanin, Andrija Gerić, Dragan Stanković
Primači: Miloš Nikić, Bojan Janić, Nikola Kovačević, Miloš Terzić, Nemanja Petrić
Korektori: Ivan Miljković i Saša Starović
Libera: Marko Samardžić i Nikola Rosić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu