Nova vest
Košarka

Sreda, 18.02.2015.

14:03

DV: Zvezda se svuda 'isfavoritila'

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da crno-beli imaju ambiciju da pruže najbolje od sebe na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Kup je jedno od dva takmičenja u zemlji i ima svoje simbolične i druge vrednosti. U svakom slučaju, imamo ambiciju da damo najbolje od sebe i pružimo maksimum. To je takmičenje koje se smatra najdemokratskijim od svih, igra se jedna utakmica, dosta zavisi od 'gospodina slučaja' i nije mali broj puta da se naprave iznenađenja i da rezultati budu drugačiji od predviđenih".

Partizan će učestvovati na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a prvu utakmicu igraće u četvrtak od 20.30 protiv Vojvodine.

Vujošević je istakao "večitog" rivala Crvenu zvezdu kao apsolutnog favorita za osvajanje predstojećeg takmičenja.

"Apsolutni favorit za osvajanje Kupa je Zvezda, koja se 'isfavoritila' poslednjih godina u svim sportovima u Srbiji. Ali, Kup je takvo takmičenje da su često moguća iznenađenja. I ti apsolutni favoriti znaju da se okliznu", rekao je Vujošević.

On je ocenio da je značajna razlika u kvalitetu između srpskih klubova iz Jadranske lige i domaćeg prvenstva.

"Nisam dobro upoznat sa kvalitetom klubova iz srpske lige, zbog problema koje treba rešavati ovde. Ne sasvim koncentrisano gledam i posmatram. Klubovi sa Jadrana su favoriti, ali iznenađenja su moguća. Motivacija je na svim stranama, lopta je okrugla, sve je moguće. Dobra igra srpskih klubova u Jadranskoj ligi je pokazatelj kvaliteta", ocenio je on.

Vujošević je rekao da je netačno da će Partizan prepustiti Zvezdi kup, kako bi crveno-beli "pustili" njegov tim u regularnom delu Jadranske lige za što bolji plasman crno-belih pred plej-of tog takmičenja.

"Mislim da ćemo uz adekvatan napor proći Vojvodinu. Eventualnim porazom ne obezbeđuje se nikakva pobeda na važnijoj utakmici. Svesno se plasira priča da ćemo prepustiti Kup. Neće niko nikoga pustiti. Ako može da se pravi neki dogovor, pravićemo ga da osvojimo Kup ako je moguće, pa makar bili i četvrti u ligi", rekao je Vujošević.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević rekao je da njegova ekipa sa najvišim ambicijama ide u Niš.

"Idemo u Niš sa najvišim ambicijama. Protiv Vojvodine neće biti lako, to je mlad i perspektivan tim. Iako smo favoriti, moraćemo da se borimo", rekao je Milosavljević.

Takođe, Vujošević je izjavio i da je Đorđe Gagić obično bio pošten, ali da se "tako ne bi poneli zarobljenici u koncentracionim logorima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu