Đoković – Del Potro 2-1 (4:6, 7:6(6), 6:4)

Novak Đoković, prvi teniser sveta, pobedio je Argentinca Huana Martina del Potra u tri odigrana seta u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

 4:6, 7:6(6), 6:4
  ĐOK   DEL  
  2 1  
!
Kraj! Novak je u polufinalu, kakav meč!
Nije bilo problema u ovom gemu, kakvih je bilo u gemu u kojem je servirao za set u prethodnom setu. Novak je došao do pobede i plasmana u polufinale osvojivši finalni gem, odigran u četvrtom satu meča, i da okonča dramu.
5:4 – Obojica lako do gemova, Novak servira za pobedu!
Bez ikakvih turbulencija u servis gemovima oba tenisera. Početni udarci bili su na izuzetno visokom nivou i poeni su se završavali u prvih par udaraca, ako ne i odmah posle samog servisa. Novak vodi 5:4 i servira za poebedu.
4:3 – Delpo ekspres smanjio zaostatak
Delpo je protivniku prepustio samo jedan poen u ovom gemu, ali kakav... Munjevit ritern Đokovića, koji nije poremetio Argentinca dovoljno da Novaku prepusti još neki poen.
Kako Huane Martine?
4:2 – Očas posla
Nema nade za Delpa u ovom gemu. Asom iz drugog servisa Novak završava gem.
3:2 – Delpa izdao forhend, brejk Đokovića!
Šta je ovo bilo?! Fenomenalan pasing Novaka pod noge Del Potru, a onda nestvarna sreća i umeće Argentinca koji je odigrao jedan od najboljih polu-voleja u karijeri, na 30:30.

Novak je uspeo da dođe do brejk lopte, a onda je Delpo ponovo pogrešio iz forhenda i došlo je do brejka!
Novakov apel Vajdi i ostatku tima
Kasno je...
2:2 – "Ustajte bre, ustajte" Novak podigao boks na noge i spasao tri brejk lopte!
Totalno neočekivan pad u igri Đokovića. Greške i iz forhenda i iz bekhenda za prve brejk lopte u trećem setu, i to za Argentinca. Novak prvu spasava fenomenalnom "1-2" kombinacijom, a onda Delpo forhend šalje u mrežu. Delpo je došao do još jedne prilike, koju je Novak spasao forhend vinerom, te pogledao u svoj boks i prodrao se na njih rečima "Ustajte, bre, ustajte"!

Dva dobra servisa kasnije došli smo do izjednačenja.
1:2 – Đoković se iznervirao, reket osetio bes
I dalje igra nije na nivou koji Novak to želi. Del Potro dolazi do drugog gema u drugom setu uz pomoć protivnika i ponovo vodi. Sudija Bernardes je Novaku dao opomenu u ovom gemu jer je srpski teniser bacio reket o šljaku.
1:1 – Egal na startu trećeg seta
Lak gem za Argentinca, a onda i, očekivalo se, lak gem za Srbina. Imao je Novak 40:0, a onda je Delpo došao do izjednačenja. Na sreću usledila su dva kvalitetna poena za srpskog igrača sa dosta dobrih udaraca za izjednačenje.
Statistika II seta:
Del Potro u bolovima, ukazuje mu se pomoć
Nastavlja se nesrećna karijera Huana Martina del Potra...
Emocija!
Do poda...
Nema spavanja, idemo u treći set!
Novak je od 4:6 i dve vezane meč lopte za rivala došao do četiri uzstopna poena i osvojio drugi set!
Taj-brejk:
0:1 – Fenomenalan ritern Del Potra za prvi mini-brejk
1:1 – Novakova defanziva po kojoj je poznat za vraćen mini-brejk
3:2 – Par sigurnih poena za Novaka u kojima Del Potro nije uspeo da pogodi ono što je zamislio
3:3 – Ako Delpo ovako nastavi da udara lopticu ispumpaće je

3:5 – Argentinac "izuva" i iz bekhenda i iz forhenda
4:5 – Nema bele zastave, ali je sve u Delpovim rukama
4:6 –Dobar servis, dve meč lopte!
5:6 – Delpa izdao forhend!
6:6 – Na meč loptu – drop-šot! I to savršen!
7:6 – Forhend ponovo u mreži, set lopta za Novaka...
6:6 – Delpo siguran, idemo u taj-brejk
Odlična prilika za Novaka na 30:30. Del Potro je, ponovo, pogodio liniju, a Novak je onda pogrešio posle jedne dosta duge razmene. Posle novog dobrog servisa došli smo do taj-brejka.
6:5 – Novaku nije pala koncentracija
Skoncentrisan je bio Novak i nije se dao poremetiti, iako je izgubio tri gema u nizu. Dobra, strpljiva igra i čekanje da protivnik odigra nešto slabiji udarac kako bi se napalo. Lak gem za Đokovića, koji je obezbedio barem taj-brejk drugog seta.
B U M
5:5 – Delpova raketa za izjednačenje
0:15, pa tri fenomenalna poena (servisa) Argentinca. Ekspresno dolazi do izjednačenja i 5:5 posle istinske "rakete" iz forhenda.
5:4 – Od set lopte do izgubljenog servisa za samo par minuta
Viner Del Potra, greška Novaka, viner Del Potra. Tri vezane brejk lopte za argentinskog tenisera. Prvu šansu Novak je spasao sigurnim smečom, ali je onda napravio novu neiznuđenu grešku i izgubio gem.
5:3 – Đoković nije iskoristio set loptu
Pritisak Novaka se nastavio i urodio je plodom. Del Potro je ušao u seriju grešaka pod konstantnim pritiskom na bekhend. Novak je došao do 10. brejk lopte u meču, ujedno i set lopte, ali je nije iskoristio. Argentinac je dvaput odservirao fenomenalni i smanjio na 5:3.
Ovako je Novak konačno došao do brejka, posle osam propuštenih šansi
5:2 – Novak podigao nivo servisa
Novak koristi "taktiku" koja mu je u nedavnim mečevima donosila dosta toga dobrog. Pogađa odlične servise i to koristi kako bi završavao poene u prvih nekoliko udaraca. Potvrdio je brejk veoma lako i došao na gem od osvajanja drugog seta.
4:2 – Đoković očistio liniju i napravio brejk!
Pao je tonus Del Potrovih udaraca. To se jasno videlo u ovom gemu i Novak je došao do dve vezane brejk prilike. Prvu je spasao bombastičnim servisom, ali je onda Novaka konačno pogledala fortuna – očistio je liniju, prevario Delpa i napravio brejk!
3:2 – Delpo eskpresno do gema, Nole nešto teže
Ekspresan gem Del Potra za izjednačenje, a onda dosta napet Novakov gem. Del Potro je nastavio da pogađa abnormalan broj linija i došao do 30:30. U narednom poenu Novak je pogodio fenomenalan forhend, posle greške Argentinca iz bekhenda došao i do novog gema.
2:1 – Srbin briljantan na mreži
U prva dva poena dva fantastična voleja Đokovića kojima je okončao poene. Još jedan fantastičan drop-šot donosi Novaku tri gem lopte, a zatim i veoma lak servis gem za novo vođstvo.
1:1 – Đoković 0/7
As, dupla i onda nova brejk lopta za Novaka, sedma. U šest Delpovih servis gemova u čak četiri Đoković je imao brejk lopte. Argentinac je i sedmu BL spasao pogodivši liniju servisom. Novih brejk prilika nije bilo.
1:0 – Besprekoran gem kao uvod u drugi set
Besprekoran Novakov gem uz još jedan majstorski lob. Gem sa nulom za vođstvo u drugom setu i dobar početak.

AP Photo/Alešandra Tarantino)
4:6 – Del Potro najbolji kada je najbitnije za kraj prvog seta!
Novak se skoncentrisao i podigao nivo igre. Bio je miran, nastavio da napada bekhend, te lako došao do 0:30. U naredna dva poena Đokoviću nije bilo spasa i Delpo je došao do izjednačenja. Argentinac je zatim zakucao bekhend u mrežu. Đoković nije iskoristio ni ovu brejk loptu, ali je došao do nove odličnim pasingom. Nije ni tu iskoristio.

Delpo je spasao još jednu brejk loptu – treću u gemu a šestu u setu – te dobio set i poveo u četvrtfinalu Rima.
4:5 – Delpo servira za prvi set
Veoma lak gem za Novaka koji je završio asom. Srpski teniser je bio izuzetno siguran u svim svojim gemovima, sem u jednom, ali to je bilo dovoljno Delpu da dođe na korak od prvog seta.
3:5 – Đoković nastavio da ređa greške
Dobra prilika za Novaka na 15:30, ali onda nove greške, dve vezane za 40:30. Del Potro je zatim odservirao as i došao na gem od prvog seta.
3:4 – Brejk Del Potra!
Novak muku muči sa šljakom, koja nije u najboljem stanju. Na 30:30 Del Potro je poslao jednu lopticu u aut, a niko to nije video, pa je Argentinac dobio poen i došao do prve brejk lopte. Na sreću Delpo je ritern zakucao u mrežu. Novak je, ipak, napravio još dve neiznuđene greške za brejk.
3:3 – Đokoviću još jedna šansa otišla u nepovrat
Del Potro stoji dosta iza osnovne linije, a Novak to kažnjava dobrim drop-šotovima. Najduži poen na meču pripao je Đokoviću, koji je došao do nove brejk lopte. Delpo je promašio prvi servis, ali je uspeo da prebaci razmenu na svoj forhend i da "rabije" Novakovu odbranu. Argentinac je pokazao zavidno umeće na mreži, te ponovo rešio gem u kojem je bio suočen sa brejk loptama u svoju korist.
3:2 – Novak ponovo vodi
Lak gem za Novaka, dosta bitan posle propuštene dve brejk lopte. Srpski teniser lako dolazi do svojih gemova, a Del Potru je potrebna bolji nivo prvog servisa kako bi lakše odbio napade protivnika.
2:2 – Del Potro spasao dve brejk lopte munjevitim forhendima
Novak nastavlja u istom ritmu i sa istom taktikom. Dve vezane greške Del Potra donele su Novaku prvu brejk loptu, ali je onda usledio užasan ritern. U narednom poenu Đoković je izveo najbolji potez meča i majstorski lobovao protivnika. Prilikom druge brejk lopte Srbin nije mogao da se izbori sa munjevitim forhendima Delpa, a Argentinac je nedugo zatim osvojio i drugi gem.
2:1 – Novak forsira protivnikov bekhend
Novak konstantno forsira bekhend Del Potra, a za sada Argentinac pokušava da ostane u razmenama. U par navrata je napao i uglavnom je dolazio do neiznuđenih grešaka. Novi siguran gem za Đokovića, koji je završio izvanrednim drop-šotom.
1:1 – Delpo asom do izjednačenja
Dve neočekivane greške Novaka za 30:0. Uspeo je srpski teniser da blago pripreti protivniku, ali je onda usledio prvi as na meču i prvi gem za Argentinca.
1:0 – Dobar početak za Novaka
Odlični udarci forhendom i jedna dupla servis greška. Novak dolazi do prve gem lopte vinerom, a onda Del Potro greši za kraj prvog gema.
Novak prvi servira
Najbolji bekhend protiv najboljeg forhenda sveta
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Podeli: