Nova vest
Košarka

Subota, 17.01.2015.

13:43

"Da sam na koledžu bio bih 1. pik"

Talentovani hrvatski košarkaš Mario Hezonja nije siguran da će se prijaviti na NBA draft, a veruje da bi bio prvi pik da igra u NCAA ligi, a ne Evropi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Hezonja ima 19 godina, igran a poziciji beka i niskog krila, a od 2012. je član Barselone.

"Ne znam da li ću izaći na draft. Možda ću, ali ko zna koji ću biti pik? Da sam išao na koledž verovatno bih bio prvi. Imao sam ponudu Kentakija. Evropljanin sam, moram napornije da radim kako bih uspeo u SAD", rekao je Hezonja, koji se trenutno kotira kao 2. u klasi 1995.

Hezonja ove sezone prosečno beleži 8 poena uz 2 skoka i 1,3 asistencije u Evroligi ove sezone, igrajući oko 17 minuta po utakmici.

Posebno je impresionirao u porazu od Makabija, kada je u trenucima dvocifrene prednosti izraelskog tima sjajnom odbranom na MVP-ju El za decembar Devinu Smitu itomahavk zakucavanjem vratio Katalonce na samo koš zaostatka.

"Trener mi veruje, i ja verujem u sebe. Ne plašim se poslednjih trenutaka utakmice, želim pobede. Pre nego što odem u NBA ligu želim da postanem lider tima i osvojim titulu sa Barselonom", istakao je mladi Hrvat za sajt "BesketballInsiders".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve