Nova vest
Košarka

Petak, 20.10.2017.

17:13

"Ponosim se što sam SNS, nisu me oni delegirali"

Novi predsednik Partizana Ostoja Mijailović odgovorio je na konstantaciju potpredsednika FK Partizana Vladimira Vuletića da je izbor nezakonit.

Izvor: B92

Autor:B92

B92/MLJ

Privrednik iz Čačka Ostoja Mijailović izabran je za novog predsednika Košarkaškog kluba Partizan.

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić izjavio je ranije ove nedelje da Ostoja Mijailović ne može da bude predsednik KK Partizan jer je u sukobu interesa, odnosno da kao narodni poslanik ne može, prema Ustavu, da obavlja druge funkcije. Vuletić je tada naveo i da se izborom Mijailovića krši Zakon o sportu.

"Nisam želeo dublje da komentarišem čitavu situaciju, ja nemam pravo potpisa, to je Dejan Kijanović. Svima je poznato da dolazim iz privrede i da pripadam SNS, ja s time ponosim i toga se ne stidim. To je bio i jedan moj motiv da uđem u parlament. Mene nije delegirala SNS nego ljudi u klubu jer su verovali da dolazim iz privrede i da to donosi rezultate", rekao je Mijailović.

On je rekao da nema čarobni štašić kojim bi rešio probleme crno-belih i negirao da ga je Srpska napredna stranaka dovela na tu funkciju.

"Nemam čarobni štapić kojim bih mogao da mahnem i izvučem klub iz možda najgore situacije u kojoj se nalazi u svojoj istoriji. Svestan sam situacije, da imamo mnogo posla pred nama i svesni smo gde se nalazimo. U narednih mesec dana ćemo izaći sa svim informacijama o tome kakvo je stanje u klubu", rekao je Mijailović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Mijailović je naveo da "svi koji sede ovde" da treba da budu u dobrim odnosima sa državom bez obzira šta misle o aktuelnoj vlasti pošto, kako je naveo, "svi traže pomoć od države".

Novi predsednik Partizana je najavio da će imena dva nova sponzora biti saopštena u ponedeljak. On nije želeo da kaže o kojim je sponzorima reč, već je samo naveo da je "jedan materijalne a drugi finansijske prirode".

"Imamo još nekoliko sponzora sa kojima pregovaramo i koje želimo da dovedemo u Upravni odbor, da imaju svoje predstavnike, ali ja sam zagovornik toga da klub mora da funkcioniše i od sopstvenog rada, ne može samo od sponzora", rekao je Mijailović.

Na današnjoj Skupštini kluba izabrano je i 17 od 19 članova Upravnog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu