Nova vest
Košarka

Utorak, 23.12.2014.

19:45

Partizan na mišiće dobio Solnok

Košarkaši Partizana pobedili su Solnok u Pioniru sa 62:55, u 14. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je ovim trijumfom prekinuo niz od dva poraza, sada ima skor 7-7 i ponovo je u igri za plasman u plej-of.

Crno-beli su vodili u većem delu meča, ali su odigrali još jedan duel znatno ispod svojih mogućnosti i u nastavku sezone će morati da podignu formu ukoliko žele u plej-of.

U sastavu crno-belih ponovo nije bilo povređenog Đorđa Gagića, a trener Duško Vujošević odrađivao je poslednji meč suspenzije. Početkom poslednje deonice već povređeni skočni zglob dodatno je povredio Saša Pavlović, pa ostaje da se vidi da li će i koliko pauzirati.

Saša Pavlović bio je najefikasniji sa 13 poena, a uz to je podelio i 4 asistencije, dok je najbolji bio Milutinov sa 9 poena (4-4) i čak 16 skokova. 10 poena dodao je Milosavljević, a 9 je, kao i Milutinov, ubacio i Andrić. Kod gostiju, Lazerik Džons bio je ubedljivo najbolji sa 25 poena, 4 asistencije, 4 skoka i 4 krađe, Vitman je ubacio 10, a Milošević 8 poena.

Partizan u narednom kolu gostuje Krki, a Solnok Metalcu.

Tok meča:

Partizan je duel sa Solnokom počeo forsiranjem Mačvana koji je ubacio prva tri poena crno-belih. Solnok je iskoristio na startu očigledan pad samopouzdanja kod crno-belih, poenima Džonsa i Gipsona stigao je do 8:3, ali su Milosavljević i Andrić brzo vratili domaćina u meč – 8:8 posle pet minuta.

U nastavku prve deonice nije se igrala preterano kvalitetna i efikasna košarka, a Partizan je nakon 10 minuta imao četiri poena prednosti najviše zahvaljujući poenima sa slobodnih bacanja – 16:12.

Crno-beli su serijom 5-0 u 14. minutu došli do osetnih +7 (23:16) zahvaljujući Dalou i Pavloviću, ali Strahinja Milošević je igrao veoma dobro na drugoj strani pa se Solnok brzo vratio – 23:22.

Veliki hendikep za goste bilo je neigranje Vojvode koji je njihov najbolji igrač, dok u domaćem sastavu ponovo nije bilo Đorđa Gagića.

Uspevao je Partizan da zadrži vođstvo tokom druge deonice, ali je igrao daleko ispod očekivanja. Ipak, u finišu poluvremena Solnok je postigao četiri vezana poena i nakon 20 minuta imao je prednost – 30:29.

Partizan je bolje počeo drugo poluvreme, pre svega u odbrani. Gosti su u prvih šest minuta ubacili samo dva poena, pa je Partizan stigao do +4 (36:32).

Ipak, problemi crno-belih u napadu su se nastavili, pa je Vitman sa pet brzih poena vratio gostima prednost u 27. minutu. U finišu treće deonice trojke za Partizan ubacili su Bogdanović i Andrić i ti dalekometni šutevi su najveći razlog za vođstvo Partizana nakon 30 minuta – 46:44.

Početkom poslednje deonice na parketu su viđene i komične scene usled slabog nivoa košarke, pa je tako Solnok stizao do skoka u napadu posle pogođene ivice table.

Veliki problem za Partizan bila je i povreda skočnog zgloba Saše Pavlovića koji je na ovom meču bio najraspoloženiji u domaćem timu.

Veoma važnu trojku pet minuta pre kraja ubacio je Andrić, potom je poentirao i Milosavljević sa penala, pa je Partizan u finiš ušao sa +5 (53:48). Džons je trojkom za trenutak vratio goste u meč, ali Mačvan Tepić i Milutinov doneli su dva minuta pre kraja nedostižnih +9 (60:51) i tu je meč bio gotov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

296 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu