Nova vest
Odbojka

Subota, 29.09.2007.

20:56

Odbojkašice Srbije u finalu EP!

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale 25. Evropskog prvenstva, pošto su rezultatom 3:0 (27:25, 25:21, 25:21) savladale selekciju Poljske. Srbija se tako revanširala dvostrukim uzastopnim evropskim šampionkama za poraz u grupi. Protivnik našoj reprezentaciji u borbi za trofej biće Italja, koja je maksimalnim rezultatom pobedila Rusiju. Finalni meč na programu je u nedelju od 18.30 časova.

Naše odbojkašice pružile su fenomenalnu partiju, nisu posustajale ni u momentima kada su bile u rezultatskom deficitu, pa je plasman u finale sasvim zaslužen.

U prvom setu srpska reprezentacija je gubila sa 23:20, a onda je na servis došla Jovana Brakočević, koja je u potpunosti poremetila prijem Poljakinja, proradio je i blok, pa je rezultat ubrzo bio izjednačen – 23:23. Naše spasavaju dve set lopte, a zatim kapiten Vesna Čitaković i Jelena Nikolić donose vođstvo Srbiji.

Izabranice Zorana Terzića su iskoristile psihološku prednost i zbunjnost rivalki posle preokreta u prvom setu, pa je na drugom tehničkom tajm-autu rezultat bio 16:10. Naše su do kraja bez većih problema rešile set u svoju korist i stigle do 2:0.

Poljakinje su se 'probudile' u trećem setu, stigle do prednosti od 12:7, a posle dva osvojena poena Đjenkjevičeve rezultat je bio 15:11. Posle smeča Glinke Srbija je bila u zaostatku od tri poena (16:13), ali se igra Poljakinja totalno raspala posle drugog tehničkog tajm-auta.

Srpkinje tada osvajaju narednih šest poena, sjajno je igrala Maja Ognjenović, a Nikolićeva i Krsmanovićeva u finišu nisu dozvolile nikakve komplikacije oko konačnog ishoda – 3:0 za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

181 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve