Nova vest
Odbojka

Sreda, 05.09.2007.

19:44

Grbić:Pobeda kao rođendanski poklon

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da bi pobeda u prvom meču na Evropskom prvenstvu u Rusiji protiv Holandije bila lep poklon za njegov 34. rođendan. Pre dve godine 6. septembra na EP u Beogradu SCG je pobedila Holandiju sa 3:0, a Grbić je proslavio tada 32. rođendan. "Neka bude 3:1, ne 3:2 da se ne nerviramo previše. Šalim se, svaka pobeda je velika i ako je ostvarimo biće mi to lep poklon od mojih drugova za 34. rođendan", rekao je Grbić.

Kapiten reprezentacije Srbije istakao je da se ekipa približava optimalnoj formi.

"Mislim da su poslednja dva-tri treninga bila, da tako kažem, u usponu i što se brzine tiče i kretanja. Mislim da se polako približavamo nekoj optimalnoj formi. Sad smatram da ćemo spremni dočekati ovo Evropsko prvenstvo, bez obzira što smo svi bili oprezni
u davanju izjava pred sam polazak
", rekao je Grbić.

Prema njegovim rečima, ekipa će sa velikom željom i entuzijazmom prebroditi neke tehničke nedostatke, koje je pokazala u pripremnom periodu.
"Holandija ima dobar trenerski tandem, kao i trojicu, četvoricu igrača koji su standardni prvotimci u italijanskim klubovima", rekao je Grbić.

Na poslednja dva Evropska prvenstva Srbija je pobedila Holandiju, ali je ukupan bilans i dalje na strani protivnika.

"Mislim da nama nije važno koje su mane Holanđana. Nemaju ekipu koja je toliko ubojita da ne možemo da je pobedimo. Ako ne možemo da savladamo Holandiju, nemamo čemu da se nadamo", rekao je Grbić.

Selekcija Jugoslavije, a kasnije Srbije i Crne Gore odigrala je od 1951. godine na evropskim prvenstvima 11 utakmica sa Holandijom od kojih je četiri pobedila, a sedam izgubila.

Utakmica Srbija - Holandija, u prvom kolu takmičenja u Grupi A na Evropskom prvenstvu u Rusiji, počinje sutra u 15.30.

(Kraj) mm/vmi/vbr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve