Nova vest
Odbojka

Nedelja, 11.11.2007.

11:02

Terzić: Borićemo se do kraja

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić, posle poraza od Poljske (3:2) u 8. kolu Svetskog kupa u Japanu, ocenio je da je njegov tim sada u veoma teškoj situaciji, ali da će, ipak, pokušati da u finišu takmičenja dođe među tri najbolje ekipe i izbori plasman na Olimpijske igre 2008. godine.

"Pred nama su tri veoma teške utakmice protiv izuzetnih timova (SAD, Brazil, Kuba). Ali, i dalje imamo šanse i pokušaćemo da se borimo do kraja ovog takmičenja", kazao je Terzić na konferenciji za novinare posle poraza od Poljske.

Samo prve tri selekcije sa Svetskog kupa plasiraće se na OI, a trenutno su vodeće Italija i SAD, koje su bez poraza. Sledi Brazil sa jednim porazom, pa Srbija, Kuba i Japan sa po dva poraza.

Terzić je ocenio i da je tim Poljske odigrao veoma dobro, posebno ako se uzme u obzir da je juče takodje igrao pet setova u porazu od Japana.

"Možda smo očekivali da će poljski tim biti umoran, ali su na ovakavom takmičenju svi timovi umorni. Možda smo igrali mnogo lošije nego u prethodnim mečevima. Naše igračice na terenu su danas jednostavno izgledale umornije od protivnika. Ne znam zašto je to tako, pošto je ovo bila naša velika šanasa. Ali, to je život, to je sport. Nije moguće pobediti tim kao što je Poljska ako ne realizujete neke lake lopte", kazao je Terzić.

Kapiten Srbije Vesna Čitaković Djurišić ocenila je da je presudan bio drugi set, u kome je Srbija imala veliko vodjstvo, a potom ga izgubila.

½Veoma smo umorne, pa smo u odredjenim delovima meča igrale loše½, kazala je ona.

Kapiten Poljske Milena Rosner rekla je da su oba tima odigrala dobar meč, a da je Poljska bio odlična na servisu i povremeno u bloku. "U nekim trenucima utakmica je ličila na mušku, kako su smečevi bili jaki".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve