Žaidi doneo bod Tunisu u 92. minutu

Fudbaleri Tunisa i Saudijske Arabije odigrali su u Minehnu nerešeno 2:2 u utakmici 1.kola grupe H.

Izvor: B92

Sreda, 14.06.2006.

20:21

Default images

Golove za Tunis postigli su Džaziri u 23 i Žaidi u 92.minutu, dok su Saudijci posle rezultatskog zaostatka od jednog gola napravili veliki preokret preko Al Katanija u 57.minutu i Al Džaber u 84.minutu.

U meču koji je bio vrlo lep i ne preterano opterećen taktikom, Tunis je bolje otvorio meč i tu terensku nadmoć krunisala pogotkom iz voleja Džazirija, kome je prethodio slobodan udarac sa strane i nespretna reakcija odbrane SA (jedan igrač SA je pogodio saigrača u ledja, a Džaziri sjajnim udarcem doneo prednost Tunisu).

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, ali to je bio samo uvod u veoma uzbudljiv nastavak.

Al Katani je doneo izjednačenje u 54.minutu blagim ali veoma preciznim udarcem pod prečku Bumnižela (odlično ubacivanje posle centaršuta sa desne strane), a potpuni preokret iz sjajnog kontranapada samo 6 minuta pre kraja delo je Al Žabera (izašao sam ispred gola Tunisa i niskom loptom u levi donji ugao doneo neopisivo slavlje hiljadama navijača SA).

Medjutim, kada se činilo da će «zeleni» doći do prve pobede posle osam utakmica bez trijumfa na Mundijalima, jedan od poslednjih napada Tunisa išao je prvo dugom loptom ka levoj strani...

Lopta je nekako stigla do gol aut linije, a posle odličnog centaršuta fudbaler Boltona Žaidi glavom pored tri igrača odbrane SA pogadja mrežu i vraća nadu Tunižanima da mogu do druge runde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: