Felps: Postigao sam šta sam želeo

Najtrofejniji olimpijac svih vremena Majkl Felps rekao je da je u karijeri postigao sve što je želeo.

Izvor: JT

Nedelja, 05.08.2012.

12:10

Default images

Felps je u subotu uveče, u poslednjoj trci u karijeri, osvojio u Londonu zlatnu olimpijsku medalju u trci štafeta na 4x100 metara mešovito.

“Uradio sam sve što sam hteo. Ako neko može da kaže to za svoju karijeru, onda znači da je definitivno vreme za nešto drugo”,rekao je 27-godišnji Felps.

Američki plivač je osvojio ukupno 22 olimpijske medalje, od čega 18 zlatnih. Na Olimpijskim igrama je isplivao 51 trku i prešao oko 9.900 metara u bazenima.

Felps sada ima veliku želju da se odmori i da proputuje svetom sa ciljem da detaljno obiđe razna mesta.

Tokom karijere sam bio u raznim gradovima, ali nikad nisam imao vremena da ih zaista obiđem”, objasnio je američki plivač.

Velike zasluge za Felpsovu izuzetno uspešnu karijeru ima njegov trener Bob Bauman.

Da nema njega, nikada ne bih bio ovde gde sam sada. Voleću ga do smrti”, dodao je Felps.

Upitan da li će se Felps možda predomisli i vratiti u bazen uoči Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru za četiri godine, Bouman je rekao:

Verujem da će se on sada posvetiti drugim stvarima. U plivanju je osvojio sve što je mogao”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: