Hrvatska – Španija 3:2

Fudbaleri Hrvatske su pobedili Španiju u petom kolu Lige A Lige nacija sa 3:2 na domaćem terenu.

 Kramarić 54, Jedvaj 69, 93 -- Sebaljos 56, Ramos 78p
  HRV   ŠPA  
  3 : 2  
KRAJ! Hrvatska beleži veoma bitnu pobedu!
93' GOOOOOOOOOOOL! TIN JEDVAJ!
hrvatska se nije predavala do poslednje sekunde! Brekalo je bio najsvežiji i nije prestajao da šutira, a jedan njegov udarac se odbio do Tina Jedvaja. Mladi defanzivac odlično reaguje na odbijenu loptu i postiže svoj drugi gol na meču!
90' Perišić imao odličnu priliku
Odlično je probio Perišić, ali je njegov šut izblokiran i Hrvatska je dobila korner.
Četiri minuta nadoknade
Pjaca menja Kramarića
88' Hrvati tražili penal, Buskets nasrnuo na protivnike
Đordi Alba je oborio Kramarića u kaznenom prostoru svoje ekipe, ali je sudija procenio da nije bilo govora o penalu. Buskets i Perišić su odmah zatim ušli u verbalni, ali i fizički duel, pa je Španac Hrvatu pocepao dres. Obojica su dobili po žuti karton.
86' Sebični Kramarić
Kramarić je sve uradio sam i na kraju ostao bez snage da bolje odreaguje. Umesto da doda, on je šutira, a njegov udarac izblokirao je Injigo Martines.
Kao i rutinski izveden penal Ramosa
Pogledajte šta je promašio Rebić
Slavlje Hrvata nije dugo trajalo

EPA-EFE/ANTONIO BAT
Totalna "ludnica" na Maksimiru
Do prvog gola bilo je mirno, Hrvatska je napadala, Španija se branila. Od tada vlada totalna "ludnica" u Zagrebu i ređaju se prilike na obe strane, te smo videli četiri gola za samo 24 minuta. Španija, barem trenutno, izgleda kao ekipa koja više želi do gola.
78' Gol! Ramos ne promašuje!
Serhio Ramos je bio siguran sa bele tačke. Poslao je Kalinića u jednu, a loptu u drugu stranu i doneo novi gol svojoj ekipi, te je sada 2:2.
76' Penal za Španiju!
Vrsaljko je, samo minut posle odlične reakcije, sada odreagovao katastrofalno. Čak dva puta je loptu dirao rukom u svom petercu, te sudija iz Belorusije nije imao težak zadatak da svira penal.
75' Nemoguća misija Vrsaljka i Kalinića
Nova, velika prilika za Španiju. Prvo je Kalinić odlično odbranio, a onda je Vrsaljko skinuo loptu sa linije posle udarca glavom Alvara Morate. Fantastični Vrsaljko.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
Aplauzi za Rebića, menja ga Brekalo
Odličan meč za Rebića, iako je propustio stopostotnu šansu minut pre izlaska sa terena.
72' De Hea skinuo zicer Rebiću
Kakva šansa za Rebića. Ostao je jedan na jedan sa De Heom, imao je puno vremena da se namesti i precizno šutira, ali mu je golman Mančester junajteda nestvarno odbranio šut.
Pogledajte drugi gol "vatrenih"
69' Jedvaaaaj, Hrvatska ponovo vodi!
Kakva majstorija najboljeg fudbalera godine! Modrić je centrirao sa same ivice terena i njegova lopta je letela jako dugo, ali na kraju završila kod mladog Tina Jedvaja. On ju je dočekao na glavu i uspeo da matira Davida de Heu, nakon što je Luka matirao kompletnu odbranu Španije svojim centaršutom.
Dve izmene kod gostiju, jedna kod domaćina
Luis Enrike je napravio dve izmene - Marko Asensio i Alvaro Morata su na terenu, a isti su napustili Rodrigo i Iago Aspas. Na drugoj strani Zlatko Dalić je izmenio Rakitića Nikolom Vlašićem.
67' Hrvatska u nokdaunu
Španija se tek posle primljenog gola "probudila". Napadi gostiju su sve češći i uspevaju da dođu do kaznenog protivnika kada god to požele. Hrvatska uopšte ne izgleda na onu reprezentaciju koja je dominirala i povela 1:0.
Evo i gola Danija Sebaljosa
62' Aspas pogodio prečku!
Kakva šansa za Španiju! Posle dosta konfuzije u kaznenom prostoru Hrvata Aspas je prvi došao do lopte, šutirao špicem, ali samo zatresao prečku. Hrvatska se, ovoga puta, izvukla.
61' Opasni napadi Hrvatske
Posle izjednačujućeg gola "crvene furije" Hrvatska je ponovo preuzela inicijativu. Rakitić i Perišić predvode napade svoje ekipe, ali De Hea nije bio ugrožen. U jednoj situaciji vezista Barselone je mogao bolje da odreaguje, ali je umesto dodavanja izabrao šut.
Gol Kramarića posle užasne reakcije Roberta
56' 1:1! Sebaljos odgovorio Hrvatima!
Ni dva minuta nije bilo potrebno Špancima da dođu do 1:1 iz maltene prve prave prilike na meču za njih. Odličnu akciju započeo je Aspas, dodao je loptu Isku koji ju je uputio ka Sebaljosu. On nije imao problem da je smesti u praznu mrežu Kalinića, te izjednači rezultat na 1:1!
54' GOL! Hrvatska vodi, Kramarić!
Katastrofalna greška Serhija Roberta. Poklonio je loptu Ivanu Perišiću, tj. Hrvat je presekao njegovo dodavanje. Lopta je završila kod Andreja Kramarića koji je svoju reprezentaciju doveo u vođstvo svojim 11. reprezentativnim golom!

EPA-EFE/ANTONIO BAT
Bez promena na pauzi
Ni jedan ni drugi trener nisu napravili izmene na poluvremenu.
Počelo je drugo poluvreme!
Poluvreme!
Hrvatska je bila mnogo bolja u prvom poluvremenu, ali nije uspela da stvori puno velikih prilika. Perišićeva stativa je bila najbolja šansa za "vatrene", dok su Španci preuzeli inciijativu krajem poluvremena, mada nisu opasnije zapretili.
46' Isko pripretio, brani Kalinić
Modrić je "poklonio" loptu Isku i napravio problem svojoj ekipi. Isko je ostao sa dovoljno prostora za udarac na nekih 20 metara od gola, ali je Lovre Kalinić to sjajno odbranio.
44' Prvi šut Španije!
Posle 44 minuta meča Španija je uputila prvi šut ka golu Kalinića. Ijago Aspas je bio akter opasnog napada svoje ekipe, a njegov udarac je završio daleko od gola.
43' "Furija" preuzela inicijativu, ali ne ide u napad
Španci kontorlišu ritam i dodaju se "večno". Ta njihova dodavanja ne dovode do viška i samim tim lopta ne ide ka kaznenom Hrvata, već samo kruži.
Otprilike...
39' Perišić završio na travi posle duela sa Robertom
Lovre Kalinić je rukom poslao loptu ka Perišiću, kojem je u duel uleteio Serhi Roberto. Ugao nije bio najbolji, ali je izgledalo kao da je Roberto udario Perišića po licu. Ipak, sudija iz Belorusije nije dosudio faul za domaćina, već je prekinuo igru.
36' Španci konačno napali preko Rodriga
Rodrigo je pokušao da napadne mladog Jedvaja, ali je fudbaler Leverkuzena uspeo da loptu izbije u korner. Španci izgledaju nezainteresovano, ali su barem došli do šesnaesterca protivnika.
Ima i Španaca u Zagrebu
33' Perišić pokušao glavom sa 16 metara
Posle centaršuta Kramarića nije ostalo ništa drugo Ivanu Perišiću sem da pokuša da pripreti glavom. Ipak, udaljenost od 16 metara je bila prevelika za fudbalera Intera.
28' Rebić probio, ali pogrešio
Rebić je mogao da odreaguje bolje. Probio je po desnoj strani, međutim nije želeo da napadne Ramosa, već da centrira. Ta odluka mu se nije isplatila i Hrvatska je dobila samo aut.
26' Španija se i dalje brani
Došli smo do polovine prvog poluvremena, a Španci i dalje imaju problem da iznesu loptu sa svoje polovine. Hrvatska pritiska, doduše ne baš onoliko koliko je u prvih 15ak minuta meča.
Nezadovoljni "madridista": Ajde, ljudi! Šta je ovo?
20' Rebić dobar i u odbrani
Španci jednostavno ne mogu da dođu do prilike, nijedne. Rebić se vratio u odbranu i odlično zagradio Đordija Albu, te pustio loptu da ode u gol-aut. Hrvatska je počela novi napad na "furiju".
14' Velika prilika za "vatrene"
Perišić je ponovo ušao u kazneni protivnika po levoj strani napada, ali nije doneo najbolju odluku. Lopta je otišla između gola i Kramarića, te završila u gol-autu.
12' Pritisak Hrvata ne jenjava
Hrvatska je mnogo opasnija na večerašnjem meču, ali, izuzev stative Perišića, još nismo videli nijednu pravu priliku. Rebić je lepo povukao po desnom boku, ali nije uspeo da šutne.
Fudbaleri Hrvatske stvorili konfuziju jednom navijaču
6' Minijatura Perišića i stativa!
Ivan Perišić je imao solo prodor po levoj strani napada svoje ekipe, dobro je probio i ušao u šesnaesterac, ali ga je stativa sprečila da postigne prvi gol na meču!
5' Ružan start Sebaljosa
Veoma nespretno je reagovao vezista Španije Sebaljos, ali ga sudija nije strože kaznio.
3' Hrvatska ima inicijativu
Fudbaleri Hrvatske imaju inicijativu na početku meča, ali još nisu stvorili nijednu priliku. Vrše pritisak na zadnju liiniju Španaca ne bi li protivnici napravili grešku.
Meč je počeo
Hrvatsku očekuje velika podrška sa tribina
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 LIVE BLOG u kojem ćemo pratiti meč petog kola Lige A Lige nacija između Hrvatske i Španije na Maksimiru.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: