Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.04.2013.

08:14

Katić: Evroliga mi nije uteha

Najbolji igrač Zvezde na ’fajnal foru’ ABA lige Raško Katić rekao je da poraz od Partizana u finalu smatra ličnim i timskim neuspehom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveno-beli’ su u finalu regionalnog takmičenja u Laktašima poraženi sa 71:63 od šampiona Srbije, koji je tako osvojio šestu titulu na Jadranu.

Imali smo trofej nadomak ruke. To je nešto što se slaže cele godine i gradi se cela sezona na tome i desi se šta se desi. Iz vođstva i dobrog prvog poluvremena u jednom trenutku padnemo, a oni steknu prednost koju nismo uspeli da stignemo. Čestitam Partizanu na trofeju. Ne, nije mi uteha što smo se plasirali u Evroligu. Za par godina niko neće pamtiti što je Zvezda ušla u Evroligu, pamtiće se trofeji“, rekao je Katić.

Potpuno suprotno mišljenje od Katića ima kapiten ’crveno-belih’ Igor Rakočević, koji je na pitanje da li je Evroliga uteha njegovog tima rekao:

Naravno da nam je zbog toga lakše. Naš cilj je bio ulazak u Evroligu i svi smo srećni i uzbuđeni zbog toga. To je veliki uspeh za klub, ali poraz ipak boli, jer smo bili bolji u porvom poluvremenu i stvarno smo mogli da pobedimo“, rekao je Rakočević.

Rakočević je, takođe, istakao da svi u redovima Zvezde moraju da nastave da treniraju i rade u nastavku sezone.

Planirali smo i želeli da osvojimo trofej, jer Zvezda nikada u istoriji nije osvojila Jadransku ligu. Borili smo se i dali sve od sebe, ali u ovom trenutku nismo u stanju da pružimo bolje. Radimo na tome. Verujem da ćemo vratiti formu i pružiti još bolju igru. Ccestitam Partizanu na osvojenom trofeju. Vraćamo se u halu da treniramo. Sezona je prilično dobra, ali ne treba ad budemo depresivni, iako ovo mnogo boli“, rekao je Rakočević.

Kapiten Zvezde rekao je da ne može odmah da proceni zašto je Zvezda stala u drugom poluvremenu, posle vođstva i dobre igre u prvom.

Moramo da pogledamo video, malo je rano da se priča ovako. Jesmo mnogo pali u igri. Prvo poluvreme je bilo odlično, sa besprekornom odbranom. U drugom je bila slabija tranzicija i odbrana. Analiziraćemo greške pa ćemo videti. Istina je da je bilo više nervoze nego što je potrebno, ali poradićemo na tome“, rekao je Rakočević.

Bek Vuk Radivojević rekao je da se ostvarila njegova prognoza da će slaviti tim koji će sačuvati hladnu glavu.

Imali smo veliku želju i jedni i drugi. Bila je velika tenzija i nervoza. Žao mi je što se opet naša utakmica protiv Partizana oslikala u nekim ružnim stvarima, prekidima i isključenjima trenera. Nijednu utakmicu nismo završili normalno. U drugom poluvremenu nismo uspeli da održimo mirnu glavu. Mnogo smo podlegli pritisku i nervozno smo odigrali drugo poluvreme. Nismo uspeli da sačuvamo mirnu glavu... govorio sam pre meča da je to ključno. Partizan je to uspeo, bio je mirniji i koncentrisaniji“, rekao je Radivojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu