Nova vest
Košarka

Utorak, 20.05.2014.

22:48

Kacikaris stiže na klupu Grčke

Iako je proglašen za najboljeg trenera sezone u Evrokupu Andrea Trinkijeri neće ostati selektor Grčke, na tom mestu će ga zameniti Fotis Kacikaris.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Bivši selektor ruskog nacionalnog tima je u utorak razgovarao sa predsednikom Košarkaškog saveza Grčke Jorgosom Vasilakopulosom i pristao da preuzme Grčku.

To znači da će 47-godišnji stručnjak predvoditi Helene na Mundobasketu u Španiji, koje se organizuje ove godine, a jedina prepreka za objavnjivanje dogovora je pronalaženje načina za raskid ugovora sa Trinkijerijem.

Aktuelni trener Uniksa ima još jednu godinu dogovorene saradnje sa Košarkaškim savezom Grčke, dok je Kacikaris jedan od najvećih kandidata za preuzimanje funkcije trenera CSKA iz Moskve, pošto je gotovo izvesno da će ruski klub napustiti trenutni šef stručnog štaba Etore Mesina.

Kacikaris je trenersku karijeru počeo u atinskom AEK, da bi potom radio u Dinamu iz Sankt Peterburga, Valensiji, Arisu i Bilbao Basketu. Kao trener baskijskog kluba proglašen je za najboljeg trenera Evrokupa, 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu