Košarka 74

Subota, 17.01.2015.

13:43

"Da sam na koledžu bio bih 1. pik"

Talentovani hrvatski košarkaš Mario Hezonja nije siguran da će se prijaviti na NBA draft, a veruje da bi bio prvi pik da igra u NCAA ligi, a ne Evropi.

"Da sam na koledžu bio bih 1. pik" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Ako se razumemo postovani citaoci

pre 9 godina

@mrsimud a što u partizanu jel mora svaki talentovani igrač da završi u partizanu ,prošla su ta vremena niti može više da naredjuje ,trener vam jr u svadji sa većinom menadžera,udara štipa igrače pa samim tim ni igrači više neće kod njega....@gradjanin x zbog toga sto je bio dogovorio dolazak u Partizan, ali je bio preveliki pritisak javnosti u HR
(gradjanin x, 17. januar 2015 14:10)private nebuloze on je rekao da je za mladog igraca dobri bit u partizanu jer pruzaju sansu mladima a ne da bi htjeo igrat za partizan strasno! I ja tvrdim evo za mlade igrace je super odskocna daska partizan i sta sad to znack da zelim igrat u partizanu ?

Saša

pre 9 godina

Pored Džalila Okafora teško da može da bude prvi pik, čisto sumnjam. Biće sigurno među prvih 10 pikova, ima i potencijal da napravi dobru NBA karijeru, ali mislim da je preterao sa izjavom da bi mogao da bude prvi pik da je igra na koledžu.

drago

pre 9 godina

Hezonja je odlican, atraktivan i sampion.
A Saric je ko i vas Bodiroga, ne atraktivan ali je sampion. Tako da vam ne vrijedi njega podcjenjivati.

dušan

pre 9 godina

Od evropskih igraca koji su rodjeni za igru tamo, a igraju na pozicijama 1-2, mogu se izdvojiti Marculjonis, Parker, Rubio, Batum i mali Hezonja. To se vidi iz aviona. Jasikevicijus, Danilovic, Djordjevic, Spanulis, Rodrigez, Rudi su otisli ili kasno ili u lose ekipe za razvoj ili prerano.
Hezonja ima sve, a u Barsi se izborio za minutazu a konkurenti su mu Oleson, Abrinjes, Nahbar, Tomas i Navaro.

živiš u oblacima mala

pre 9 godina

Mrsimud pa znamo da ste vi imali para da dovodite koga ste hteli sa celog Balkana ali eto Veseli je bio u partizanu pa kako je prošao u NBA? Gde su danas Tripković, Tepić i Veličković? Gde su Đekić, Anđušić, Čakarević? Šta ste uradili sa Miljenovićem, Muslijem, Raduljicom? Dokle više laži o partizanu? Imali ste sve državne sponzore i svu pomoć države. Dačića u upravi, Tadića na tribinama, Dodika kao rekordnog sponzora, a kad bi neko i pored svega bio bolji na terenu sudije su sudile skandalozno u vašu korist. I vi se i dalje pravite ludi pred činjenicama. I sad dok toliko kukate i dalje dobijate više od države nego Zvezda i to vam premijer lično doveo sponzore, a uporedite samo rezultate. Vi ste takvi demagozi da je to strašno. Da je Hezonja došao kod vas sad bi samo bio još jedan u nizu sa tužbom protiv partizana.

Баскеташ

pre 9 godina

Шта би било кад би било је непотребна прича. Марио Хезоња је одличан играч, веома поуздан за своје године. Потребно му је још мало зрелости и концентрације и биће све на свом месту, а то ће стећи онолико брзо колико буде играо. Желим му све најбоље, пре свега јер ми се допада његов стил.

srle

pre 9 godina

zašto nije otišao na koledž pitate se? zato što američki koledži ne plaćaju košarkaške, samo mogu dobiti stipendiju za školovanje. zato i veliki talenti idu godinu na koledž i onda na draft.

bers0003

pre 9 godina

Izjave stila da Evropljani moraju puno biti bolje od Amerikanaca da bi igrali je totalna glupost.Je li to trebao Milicic da bude prvi draft pik, ispred Lebrona. Ako postoji zemlja na svijetu gdje su strancima otvorena vrata to je Amerika. Cak su i bijeli evropski igraci puno popularniji i interesantniji medijima. Rubio se nije ni sastavio sa loptom ,a postao je superzvijezda.Novicki je poslije Lebrona i Kobija vjerovatno i dalje najpopularniji kosarkas. Divac se spominje svaki dan i nakon svih ovi godina.

blabla

pre 9 godina

nema para na koledzu! naravno da je izabrao barsu! da igra evroligu i najjacu ligu u evropi i bude placen! ncaa je veoma popularna i volim da pogledam, ali ti igraci, cast izuzecima, su smesni

Zg-boy

pre 9 godina

Šuti,treniraj,živi za košarku,makni se od novinara,a drskost pokaži na terenu i samo nebo ti je granica.Nije ni Jordan bio prvi pick zbog gluposti Portlanda i Houstona.

Pancirka

pre 9 godina

Hrvatima i Lebron da dodje da igra za njih, opet bi izgubili od Srbije. Hezonja moze biti dobar igrac, ali zar ne mislite da je ovo izjava sa previse samopouzdanja !? Nadam se da ce ostvariti dobru klupsku karijeru, ali u reprezentaciji, hm tesko.

Don Vito

pre 9 godina

Mali, talentovan jesi ali izbij NBA iz glave do 27-28 godine. Vredno treniraj I uci...I da, ne izlazi iz teretane, inace ce da brisu parket sa tobom. Pamet u glavu!

iggy82

pre 9 godina

za 15 min/4.3 poena/2 skoka za mene skromno...ovo nije statistika za NBA igraca...igraci moraju shvatiti da je NBA kosarka dve galaksije od evropske kosarke...svu srecu mu zelim

76er

pre 9 godina

Zg-boy Daleko od toga da je Olajdzuvon bio "glupost" Hjustona, da si pratio NBA nekad, znao bi da su tada centri bili najtrazeniji a i Oladzuvon im je doneo dva prstena (i nemojte sad sta bi bilo kad bi bilo da Dzordan nije otisao u penziju). Sto se Portlanda tice oni se jesu presli, ali sta da se radi.

f

pre 9 godina

Zar je bitno da li je prvi ili peti? Bitno je da prodje draft i da uspe u NBA. Osim za centre, koledz je bolja priprema za NBA od Evrope. Tako da decko stagnira, posebno fizicki i bice tesko to nadoknaditi kasnije.

wolwerine

pre 9 godina

talenat strasan,igrac ce biti strasan za evropske standarde to sigurno!za nba tamo se to nikad ne zna sa evropskim igracima,bilo je mnogo talenata pa nista...ali sigurno da je mali zver,da je sto puta hrvat,zar je to bitno,sport!

Srdjan

pre 9 godina

Hezonja jeste veliki talenat...ali...Hezonja uskoro puni 20 godina, a Predrag Stojakovic je sa 19 godina bio izabran kao 14. pik na NBA draftu. Sa 20-21 godinom Stojakovic je bio MVP grcke lige sa oko 24 poena po utakmici i postizao je preko 20 poena prosecno u FIBA euroligi. Hezonja je daleko od ovih cifri. I svi znamo kakvu je karijeru imao Stojakovic. Dakle jeste talenat...ali razmisljati da treba da bude prvi pik je mnogo.

Бг

pre 9 godina

Мали се супер развија у Барси.Приче да је хтео у Паризан су смешне , можда је Дуле хтео да га доведе али Хезоња је изабрао прави клуб.Већ сада је једна од најбољих европских тројки.У НБА може сигурно да игра већ сада јер црнци осим атлетских способности нису обучени као млади европски играчи.А пропо Партизана тамо Миротић није прошао пробу.Богдановић би постао играч било где да је играо.

CroAtHome

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !
(Slobodan, 17. januar 2015 14:42)
Iz Zagreba je ako Dubrovnik smatras Zagrebom...

Place your bet

pre 9 godina

Pa talent ima, želju i ambiciju koliko vidimo ima i dobro je pucati visoko sa pokrićem ali šta će na kraju biti od svega ostaje da vidimo.

Slobodan

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !(Slobodan, 17. januar 2015 14:42)Iz Zagreba je ako Dubrovnik smatras Zagrebom...
(CroAtHome, 17. januar 2015 15:13) pa ne znam gde je rodjen ali valjda zivi u Zagrebu .... Ovo je njegov intervju za list "svi hrvatski klubovi" kaze da bi u Partizanu bio kod kuce ! Jedino mu smeta Igokea zbog Mileta ! Ovo su citati !

....,,

pre 9 godina

Da li je hrvat ili ne, ne interesuje me. Odakle su mu roditelji, ni to me ne interesuje.
Nadovezujem se na ovakve tekstove iz jednoga razloga samo, da bih izneo objektivno misljenje.
Hezonja se u ovim trenucima ne moze pohvaliti sjajnim ucinkom, dobrim da, sjajnim ne.
Kako ce se njegova karijera razvijati, on ne moze znati, jer ne zavisi sve od njega i njegovog rada. Dalje, kada je u pitanju NBA liga, misljenja sam da je preterao kazati da bi bio prvi pik, jer ne bi. Nevazno je to da li je iz evrope ili ne. Ima 20 godina i nije takvog kvaliteta kakvog je Karmelo, Vejd, Bos, Dzejms....
Da ne nabrajam dalje.
U nasoj zemlji, kao i u susednoj hrvatskoj, postoji obicaj od kojeg bi trebalo da se odustane. Nerealno sagledavanje cinjenicnih stanja.

NEDJA

pre 9 godina

Od 2002. pa do zadnjeg drafta prvi pikovi su redom bili Jao Ming,Lebron Dzejms,Dvajt Hauard,Bogut,Barnjani,Greg Oden(Durent bio 2.pik),Derik Rouz,Blejk Grifin,Dzon Vol,Kajri Irving,Entoni Obrva Dejvis,Benet i Vigins.Vecina su bili ili bice ol-star igraci sto govori da je ova izjava prilicno prepotentna mada prilicno cenim igracke kvalitete Hezonje.Prvi pik na draftu 2015. ce najverovatnije biti Okafor.

dušan

pre 9 godina

Mali je u pravu. Ovakav atleta se odavno nije rodio u Evropi, plus je disciplinovan i takticki poducen. Ima sut, skok, odbranu, kretanje bez lopte.
Nerealno mi je porediti njega i Stojakovica i sta su uradili u svojim godinama jer je kosarka u Evropi druga galaksija u odnosu na taj period. Pedja je bio cudoviste i svi su to znali - suter od 206cm je tad bio revolucija u kosarci, a Pedja nije imao konkurenciju. Ovaj mali igra u ekipi gde se bori za minute sa belim medvedom Navarom, sa novim spanskim superstarom Abrinesom koji mora da igra, sa nekad najboljim strelcom ACB Olesonom, sa odlicnim Desonom Tomasom i sa bivsim NBA igracem Nahbarom. Hezonja pokriva 2 i 3, a moze igrati i pleja u nuzdi.
Navijam za malog. I istina je da su ocevi Sarica i Hezonje navijaci Partizana, to su i potvrdili na spanskoj tv. Ali takva su vremena dosla...

gradjanin x

pre 9 godina

@mrsimud a što u partizanu jel mora svaki talentovani igrač da završi u partizanu ,prošla su ta vremena niti može više da naredjuje ,trener vam jr u svadji sa većinom menadžera,udara štipa igrače pa samim tim ni igrači više neće kod njega....

@gradjanin x zbog toga sto je bio dogovorio dolazak u Partizan, ali je bio preveliki pritisak javnosti u HR

Trz

pre 9 godina

Ako se nastavi razvijat kako triba ne gine mu All star. Wiggins po nicemu osim atletizmu nije bolji od Hezonje. Mali ce za 5 god dominirati Nba ligom.

savan

pre 9 godina

Secko je klasa u odnosu na hvaljenog Sarica, i sigurno ce ako ga povrede zaobidju napraviti vrhunsku karijeru, cak i u NBA! Najjaci mladi igrac sa prostora Balkana zajedno sa Nurkicem, sto se tice 1995. godista i nize

Zoro

pre 9 godina

Hrvati su oduvek imali velike talente. Ali u zadnjih dvadesetak godina nesto se cudno desava sa njima u razdoblju starosti od 20 do 24 god. Jednostavno zaglave, stagniraju, nikad ne dostignu kosarkasku zrelost, mudrost, drskost (npr. kao nas Nemanja Bjelica). Sad dal je to zbog novca koji ih iskvari ili postoje neki drugi razlozi, tema je za neku drugu priliku ili siru debatu. Cinjenica je da im je reprezentacija katastrofa!!!

Dr.Kosarka

pre 9 godina

Da je igracu tipa Hezonje omogucit da mesec dana radi s nekim instruktorom tipa Pipena mali bi strahovito puno naucio, dakako da on puno zna i moze ali jednostavno iskustvo se ne stjece preko noci.Primjera radi Dino Radja radi s centrom Albe Radosevicem i decko je od suvog prosjeka postao vrlo dobar centar.

Slobodan

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !

Pera, Zika, Mika

pre 9 godina

Da nisi ti malo poleteo? Veliki je talenat ali za sada ne moze ni da prismrdi boljim igracima u Evropi a o svetskoj klasi i da ne pricam a ovamo izjavljuje kako bi bio 1st pick na draftu, presmesno klinjo. Ako nastavis tako da se ponasas neces ni do NBA stici a kamo li biti u prvom krugu.

slobodan

pre 9 godina

Hahahaha. Prvi pik? Sta je vise sa ovim nabedjenim hrvatskim sportistima? Gde je skromnost nestala? Da je Drazen tako razmisljao nikad ne bi postao veliki. Stalno imaju neke talente a kosarka im iz godine u godinu u buli. Ako je on najveci evropski talenat sta su onda Bogdanovic iz Fenera, Mitrovic, Jokic i Marinkovic?

Mrmot

pre 9 godina

pa samo je rekao ono sto svi potajno znaju a to je da ako nisi amerikanac moras biti mnogo bolji od njih da bih uspeo u NBA jer svako potencira svoje

Aladdin Sane

pre 9 godina

Meni licno se svidja njegovo samopouzdanje (ili mozda i arogancija), uprkos tome sto je Hrvat. Pitam se samo jedno: zasto nije otisao u Ameriku ako hoce da igra u NBA i ima ponudu Kentucky-a?

Hilon Hilonides

pre 9 godina

Sjajan igrac. Ima potencijal da vlada evropskim parketima u narednih 10 godina. Koliko sam mogao da zakljucim, radan je i strpljiv, to mu moze samo pomoci u karijeri. Srecno!

Srdjan

pre 9 godina

Hezonja jeste veliki talenat...ali...Hezonja uskoro puni 20 godina, a Predrag Stojakovic je sa 19 godina bio izabran kao 14. pik na NBA draftu. Sa 20-21 godinom Stojakovic je bio MVP grcke lige sa oko 24 poena po utakmici i postizao je preko 20 poena prosecno u FIBA euroligi. Hezonja je daleko od ovih cifri. I svi znamo kakvu je karijeru imao Stojakovic. Dakle jeste talenat...ali razmisljati da treba da bude prvi pik je mnogo.

....,,

pre 9 godina

Da li je hrvat ili ne, ne interesuje me. Odakle su mu roditelji, ni to me ne interesuje.
Nadovezujem se na ovakve tekstove iz jednoga razloga samo, da bih izneo objektivno misljenje.
Hezonja se u ovim trenucima ne moze pohvaliti sjajnim ucinkom, dobrim da, sjajnim ne.
Kako ce se njegova karijera razvijati, on ne moze znati, jer ne zavisi sve od njega i njegovog rada. Dalje, kada je u pitanju NBA liga, misljenja sam da je preterao kazati da bi bio prvi pik, jer ne bi. Nevazno je to da li je iz evrope ili ne. Ima 20 godina i nije takvog kvaliteta kakvog je Karmelo, Vejd, Bos, Dzejms....
Da ne nabrajam dalje.
U nasoj zemlji, kao i u susednoj hrvatskoj, postoji obicaj od kojeg bi trebalo da se odustane. Nerealno sagledavanje cinjenicnih stanja.

Zoro

pre 9 godina

Hrvati su oduvek imali velike talente. Ali u zadnjih dvadesetak godina nesto se cudno desava sa njima u razdoblju starosti od 20 do 24 god. Jednostavno zaglave, stagniraju, nikad ne dostignu kosarkasku zrelost, mudrost, drskost (npr. kao nas Nemanja Bjelica). Sad dal je to zbog novca koji ih iskvari ili postoje neki drugi razlozi, tema je za neku drugu priliku ili siru debatu. Cinjenica je da im je reprezentacija katastrofa!!!

CroAtHome

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !
(Slobodan, 17. januar 2015 14:42)
Iz Zagreba je ako Dubrovnik smatras Zagrebom...

bers0003

pre 9 godina

Izjave stila da Evropljani moraju puno biti bolje od Amerikanaca da bi igrali je totalna glupost.Je li to trebao Milicic da bude prvi draft pik, ispred Lebrona. Ako postoji zemlja na svijetu gdje su strancima otvorena vrata to je Amerika. Cak su i bijeli evropski igraci puno popularniji i interesantniji medijima. Rubio se nije ni sastavio sa loptom ,a postao je superzvijezda.Novicki je poslije Lebrona i Kobija vjerovatno i dalje najpopularniji kosarkas. Divac se spominje svaki dan i nakon svih ovi godina.

živiš u oblacima mala

pre 9 godina

Mrsimud pa znamo da ste vi imali para da dovodite koga ste hteli sa celog Balkana ali eto Veseli je bio u partizanu pa kako je prošao u NBA? Gde su danas Tripković, Tepić i Veličković? Gde su Đekić, Anđušić, Čakarević? Šta ste uradili sa Miljenovićem, Muslijem, Raduljicom? Dokle više laži o partizanu? Imali ste sve državne sponzore i svu pomoć države. Dačića u upravi, Tadića na tribinama, Dodika kao rekordnog sponzora, a kad bi neko i pored svega bio bolji na terenu sudije su sudile skandalozno u vašu korist. I vi se i dalje pravite ludi pred činjenicama. I sad dok toliko kukate i dalje dobijate više od države nego Zvezda i to vam premijer lično doveo sponzore, a uporedite samo rezultate. Vi ste takvi demagozi da je to strašno. Da je Hezonja došao kod vas sad bi samo bio još jedan u nizu sa tužbom protiv partizana.

Dr.Kosarka

pre 9 godina

Da je igracu tipa Hezonje omogucit da mesec dana radi s nekim instruktorom tipa Pipena mali bi strahovito puno naucio, dakako da on puno zna i moze ali jednostavno iskustvo se ne stjece preko noci.Primjera radi Dino Radja radi s centrom Albe Radosevicem i decko je od suvog prosjeka postao vrlo dobar centar.

dušan

pre 9 godina

Mali je u pravu. Ovakav atleta se odavno nije rodio u Evropi, plus je disciplinovan i takticki poducen. Ima sut, skok, odbranu, kretanje bez lopte.
Nerealno mi je porediti njega i Stojakovica i sta su uradili u svojim godinama jer je kosarka u Evropi druga galaksija u odnosu na taj period. Pedja je bio cudoviste i svi su to znali - suter od 206cm je tad bio revolucija u kosarci, a Pedja nije imao konkurenciju. Ovaj mali igra u ekipi gde se bori za minute sa belim medvedom Navarom, sa novim spanskim superstarom Abrinesom koji mora da igra, sa nekad najboljim strelcom ACB Olesonom, sa odlicnim Desonom Tomasom i sa bivsim NBA igracem Nahbarom. Hezonja pokriva 2 i 3, a moze igrati i pleja u nuzdi.
Navijam za malog. I istina je da su ocevi Sarica i Hezonje navijaci Partizana, to su i potvrdili na spanskoj tv. Ali takva su vremena dosla...

savan

pre 9 godina

Secko je klasa u odnosu na hvaljenog Sarica, i sigurno ce ako ga povrede zaobidju napraviti vrhunsku karijeru, cak i u NBA! Najjaci mladi igrac sa prostora Balkana zajedno sa Nurkicem, sto se tice 1995. godista i nize

Pancirka

pre 9 godina

Hrvatima i Lebron da dodje da igra za njih, opet bi izgubili od Srbije. Hezonja moze biti dobar igrac, ali zar ne mislite da je ovo izjava sa previse samopouzdanja !? Nadam se da ce ostvariti dobru klupsku karijeru, ali u reprezentaciji, hm tesko.

NEDJA

pre 9 godina

Od 2002. pa do zadnjeg drafta prvi pikovi su redom bili Jao Ming,Lebron Dzejms,Dvajt Hauard,Bogut,Barnjani,Greg Oden(Durent bio 2.pik),Derik Rouz,Blejk Grifin,Dzon Vol,Kajri Irving,Entoni Obrva Dejvis,Benet i Vigins.Vecina su bili ili bice ol-star igraci sto govori da je ova izjava prilicno prepotentna mada prilicno cenim igracke kvalitete Hezonje.Prvi pik na draftu 2015. ce najverovatnije biti Okafor.

Zg-boy

pre 9 godina

Šuti,treniraj,živi za košarku,makni se od novinara,a drskost pokaži na terenu i samo nebo ti je granica.Nije ni Jordan bio prvi pick zbog gluposti Portlanda i Houstona.

Don Vito

pre 9 godina

Mali, talentovan jesi ali izbij NBA iz glave do 27-28 godine. Vredno treniraj I uci...I da, ne izlazi iz teretane, inace ce da brisu parket sa tobom. Pamet u glavu!

Баскеташ

pre 9 godina

Шта би било кад би било је непотребна прича. Марио Хезоња је одличан играч, веома поуздан за своје године. Потребно му је још мало зрелости и концентрације и биће све на свом месту, а то ће стећи онолико брзо колико буде играо. Желим му све најбоље, пре свега јер ми се допада његов стил.

Aladdin Sane

pre 9 godina

Meni licno se svidja njegovo samopouzdanje (ili mozda i arogancija), uprkos tome sto je Hrvat. Pitam se samo jedno: zasto nije otisao u Ameriku ako hoce da igra u NBA i ima ponudu Kentucky-a?

Trz

pre 9 godina

Ako se nastavi razvijat kako triba ne gine mu All star. Wiggins po nicemu osim atletizmu nije bolji od Hezonje. Mali ce za 5 god dominirati Nba ligom.

Mrmot

pre 9 godina

pa samo je rekao ono sto svi potajno znaju a to je da ako nisi amerikanac moras biti mnogo bolji od njih da bih uspeo u NBA jer svako potencira svoje

f

pre 9 godina

Zar je bitno da li je prvi ili peti? Bitno je da prodje draft i da uspe u NBA. Osim za centre, koledz je bolja priprema za NBA od Evrope. Tako da decko stagnira, posebno fizicki i bice tesko to nadoknaditi kasnije.

iggy82

pre 9 godina

za 15 min/4.3 poena/2 skoka za mene skromno...ovo nije statistika za NBA igraca...igraci moraju shvatiti da je NBA kosarka dve galaksije od evropske kosarke...svu srecu mu zelim

blabla

pre 9 godina

nema para na koledzu! naravno da je izabrao barsu! da igra evroligu i najjacu ligu u evropi i bude placen! ncaa je veoma popularna i volim da pogledam, ali ti igraci, cast izuzecima, su smesni

wolwerine

pre 9 godina

talenat strasan,igrac ce biti strasan za evropske standarde to sigurno!za nba tamo se to nikad ne zna sa evropskim igracima,bilo je mnogo talenata pa nista...ali sigurno da je mali zver,da je sto puta hrvat,zar je to bitno,sport!

Hilon Hilonides

pre 9 godina

Sjajan igrac. Ima potencijal da vlada evropskim parketima u narednih 10 godina. Koliko sam mogao da zakljucim, radan je i strpljiv, to mu moze samo pomoci u karijeri. Srecno!

slobodan

pre 9 godina

Hahahaha. Prvi pik? Sta je vise sa ovim nabedjenim hrvatskim sportistima? Gde je skromnost nestala? Da je Drazen tako razmisljao nikad ne bi postao veliki. Stalno imaju neke talente a kosarka im iz godine u godinu u buli. Ako je on najveci evropski talenat sta su onda Bogdanovic iz Fenera, Mitrovic, Jokic i Marinkovic?

srle

pre 9 godina

zašto nije otišao na koledž pitate se? zato što američki koledži ne plaćaju košarkaške, samo mogu dobiti stipendiju za školovanje. zato i veliki talenti idu godinu na koledž i onda na draft.

76er

pre 9 godina

Zg-boy Daleko od toga da je Olajdzuvon bio "glupost" Hjustona, da si pratio NBA nekad, znao bi da su tada centri bili najtrazeniji a i Oladzuvon im je doneo dva prstena (i nemojte sad sta bi bilo kad bi bilo da Dzordan nije otisao u penziju). Sto se Portlanda tice oni se jesu presli, ali sta da se radi.

Pera, Zika, Mika

pre 9 godina

Da nisi ti malo poleteo? Veliki je talenat ali za sada ne moze ni da prismrdi boljim igracima u Evropi a o svetskoj klasi i da ne pricam a ovamo izjavljuje kako bi bio 1st pick na draftu, presmesno klinjo. Ako nastavis tako da se ponasas neces ni do NBA stici a kamo li biti u prvom krugu.

gradjanin x

pre 9 godina

@mrsimud a što u partizanu jel mora svaki talentovani igrač da završi u partizanu ,prošla su ta vremena niti može više da naredjuje ,trener vam jr u svadji sa većinom menadžera,udara štipa igrače pa samim tim ni igrači više neće kod njega....

@gradjanin x zbog toga sto je bio dogovorio dolazak u Partizan, ali je bio preveliki pritisak javnosti u HR

Бг

pre 9 godina

Мали се супер развија у Барси.Приче да је хтео у Паризан су смешне , можда је Дуле хтео да га доведе али Хезоња је изабрао прави клуб.Већ сада је једна од најбољих европских тројки.У НБА може сигурно да игра већ сада јер црнци осим атлетских способности нису обучени као млади европски играчи.А пропо Партизана тамо Миротић није прошао пробу.Богдановић би постао играч било где да је играо.

Slobodan

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !

Saša

pre 9 godina

Pored Džalila Okafora teško da može da bude prvi pik, čisto sumnjam. Biće sigurno među prvih 10 pikova, ima i potencijal da napravi dobru NBA karijeru, ali mislim da je preterao sa izjavom da bi mogao da bude prvi pik da je igra na koledžu.

Place your bet

pre 9 godina

Pa talent ima, želju i ambiciju koliko vidimo ima i dobro je pucati visoko sa pokrićem ali šta će na kraju biti od svega ostaje da vidimo.

drago

pre 9 godina

Hezonja je odlican, atraktivan i sampion.
A Saric je ko i vas Bodiroga, ne atraktivan ali je sampion. Tako da vam ne vrijedi njega podcjenjivati.

dušan

pre 9 godina

Od evropskih igraca koji su rodjeni za igru tamo, a igraju na pozicijama 1-2, mogu se izdvojiti Marculjonis, Parker, Rubio, Batum i mali Hezonja. To se vidi iz aviona. Jasikevicijus, Danilovic, Djordjevic, Spanulis, Rodrigez, Rudi su otisli ili kasno ili u lose ekipe za razvoj ili prerano.
Hezonja ima sve, a u Barsi se izborio za minutazu a konkurenti su mu Oleson, Abrinjes, Nahbar, Tomas i Navaro.

Ako se razumemo postovani citaoci

pre 9 godina

@mrsimud a što u partizanu jel mora svaki talentovani igrač da završi u partizanu ,prošla su ta vremena niti može više da naredjuje ,trener vam jr u svadji sa većinom menadžera,udara štipa igrače pa samim tim ni igrači više neće kod njega....@gradjanin x zbog toga sto je bio dogovorio dolazak u Partizan, ali je bio preveliki pritisak javnosti u HR
(gradjanin x, 17. januar 2015 14:10)private nebuloze on je rekao da je za mladog igraca dobri bit u partizanu jer pruzaju sansu mladima a ne da bi htjeo igrat za partizan strasno! I ja tvrdim evo za mlade igrace je super odskocna daska partizan i sta sad to znack da zelim igrat u partizanu ?

Slobodan

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !(Slobodan, 17. januar 2015 14:42)Iz Zagreba je ako Dubrovnik smatras Zagrebom...
(CroAtHome, 17. januar 2015 15:13) pa ne znam gde je rodjen ali valjda zivi u Zagrebu .... Ovo je njegov intervju za list "svi hrvatski klubovi" kaze da bi u Partizanu bio kod kuce ! Jedino mu smeta Igokea zbog Mileta ! Ovo su citati !

slobodan

pre 9 godina

Hahahaha. Prvi pik? Sta je vise sa ovim nabedjenim hrvatskim sportistima? Gde je skromnost nestala? Da je Drazen tako razmisljao nikad ne bi postao veliki. Stalno imaju neke talente a kosarka im iz godine u godinu u buli. Ako je on najveci evropski talenat sta su onda Bogdanovic iz Fenera, Mitrovic, Jokic i Marinkovic?

Бг

pre 9 godina

Мали се супер развија у Барси.Приче да је хтео у Паризан су смешне , можда је Дуле хтео да га доведе али Хезоња је изабрао прави клуб.Већ сада је једна од најбољих европских тројки.У НБА може сигурно да игра већ сада јер црнци осим атлетских способности нису обучени као млади европски играчи.А пропо Партизана тамо Миротић није прошао пробу.Богдановић би постао играч било где да је играо.

živiš u oblacima mala

pre 9 godina

Mrsimud pa znamo da ste vi imali para da dovodite koga ste hteli sa celog Balkana ali eto Veseli je bio u partizanu pa kako je prošao u NBA? Gde su danas Tripković, Tepić i Veličković? Gde su Đekić, Anđušić, Čakarević? Šta ste uradili sa Miljenovićem, Muslijem, Raduljicom? Dokle više laži o partizanu? Imali ste sve državne sponzore i svu pomoć države. Dačića u upravi, Tadića na tribinama, Dodika kao rekordnog sponzora, a kad bi neko i pored svega bio bolji na terenu sudije su sudile skandalozno u vašu korist. I vi se i dalje pravite ludi pred činjenicama. I sad dok toliko kukate i dalje dobijate više od države nego Zvezda i to vam premijer lično doveo sponzore, a uporedite samo rezultate. Vi ste takvi demagozi da je to strašno. Da je Hezonja došao kod vas sad bi samo bio još jedan u nizu sa tužbom protiv partizana.

Trz

pre 9 godina

Ako se nastavi razvijat kako triba ne gine mu All star. Wiggins po nicemu osim atletizmu nije bolji od Hezonje. Mali ce za 5 god dominirati Nba ligom.

Slobodan

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !

Don Vito

pre 9 godina

Mali, talentovan jesi ali izbij NBA iz glave do 27-28 godine. Vredno treniraj I uci...I da, ne izlazi iz teretane, inace ce da brisu parket sa tobom. Pamet u glavu!

Srdjan

pre 9 godina

Hezonja jeste veliki talenat...ali...Hezonja uskoro puni 20 godina, a Predrag Stojakovic je sa 19 godina bio izabran kao 14. pik na NBA draftu. Sa 20-21 godinom Stojakovic je bio MVP grcke lige sa oko 24 poena po utakmici i postizao je preko 20 poena prosecno u FIBA euroligi. Hezonja je daleko od ovih cifri. I svi znamo kakvu je karijeru imao Stojakovic. Dakle jeste talenat...ali razmisljati da treba da bude prvi pik je mnogo.

Pera, Zika, Mika

pre 9 godina

Da nisi ti malo poleteo? Veliki je talenat ali za sada ne moze ni da prismrdi boljim igracima u Evropi a o svetskoj klasi i da ne pricam a ovamo izjavljuje kako bi bio 1st pick na draftu, presmesno klinjo. Ako nastavis tako da se ponasas neces ni do NBA stici a kamo li biti u prvom krugu.

iggy82

pre 9 godina

za 15 min/4.3 poena/2 skoka za mene skromno...ovo nije statistika za NBA igraca...igraci moraju shvatiti da je NBA kosarka dve galaksije od evropske kosarke...svu srecu mu zelim

Slobodan

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !(Slobodan, 17. januar 2015 14:42)Iz Zagreba je ako Dubrovnik smatras Zagrebom...
(CroAtHome, 17. januar 2015 15:13) pa ne znam gde je rodjen ali valjda zivi u Zagrebu .... Ovo je njegov intervju za list "svi hrvatski klubovi" kaze da bi u Partizanu bio kod kuce ! Jedino mu smeta Igokea zbog Mileta ! Ovo su citati !

Pancirka

pre 9 godina

Hrvatima i Lebron da dodje da igra za njih, opet bi izgubili od Srbije. Hezonja moze biti dobar igrac, ali zar ne mislite da je ovo izjava sa previse samopouzdanja !? Nadam se da ce ostvariti dobru klupsku karijeru, ali u reprezentaciji, hm tesko.

dušan

pre 9 godina

Od evropskih igraca koji su rodjeni za igru tamo, a igraju na pozicijama 1-2, mogu se izdvojiti Marculjonis, Parker, Rubio, Batum i mali Hezonja. To se vidi iz aviona. Jasikevicijus, Danilovic, Djordjevic, Spanulis, Rodrigez, Rudi su otisli ili kasno ili u lose ekipe za razvoj ili prerano.
Hezonja ima sve, a u Barsi se izborio za minutazu a konkurenti su mu Oleson, Abrinjes, Nahbar, Tomas i Navaro.

dušan

pre 9 godina

Mali je u pravu. Ovakav atleta se odavno nije rodio u Evropi, plus je disciplinovan i takticki poducen. Ima sut, skok, odbranu, kretanje bez lopte.
Nerealno mi je porediti njega i Stojakovica i sta su uradili u svojim godinama jer je kosarka u Evropi druga galaksija u odnosu na taj period. Pedja je bio cudoviste i svi su to znali - suter od 206cm je tad bio revolucija u kosarci, a Pedja nije imao konkurenciju. Ovaj mali igra u ekipi gde se bori za minute sa belim medvedom Navarom, sa novim spanskim superstarom Abrinesom koji mora da igra, sa nekad najboljim strelcom ACB Olesonom, sa odlicnim Desonom Tomasom i sa bivsim NBA igracem Nahbarom. Hezonja pokriva 2 i 3, a moze igrati i pleja u nuzdi.
Navijam za malog. I istina je da su ocevi Sarica i Hezonje navijaci Partizana, to su i potvrdili na spanskoj tv. Ali takva su vremena dosla...

Mrmot

pre 9 godina

pa samo je rekao ono sto svi potajno znaju a to je da ako nisi amerikanac moras biti mnogo bolji od njih da bih uspeo u NBA jer svako potencira svoje

....,,

pre 9 godina

Da li je hrvat ili ne, ne interesuje me. Odakle su mu roditelji, ni to me ne interesuje.
Nadovezujem se na ovakve tekstove iz jednoga razloga samo, da bih izneo objektivno misljenje.
Hezonja se u ovim trenucima ne moze pohvaliti sjajnim ucinkom, dobrim da, sjajnim ne.
Kako ce se njegova karijera razvijati, on ne moze znati, jer ne zavisi sve od njega i njegovog rada. Dalje, kada je u pitanju NBA liga, misljenja sam da je preterao kazati da bi bio prvi pik, jer ne bi. Nevazno je to da li je iz evrope ili ne. Ima 20 godina i nije takvog kvaliteta kakvog je Karmelo, Vejd, Bos, Dzejms....
Da ne nabrajam dalje.
U nasoj zemlji, kao i u susednoj hrvatskoj, postoji obicaj od kojeg bi trebalo da se odustane. Nerealno sagledavanje cinjenicnih stanja.

gradjanin x

pre 9 godina

@mrsimud a što u partizanu jel mora svaki talentovani igrač da završi u partizanu ,prošla su ta vremena niti može više da naredjuje ,trener vam jr u svadji sa većinom menadžera,udara štipa igrače pa samim tim ni igrači više neće kod njega....

@gradjanin x zbog toga sto je bio dogovorio dolazak u Partizan, ali je bio preveliki pritisak javnosti u HR

savan

pre 9 godina

Secko je klasa u odnosu na hvaljenog Sarica, i sigurno ce ako ga povrede zaobidju napraviti vrhunsku karijeru, cak i u NBA! Najjaci mladi igrac sa prostora Balkana zajedno sa Nurkicem, sto se tice 1995. godista i nize

Aladdin Sane

pre 9 godina

Meni licno se svidja njegovo samopouzdanje (ili mozda i arogancija), uprkos tome sto je Hrvat. Pitam se samo jedno: zasto nije otisao u Ameriku ako hoce da igra u NBA i ima ponudu Kentucky-a?

f

pre 9 godina

Zar je bitno da li je prvi ili peti? Bitno je da prodje draft i da uspe u NBA. Osim za centre, koledz je bolja priprema za NBA od Evrope. Tako da decko stagnira, posebno fizicki i bice tesko to nadoknaditi kasnije.

Zg-boy

pre 9 godina

Šuti,treniraj,živi za košarku,makni se od novinara,a drskost pokaži na terenu i samo nebo ti je granica.Nije ni Jordan bio prvi pick zbog gluposti Portlanda i Houstona.

Zoro

pre 9 godina

Hrvati su oduvek imali velike talente. Ali u zadnjih dvadesetak godina nesto se cudno desava sa njima u razdoblju starosti od 20 do 24 god. Jednostavno zaglave, stagniraju, nikad ne dostignu kosarkasku zrelost, mudrost, drskost (npr. kao nas Nemanja Bjelica). Sad dal je to zbog novca koji ih iskvari ili postoje neki drugi razlozi, tema je za neku drugu priliku ili siru debatu. Cinjenica je da im je reprezentacija katastrofa!!!

CroAtHome

pre 9 godina

Iz Zagreba je ... Partizan se interesuje za njega ... Izjavio je da mu je zelja igrati u Partizanu i da bi se tu osecao kao kod kuce ... Posebno hvali publiku i kaze da su Grobari najbolji navijaci ... On i Edo tanndem iz Snova !
(Slobodan, 17. januar 2015 14:42)
Iz Zagreba je ako Dubrovnik smatras Zagrebom...

Ako se razumemo postovani citaoci

pre 9 godina

@mrsimud a što u partizanu jel mora svaki talentovani igrač da završi u partizanu ,prošla su ta vremena niti može više da naredjuje ,trener vam jr u svadji sa većinom menadžera,udara štipa igrače pa samim tim ni igrači više neće kod njega....@gradjanin x zbog toga sto je bio dogovorio dolazak u Partizan, ali je bio preveliki pritisak javnosti u HR
(gradjanin x, 17. januar 2015 14:10)private nebuloze on je rekao da je za mladog igraca dobri bit u partizanu jer pruzaju sansu mladima a ne da bi htjeo igrat za partizan strasno! I ja tvrdim evo za mlade igrace je super odskocna daska partizan i sta sad to znack da zelim igrat u partizanu ?

Place your bet

pre 9 godina

Pa talent ima, želju i ambiciju koliko vidimo ima i dobro je pucati visoko sa pokrićem ali šta će na kraju biti od svega ostaje da vidimo.

blabla

pre 9 godina

nema para na koledzu! naravno da je izabrao barsu! da igra evroligu i najjacu ligu u evropi i bude placen! ncaa je veoma popularna i volim da pogledam, ali ti igraci, cast izuzecima, su smesni

bers0003

pre 9 godina

Izjave stila da Evropljani moraju puno biti bolje od Amerikanaca da bi igrali je totalna glupost.Je li to trebao Milicic da bude prvi draft pik, ispred Lebrona. Ako postoji zemlja na svijetu gdje su strancima otvorena vrata to je Amerika. Cak su i bijeli evropski igraci puno popularniji i interesantniji medijima. Rubio se nije ni sastavio sa loptom ,a postao je superzvijezda.Novicki je poslije Lebrona i Kobija vjerovatno i dalje najpopularniji kosarkas. Divac se spominje svaki dan i nakon svih ovi godina.

Hilon Hilonides

pre 9 godina

Sjajan igrac. Ima potencijal da vlada evropskim parketima u narednih 10 godina. Koliko sam mogao da zakljucim, radan je i strpljiv, to mu moze samo pomoci u karijeri. Srecno!

wolwerine

pre 9 godina

talenat strasan,igrac ce biti strasan za evropske standarde to sigurno!za nba tamo se to nikad ne zna sa evropskim igracima,bilo je mnogo talenata pa nista...ali sigurno da je mali zver,da je sto puta hrvat,zar je to bitno,sport!

NEDJA

pre 9 godina

Od 2002. pa do zadnjeg drafta prvi pikovi su redom bili Jao Ming,Lebron Dzejms,Dvajt Hauard,Bogut,Barnjani,Greg Oden(Durent bio 2.pik),Derik Rouz,Blejk Grifin,Dzon Vol,Kajri Irving,Entoni Obrva Dejvis,Benet i Vigins.Vecina su bili ili bice ol-star igraci sto govori da je ova izjava prilicno prepotentna mada prilicno cenim igracke kvalitete Hezonje.Prvi pik na draftu 2015. ce najverovatnije biti Okafor.

Баскеташ

pre 9 godina

Шта би било кад би било је непотребна прича. Марио Хезоња је одличан играч, веома поуздан за своје године. Потребно му је још мало зрелости и концентрације и биће све на свом месту, а то ће стећи онолико брзо колико буде играо. Желим му све најбоље, пре свега јер ми се допада његов стил.

drago

pre 9 godina

Hezonja je odlican, atraktivan i sampion.
A Saric je ko i vas Bodiroga, ne atraktivan ali je sampion. Tako da vam ne vrijedi njega podcjenjivati.

Saša

pre 9 godina

Pored Džalila Okafora teško da može da bude prvi pik, čisto sumnjam. Biće sigurno među prvih 10 pikova, ima i potencijal da napravi dobru NBA karijeru, ali mislim da je preterao sa izjavom da bi mogao da bude prvi pik da je igra na koledžu.

Dr.Kosarka

pre 9 godina

Da je igracu tipa Hezonje omogucit da mesec dana radi s nekim instruktorom tipa Pipena mali bi strahovito puno naucio, dakako da on puno zna i moze ali jednostavno iskustvo se ne stjece preko noci.Primjera radi Dino Radja radi s centrom Albe Radosevicem i decko je od suvog prosjeka postao vrlo dobar centar.

76er

pre 9 godina

Zg-boy Daleko od toga da je Olajdzuvon bio "glupost" Hjustona, da si pratio NBA nekad, znao bi da su tada centri bili najtrazeniji a i Oladzuvon im je doneo dva prstena (i nemojte sad sta bi bilo kad bi bilo da Dzordan nije otisao u penziju). Sto se Portlanda tice oni se jesu presli, ali sta da se radi.

srle

pre 9 godina

zašto nije otišao na koledž pitate se? zato što američki koledži ne plaćaju košarkaške, samo mogu dobiti stipendiju za školovanje. zato i veliki talenti idu godinu na koledž i onda na draft.