Košarka 139

Nedelja, 28.04.2013.

08:14

Katić: Evroliga mi nije uteha

Najbolji igrač Zvezde na ’fajnal foru’ ABA lige Raško Katić rekao je da poraz od Partizana u finalu smatra ličnim i timskim neuspehom.

Katiæ: Evroliga mi nije uteha IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

alczsouth

pre 11 godina

jel vi stvarno mislite da cete igrati EL? da ce EL dozvoliti dva kluba iz siromasne zemlje i to iz BG? najvise sto cete dobiti su kvalifikacije.

Veerghoen

pre 11 godina

Ljudi, klub nam je bio pred gasenjem I pored toga osvojili smo kup razbivsi domacina na njegovom terenu u polufinalu. Igrali smo sjajno u Evropi, obezbedili plasman u Evroligu. Odlicna sezona!

Paspalj 14

pre 11 godina

Nije bilo prostora za Nedovica!!!???, Milutinovica i Nikolica, ali jeste za potrosenog Rakocevica, nestabilnog Brown-a, osrednjeg Nelson-a i promasenog Scott-a?
Kad pocne sledeca sezona, ko ce od njih ostati?
Ponovo graditi i uigravati ekipu? A imao si realan osnov da talentovani momci igraju par sezona zajedno i postanu TIM! Al' ne, nisu oni bili dobri za Zvezdu. Zato jesu Cvetkovic, Lazic i Radivojevic! Suboticu svaka cast, on nedostatke pokriva borbenoscu! O Katicu ne bih, ko je gledao coveka poslednjih sezona, video je koliki je napredak ostvario u svakom segmentu igre. Ali on sigurno nece ostati, vredi vise nego sto CZ moze da ponudi.
Nema tu 'leba za velika takmicenja!

vrati ptsten

pre 11 godina

Rasko, stidi se. Do juce si igrao I druzio se sa Lucicem, Gagijem I ostalim igracima a sinoc se prema njima ponasas kao prema krvnim neprijateljima, guras, udaras bez lopte, provociras...Razumem zelju za pobedom. Nekad se pobedjuje a nekada gibi, ali dostojanstvo I cast se podrazumevaju uvek. Steta sto to nisi naucio na vreme, sada je prekasno.

Sale

pre 11 godina

prvo svakako cestitke partizanu...bili su bolji sinoc i kapa dole!!!sto se tice nas stvarno ne znam sta bih rekao...iako ne bih da se vadim na sudjenje, ali onakva promena kriterijuma na poluvremenu je stvarno amaterski potez koji se ne vidja pa cak ni u nasim srpskim ligama...poraz kao poraz, nista strasno jer to je sport. Problem je sto vec duze vreme igramo lose i pod hitno je potrebno da se vratimo na jake treninge...moram reci da me raduje sto smo konacno malo prokrvili u odbrani...aba ligu smo iskoristili za sta je potrebno a to je evroliga i mislim da vise od toga nijednom klubu ne treba da znaci...poraz igraci moraju da zaborave sto pre jer nam vec u sredu sledi itekako neugodna tekma protiv vojvodine koja mora da se dobije, a mi navijaci i dalje treba da verujemo u njih, a ja sam siguran da ce nam vratiti vec 8. maja u derbiju a posebno na kraju sezone kada uzmemo titulu...jer kao sto volimo da kazemo AJDE, IGRAJ I BORI SE....

Kup+EL+moguce osvajanje domace liga=super sezona

pre 11 godina

Polako Delije,tek je formiran tim!
Za prvu sezonu,osvajanje Kupa i plasman u EL su puna kapa.

Partizanu se ne moze osporiti veliki uticaj u sudijskoj organizaciji,kao i u kosarkaskim savezima,sto ABA lige,tako i nase domace.
Ljudi imaju kontinuitet,imaju svoj sistem rada(kvalitetan),rezultate i tome kapa dole!

Zvezda mora da zasluzi svoj uticaj u gore spomenutim savezima,a onda se nece dogadjati 3/4 kao u Laktasima!

Uz par pojacanja(kvalitetan centar,kvalitetan bek suter,kvalitetno krilo suter) sve ce izgledati mnogo,mnogo bolje.
Ne treba da se previse ljutimo na Skota,Brauna,Samardzijskog,Radivojevica,Subotica,Simonovica...to su sve limitirani igraci sa skromnim znanjem.Cele sezone igramo sa samo 4 kvalitetna igraca u rotaciji(Rakocevic,Nelson,Katic,Savovic),od toga,samo dvojica su konstatno bili dobri,Rasko i Igor(koji se na kraju potrosio-35god.)

Ne bi me iznenadilo da do kraja,Zvezda osvoji cak i domace prvenstvo,jer,gore od ovog sto igraju zadnjih par utakmica jednostavno ne mogu!Sut je totalno zakazao,sto se najbolje moglo videti na mecevima protiv Radnickog i Partizana.
Mislim da su grobari prerano poleteli,jer,jos nije zavrseno domace prvenstvo,a do juce su na sva usta pljuvali i Vujosevica i igrace!Sada su u boljoj formi i zasluzeno su osvojili ABA ligu!

Medjutim,kvalitet ekipa je vrlo priblizan,i ako Zvezda podigne formu,bice jos i te kakve borbe!

Zivi bili pa videli!

linoleum

pre 11 godina

Trebalo je da pustite Buducnost, sad trpi prozivke od crno belih, oni bi nas sigurno namestili....Nema tu nikakve mrznje, eliminises najtezeg protivnika ako mozes. A vi ste ih vratili u zivot

solicitor

pre 11 godina

Partizan je osvojio trofej u svesno žrtvovanoj sezoni, koja j eposlužila da se stvara tim za sledeće sezone.
Zvezda je konačno dočekala "sledeću sezonu" sa jakim timom, dobrim budžetom, vladom Srbije iza sebe i opet ćorak.

Ostaje Vam da se tešte osvojenim kupom, jer je to najviše što ćete uzeti za sledećih 10 godina. Možda opet nešto više uradite ako vam prodamo nekog igrača koji nam ne treba. Naši prekobrojni su vaše uzdanice.

neko to od gore vidi sve

pre 11 godina

Batalite se prepucavanja...
Verovatno cemo imati dva predstavnika u EL sledece sezone....
A i ohrabruje cinjenica da je Zvezda ove godine toliko kvalitetna da je cak prva iza Partizana...
Slede ih Igokea i Radnicki...
Sto je za nasu kosarku ogroman uspeh...

GoranNS90

pre 11 godina

Evo kako ja vidim ovu sezonu moje Zvezde u ABA ligi. Primaran cilj je jedva i kako tako ostavren- Evroliga. Za to su zasluzna tri coveka-vukoicic, Katic i Nelson. I to je to.... Rakocevic mi je po ko zna koji put dokazao da nema mentalitet pobednika, a Covic da jos ne ume da vodi klub kao sto je Zvezda. Jer, za razliku dok je vodio FMP, sada ga posmatra svakodnevno vise od polovine Srbije, a on sa tim ocigledno jos ne ume da se nosi. I ako mnogi smatraju da je ULEB kup bio greska, drugacijeg sam misljenja. On je pomogao da na krilima nekih dobrih utakmica(Sasari), dobijemo neke utakmice rutinski u ABA ligi. I na kraju Laktasi, puno srece u polufinalu- trenutno stanje u finalu. Pametnom dovoljno. Cetiri velike greske uprave Zvezde- Lazic, Radonjic, otkaz Vukoicicu, ne angazovanje Traorea.... Sve u svemu solidna sezona, ali posto se radi o Zvezdi- NE USPESNA.
(vladimir, 28. april 2013 13:54)

Evo kako ja vidim tvoj pravopis, NEUSPESAN !!!

dzozey

pre 11 godina

Da li je moguce da niko da napise ovo: "sjajno !! Imamo 2 u Ligi sampiona !! Nikad to nismo doziveli,konacno sad je i Zvezda dobra,imamo cemu da se nadamo u smislu povratka nase kosarke na staze usoeha..." Umesto toga,samo pljuvanja,mrznja,negativno, rat...
(Dejan Ristic, 28. april 2013 14:44)
Sve je u redu, ali sta to znaci "povratak nase kosarke na staze uspeha"? Ako mislis na klubove, Partizan tu godinama radi nemoguce i tesko da ce Zvezda tu nesto da popravlja. A ako mislis na reprezentaciju, koju je to mladu nadu izbacila Zvezda ove sezone? Rakocevic ako nije do sad, pa nece sigurno ni od sad da igra, a od Katica, iako je dobar, imamo bolje. To sto je CZ udruzena sa FMP-om uspela da dodje do EL u najslabijoj sezone Jadrankse lige IKADA, a da pritom izgubi od najslabijeg Partizana u poslednjih ko zna koliko godina, ne znaci nista za nasu kosarku...barem ja tako mislim. Bolji je podatak to sto se i Radnicki nasao u F4, pa smo imali 3 nasa kluba i Partizanov bratski klub.

Vladimir

pre 11 godina

Gore glavu Rasko,ovo je sjajna sezona.Mi zvezdasi smo pogotovo ponosni na tebe koji si bio najkonstantniji igrac cele sezone.Svaka cast majstore!

Da nema taj sut bio bi treca liga centara u Evropi... Koji bre Pero?

pre 11 godina

Kako sinoc napisa na Twiteru Pero Antic -
"izgleda sa Rakočević I Simonović igraju za Partizan"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rosaastella, 28. april 2013 12:22)

E, kad se on nasao da im kaze, koji je sve brilijantne partije protiv Partizana imao.... Rakocevic je odlican igrac, ali se Zvezda previse oslanja na njega, a to njegove godine ne mogu da izdrze... Realno, Partizan Zvezdu dobija tempom i fenomenalnom odbranom bas na tom Rakocevicu... E sad, problem je sto su vam drugi igraci precenjeni i ja to pricam cele sezone... Dok su pogadjali sve sto sutnu bilo je dobro. U Zvezdi vrede jedino Igor, Nelson, Rasko i donekle Savovic koji je i definitivno nedoklepan igrac i koji ne moze biti nikako garant za neke vece uspehe, ali moze pruziti solidne partije kada ekipa odigra dobro...

Look

pre 11 godina

Katicu jel ovi tvoji znaju sta je evroliga? To je ono sto gledaju 20 godina na televiziji. Ono kada se Pionir trese. Ono kada je Srbija crno bela i ponosna. Ne daj im da se uplase i zbune. Niau se ni rodili kada je zvezda krocila zadnji put u tu ligu. Rwalno

Dejan Ristic

pre 11 godina

Da li je moguce da niko da napise ovo: "sjajno !! Imamo 2 u Ligi sampiona !! Nikad to nismo doziveli,konacno sad je i Zvezda dobra,imamo cemu da se nadamo u smislu povratka nase kosarke na staze usoeha..." Umesto toga,samo pljuvanja,mrznja,negativno, rat...

delija

pre 11 godina

Za neuspeh je kriv iskjucivo Covic, jer je boljeg trenera zamenio gorim. Sa Vukojicicem bi smo osvojili titulu. KK Crvenu Zvezdu vratiti iskljucivo starim i proverenim zvezdasima! Covic je arogantan i destimulativno deluje na igrace i trenera.

milos g.

pre 11 godina

Naravno da nije uteha jer je verovatno necemo/necete ni igrati.prerano ste se opustili pod novim strategom koji ima skor od tri poraza
Vlada Vukoicic je jedini imao recept protiv"komsija"...i to nam je jedina uteha bila..

stari zvezdas, ne delija

pre 11 godina

Pobedio je tim koji je vise zeleo pobedu. Igor bi trebao da se penzionise, casno dok jos za to ima vremena. Da mu se ne bi desavalo kao sinoc, kez u lice od malog bezobraznog Bogdanovica, koji nikad nece imati karijeru kao on.

redstarultra

pre 11 godina

Jedino Rasko i ima pravo na ovo misljenje jer je jedini odigrao koliko toliko ok.
Svi ostali su bili u potpunosti nadigrani od Partizana.

Razocaran

pre 11 godina

Pa ne mogu dva igraca da pobede valjak... Samo Katic i Rakocevic mogu da pariraju, ponekad i Nelson, ali ostali su za tri klase ispod! A ovaj Katic je izgleda zaboravio gde je igrao i koliko su ga postovali Grobari... Grize ruku koja ga je hranila!

Realno

pre 11 godina

Naravno da nije nikakva uteha jer imate ubedljivo najjači tim a jedva ste i u finale ušli.A samo finale je posebna priča,imate 7 poena na poluvremenu i izgubite lako od ekipe kojoj nije ni bilo mesto na F4 po kvalitetu.Da nisu imali sreće protiv Cedevite,kada su u zadnjoj sekundi pobedeli,bili bi 6-7,gde im je realno i mesto.Vi kao da ste bunike jeli zadnjih mesec dana,trgnite se iz tog sna i jedino vas vade sve pobede do kraja prvenstva a u finalu vas vadi samo 3:0 i da ih počistite sa parketa,jer ste puno kvalitetnija ekipa.

srbija

pre 11 godina

ja sam zvezdas ..okoreli...al imam snage da cestitam partizanu na pobedi , na osvojenom trofeju,radivojevic.. samardzinski cvetkovic da nadju novu sredinu..rakocevicu urami dres..simeunovicu..probaj u albi ponovo..braun.. dovidjenja.okosnica treba da cine...skot,katic,nelson, savovic..smesni ste bili sinoc

LM

pre 11 godina

Судије се криве.Променили су критеријум на полувремену.Ако је Радоњић добио техничку шта је онда Дуле требао да добије на крају 2 четвртине?

misa gtr tumbas

pre 11 godina

ajdemo u 100 marke da će gospodin čović kao pojačanje za el dovesti svog nekadašnjeg igrača, inače oličenje fer pleja i sportskog ponašanja, GAJA PNINIJA.

Nenad

pre 11 godina

@Oterati sve sem Katica,Lazica,Nelsona,Savovica i Rakocevica a dovesti Keselja,Milicica,Vardu,Vajta,Capina, Jorovica i Extra sutera Stranca. Toliko . (alo alo, 28. april 2013 12:01) Kao prvo Lazic vam je najslabija karika u prvih 12. Kao drugo, odakle vam pare za sve te igrace koje si nabrojao? Mogao si i Lebrona i Karmela da stavis na spisak. Strasno koliko vi nemate dodira sa realnoscu.

coki LEGENDA

pre 11 godina

Partizanovac,vidi se da nemas pojma a komentarises.Katic je pre Partizana igrao u Zvezdi,a sada se samo vratio u Zvezdu.
(Nenad, 28. april 2013 12:11)
posto izgleda mnogo znas,podseti nas kad je to katic igrao u ekipi iz STJEPANA SUPANCA 15a u Zelezniku ?

vladimir

pre 11 godina

Evo kako ja vidim ovu sezonu moje Zvezde u ABA ligi. Primaran cilj je jedva i kako tako ostavren- Evroliga. Za to su zasluzna tri coveka-vukoicic, Katic i Nelson. I to je to.... Rakocevic mi je po ko zna koji put dokazao da nema mentalitet pobednika, a Covic da jos ne ume da vodi klub kao sto je Zvezda. Jer, za razliku dok je vodio FMP, sada ga posmatra svakodnevno vise od polovine Srbije, a on sa tim ocigledno jos ne ume da se nosi. I ako mnogi smatraju da je ULEB kup bio greska, drugacijeg sam misljenja. On je pomogao da na krilima nekih dobrih utakmica(Sasari), dobijemo neke utakmice rutinski u ABA ligi. I na kraju Laktasi, puno srece u polufinalu- trenutno stanje u finalu. Pametnom dovoljno. Cetiri velike greske uprave Zvezde- Lazic, Radonjic, otkaz Vukoicicu, ne angazovanje Traorea.... Sve u svemu solidna sezona, ali posto se radi o Zvezdi- NE USPESNA.

Sasho

pre 11 godina

E,kad se setim kad si pre 2godine plakao posle osvajanja kupa u zelezniku mislim,a sad igras prljavo protiv kluba u kojem si postao neko i nesto!

Pantela

pre 11 godina

Rasko je prosle godine dao izjavu:"Uopste nije bitno ko za koga navija ukoliko je profesionalac,ja sam poceo u Zvezdi a sada igram u Partizanu. Ipak privatno sam Partizanovac." Rasko je inace bio nas ljubimac i stalno korektan i zato ne mogu da poverujem da se on ovako ponasa i folira.

fergi

pre 11 godina

Pobednicki mentalitet!!! Ustanes ujutru i kazes sebi, veceras ja pobedjujem..ali toga nema u Zvezdi nego se traze razlozi poraza na drugoj strani. U trenerima...Gubitnicki mentalitet a to se ne dobija u jednoj sezoni. Sve se videlo. Pola sezone igraju kao vanzemaljci i onda na povrsinu izbiju prave vrednosti, mentalitet. Dominacija se stice godinama. Zato Partizan pobedjuje i osvaja 6. pehar od 7 na kojima je ucestvovao. To je za respekt, pa ko kako hoce..jedina istina. Svi porazi od pola kosa, produzeci, se vratili Partizanu titulom, kao i pobede Zvezde sa pola kosa se vratilo porazom. Surova realnost.

qqlele

pre 11 godina

Sreća igrača ovog kolektiva je ta da su svi u ozbiljnim životnim godinama i da su porodični, oženjeni ljudi, tako da su problem prstena rešili. Raško, gledao sam te i cenio dok si igrao za nas prošle godine, cenim tvoju borbenost i zaista odlične igre koje pružaš u dresu ovog tima. Samo mi nije jasno, čemu onolika nervoza i čemu onakav način ophođenja prema nekim igračima Partizana? No, nije ni bitno, razumem nervozu i sve. Želim ti svu sreću ovog sveta i da sledeće godine zaigraš u nekom evropskom timu. Takođe, nadam se da će tvoj klinac, koji je veselo trčkarao po Pionoiru dok si igrao za nas (zaista, ne znam da li dolazi na utakmice ove godine, nadam se da dolazi) jednog dana imati uspešnu košarkašku karijeru, u Partizanu naravno :). Još jednom, moram da priznam da si, realno, jedini ozbiljan igrač u poraženoj ekipi. I to ne samo tokom F4, već tokom cele sezone i da ćeš te igre "naplatiti" nekim dobrim evropskim ugovorom. Zaslužio si.

alo alo

pre 11 godina

Oterati sve sem Katica,Lazica,Nelsona,Savovica i Rakocevica a dovesti Keselja,Milicica,Vardu,Vajta,Capina, Jorovica i Extra sutera Stranca. Toliko .

jones

pre 11 godina

Jedino sto mogu da kazem je da ni Zvezda ni Partizan nisu zasluzili ovaj trofej, vec Igokea. Bili su najkonstantniji cele sezone od svih ekipa. Sad je kao Partizan ispao najbolja ekipa ABA lige a to uopste nije bio ove sezone, cak je i Radnicki po meni bolje igrao, i pripisuju im se sve zasluge dok je Igokea u zapecku. Ne razumem, zasto se uopste igra Final Four...

filip

pre 11 godina

Niste vi bili bolji u prvom poluvremenu već nas jednostavno nije išo šut. Za tricu 8-1 za dva isto jako loš procenat i to su sve bili šutevi iz čistih i otvoenih pozicija u drugom poluvremenu stvari su stale na svoje mesto Bertans i ostala četa parnog valjaka počela je da melje!
Vaš problem je šta imate matore igrače sa velikom minutažom i to se videlo u zadnjoj četvrtini pogotovo kad su se nalazili na penalima.
(Drug Vlado, 28. april 2013 08:59)
Ma daj,brate,ja sam Grobar, ali ovo" niste vi bili bolji u prvom,vec nas nije isao sut"?? Kakav je to argument? Pa zar nije jedan od najvaznijih ako ne i najvazniji kriterijum dobrog kosarkasa i dobre igre,u napadu bar,dobar sut iliti "da te ide sut"?? Ako jednu ekipu "ne ide sut", drugu "ide" i druga ekipa vodi na poluvremenu,onda je ta ekipa bolja na poluvremenu i tacka. Nije ovo fudbal da mozes slucajno das jedan gol i nekim cudom ne primis, a losija si mnogo ekipa. Sve u svemu, na kraju cestitke nasim lavovima koji si postigli ono sto je retko ko ocekivao, a cemu smo se mnogi nadali!

Tottenham

pre 11 godina

jedina svetla tacka ekipe je bio Rasko cestitke tebi na igri a i meni nije uteha Evroliga,moram da kazem da se sa Rakocevicem nesto strasno desava,ne moguce da je odjednom ovako stao i uz svu zahvalnost njemu za sve sto je uradio na F4 je bio jedan od najgorih,Savovic sa Radnickim igrao dobro ali protiv Partizana slab,ne vidim razlog zasto navijaci pljuju Radivojevica,jer jeste imao promasaje ali promasaje kada niko nije smeo da sutira,Skot i Simonovic ne primetni,Nelsona nigde protiv Radnickog,a onda je eksplodirao u 1/4 protiv Partizana a onda staje i opet ga nema nigde,Lazic je pruzio jedne od boljih partija ove sezone,Subotic,Samardzinski i Cvetkovic skoro da nisu igrali,Braun ocajan,u Partizanu me je prijatno iznenadio Bogdanovic,tako mlad a tako hladnokrvan na ovakvoj utakmici,sve u svemu cestitke Partizanu

piksi

pre 11 godina

Cesitam Rasku na odigranoj utakmici!Bio je motivisan,koncentrisan i zeljan nadigravanja.Kamo srece da smo imali vise takvih igraca,sve pohvale.

Европејац

pre 11 godina

Свака част момци. Приредили сте ми много среће ове сезоне. Није нас хтело, пали смо психички... Једино ме боли што Влада није остао, гарант би добили ово са њиме ... ЗВЕЗДО ВОЛИМ ТЕ

sramotno

pre 11 godina

1. sudjenje je bilo na nivou kakav zasluzuje ne samo aba liga nego i cela kosarka kao igra, nije bilo nekih sada gresaka u korist jednih ili drugih.
2. sramota je da katic da 15-20 poena a savovic na nema 5p na mecu
3. ono najvaznije, sramota je sto NIKO nema srca i "onoga" da sutne nego sve ide na rakocevica i katica i onda je rakocevic kriv kada na -5 promasi slobodno ili izgubi loptu, pa naravno da ce da izgubi loptu kada je stalno kod njega. vecu zelju za pobedom imam ja na malom fudbalu u kraju nego veci deo tima crvene zvezde.... nije sada da je sramota sto su izgubili nego sto nemaju bre srca cast izuzecima

Bogdan

pre 11 godina

Navijam za zvezdu ali ono juce nije bila kosarka. Pokusavao sam par puta da gledam i prebacivao jer je igra bila neopisivo ruzna i rasrzana. Cestitke Partizanu na tituli, bili su bolji. Ali nasa kosakra je toliko izgubila na kvalitetu da je to neverovatno...

Sto se tice Zvezde (kao i Partizana), retko koji igrac se istice. Nema vise zvezda. Nekog ko moze uvek da da kos ili resi 1-1. Onaj Simonovic ne znam sta radi u kosarci, gadja table, sutira preko ruku iz nemogucih pozicija cim primi loptu... Ostali su svi isto bledunjavi. Ponekad neko pokaze nesto vise (Lazic, Subotic). Rakocevic je svakako talentovan, ali je njegovo vreme proslo, i njegovo divljanje je cisto kockanje ako udje heroj je, ako ne udje protivnik sigurno pobedjuje. Oni crnci (sem onog pleja) ne znam cemu sluze... A Katic izgara i nadomescuje manjak fizickog talenta radom.

Sve u svemu iznenadjuje me da timovi sa ovakvom igrom dolaze u finale lige. Ali to govori o (ne)kvalitetu regionalnog takmicenja i ex SFRJ kosarke.

VLADIMIR

pre 11 godina

Od naših klubova navijam za Zvezdu. I da pomognem Igoru u analizi: krivi su za poraz Zvezdini penzioneri Rakočević, Radivojević i slabi stranci osim Nelsona. Igore ti si bio vrlo dobar u sredšnjem delu sezone i to samo kao strelac. Pre i posle toga katastrofa. Užasno si spor i to ti je kraj. Bez bar 5-6 dobrih stranaca nemate nikakve šanse u EL. Promena trenera vam je takodje katastrofalna.

ivan kg

pre 11 godina

Utjehu...dajte mi utjehu... e moj Katicu mene sramota sto si bio u Partizanu, ne pricam o igrackim vec o ljudskim kvalitetima. Veci si provokator od Rudija i Jasekivicijusa zajedno

Petar

pre 11 godina

Jok, igrali ste iz zezancije. Katic je iskren, hteo je titulu, normalno, ko na njegovom mestu ne bi?
A Rakocevic je slicno izjavio i kad je zvezda ispala iz Evrokupa-a - sad mozemo da se fokusiramo na ABA ligu. Pa eto, fokusirali ste se.

Antifa

pre 11 godina

Lepo je da imamo vise jacih KKa,Partizan,Zvezda,Radnicki igramo tu cuvenu ligu sa komsijama i treba nam vise jacih timova,ne moze Partizan uvek da pobedjuje,ali to kako je Zvezda postala jaka je mislim svima jasno,to je na silu,a na silu nista nece,videcemo kolko ce da traje,valjda dok ovi matoric ne odu u penziju,a sta dalje?
Partizan godinama unazad trazi i dovodi mlade igrace sa kojima igra,i od kojih zaradjuje,dok je u CZ situacija drugacija i nije odrziva.

Sinke Grof

pre 11 godina

Igracki kadar? Zvezda ima najboljeg igraca lige(Rakocevica) a Partizan Bogdanovica? Zvezda je dovela iskusne i proverene,,strance"(Nelsona,Skota i Brauna) a Partizan decu (Vestermana,Lovernja pa hajd da kazem tu je i par godina ,,mali"David). Zvezda je dovela iskusne centre(Savovica i Katica koji igra cele sezone za desetku a Partizan dovede Muslija,Gagica i Milutinova!!!??? Svaka cast Vujosevicu i njegovim saradnicima!!! Partizan je trebao sa ovim sastavom,po kvalitetu,uigranosti i iskustvu,da bude iza Zvezde,Cedevite,Igokee a ravnopravan sa Radnickim i mozda malo bolji od Buducnosti i Olimpije. O tituli niko realno nije razmisljao pa cu reci da su ostvarili veliki podvig i dosanjali san! Bravo za Partizan!!!!!!!!!

Ivan

pre 11 godina

Igore jeste da boli, al boli i m
ene :)
Ja se zalazem da se napravi peticija da se ukine drugo poluvreme ili zadnje dve cetvrtine, posto babe ne mogun da izdrze 40 minuta.

Aha

pre 11 godina

Ma, da mi uzmemo NASU ligu, to je sad bitnije! Jer, milije mi je biti prvak Srbije, nego jugoslavije!
(A?, 28. april 2013 09:00)
Kup je najbitniji :D

d

pre 11 godina

E moj Igore,nauči i Musli da pogadja slobodna bacanja i da dodaje lopte,a ti najskuplji juče na terenu a nema te nigde,kao ni u polufinalu...CCCCCC

dragan

pre 11 godina

Rakocevic ne zna zasto su `pali`, mora da pogleda `video`, ne verujem.Pogledaj kako si odigrao pulufinale i finale sve ce ti biti jasno.

jawai

pre 11 godina

Rasko Katic pravi profesionalac! Svaka cast majstore, uvek se bori do kraja. Gde god da igra, daje sve od sebe. Jedini preletač kome ništa ne treba zamerati!!!

Aca

pre 11 godina

Dokaz koliko navijaci Partizana mrze Zvezdu je i taj sto sam citajuci komentare na ove vesti oko samog finala i posle istog zakljucio da oni mole Boga da Zvezda ne igra euroligu, sad im nije dovoljno to sto su prvaci, nego bi zeleli da Zvezda ostane i bez eurolige i potajno se nadaju u to, jer njima nije dovoljan uspeh Partizana, potpuni dozivljaj za njih je da se Zvezdi desi sto vise gorih stvari. Pored njihove dominacije meni je veoma drago sto navijam za Zvezdu, jer ne zelim zlo Partizanu, eto toliko.

Vladimir

pre 11 godina

Citam komentare na vise sajtova, i prosto mi je neverovatno da se niko nije osvrnuo na vise nego sramno ponasanje Raska Katica. Kada je potpisao za Zvezdu prosle sezone, od navijaca Partizana je dobijao samo reci podrske i zahvalnosti, nicim izazvan je sinoc pokazao prljavu stranu kosarke. ...Jedan igrac Partizana izvodi slobodna bacanja ,a u pozadini se vidi kako Rasko prolazi pored Milosavljevica, udaraga ramenom i nesto mu govori,ovaj ne reaguje. Zatim posle faula u napadu Lovernja, on i Katic nesto opusteno razgovaraju, gde u jednom trenutku ga Lovernj dodiruje rukom, a ovaj skace ko da ga je udarila struja. I onda slag na tortu, hvata Lucica za ruku i pada ko pokosen. Sve u svemu, postoji dosta takvih igraca ( provokatora), i to nije nista cudno, ali je sramotno da takvo ponasanje pokazuje ,protiv kluba u kom se afirmisao kao igrac i osvojio silne trofeje, i protiv saigraca ,sa kojima je tri godine provodio svaki dan.

nestor

pre 11 godina

E moj Rasko...pa zar od svih igraca CZ bas ti da pokusas da napravis incident i prekid,tamo gde ih nije bilo.Posle bezazlenog faula poceo si da se siris i samo si cekao ko ce prvi da te dodirne.Gluma je bila za Zlatnu Malinu za zivotno delo...ocajna.
Inace,fenomenalna partija sinoc,kao i citava sezona,razumem da si blago ozlojedjen zbog otpustanja,ali nemoj misliti da ces ovde bolje da prodjes,ako nadju dobrog stranca na 5. nestade ti u vidu lastinog repa...

Makarije

pre 11 godina

Najskuplji igrač Srbije i Aba lige (odakle samo Čoviću pare?), Igor Rakočević će iduće godine, kad se budu igrale razne završnice, biti u 37. godini. Kad je bio malo mlađi (age 35) izjavio je da FMP ide na pet titula. Meni on deluje izgubljeno u vremenu i svemiru.

arhiva

pre 11 godina

Nije tacno da se pamte samo trofeji. Ne mogu bez interneta da nabrojim sve trofeje Partizana ko ce to popamtiti. Ovo finale Crvene zvezde ce se pamtiti veoma dugo posto sledece nece skoro a dobro se pamti i ucesce Crvene zvezde u Euroleague 98/99 kada su osvojili ubedljivo poslednje mesto u grupi. Zbog toga smo kao drzava sledece sezone izgubili jedno mesto u tom takmicenju. Sta uostalom Crvena zvezda ima osim secanja i pamcenja. Bice za koju deceniju DVD o putu Zvezde do Laktasa, istorijski je ovo uspeh.

Dr. Kosarka

pre 11 godina

Katić, Nelson, Savović, Rakočević, Lazić...ostaviti.
Ostali...out!
(Dragan BL, 28. april 2013 09:02)
*Ti bi zadrzao Nelsona koji je na 4 razlike za partizan prvo izgubio loptu u napadu a posle napravio namerni faul.
*Ti bi zadrzao Rakocevica koji je u polufinalu i finalu ukupno izgubio 10 lopti.

zlatna sredina

pre 11 godina

Slažem se sa Katićem kad kaže da se pamte samo trofeji,a ne(još uvijek neizvjesni)ulazak u Evroligu,jer će vam to biti i jedini,a uz to ćete biti topovska hrana.

Partizanovac

pre 11 godina

@(A?, 28. april 2013 09:00)
A kako znas kako je biti prvak Srbije, pa ti je milije? Prvo treba da budete prvaci Srbije pa onda mozes da uporedis. A tebe Katicu bas briga, bar si imao prilike da podignes trofeje u Partizanu, a sam si kriv sto si se za malo novca prodao i presao u klub iz predgradja. Pa sta si drugo ocekivao?

Sotir Milivojevic

pre 11 godina

Malo je Rasko pogresio u izjavi,za nekoliko godina ce se DOBRO PAMTITI da je FMPCZBGD igrao Euroligu i GODINAMA CE SE PRICATI O TOME.Jer sada i ko zna kada.
Verovatno ce se mnogo godina i pricati o broju pobeda u grupi-0

Pošteno

pre 11 godina

Katiću GROBARU - Grobari te cene i vole što se uvek pošteno i hrabro boriš za boje tima za koji trenutno igraš! Mi ti ne zameramo. Sećam se tvog sina u crno-beloj majci kada si osvajao svoje prve trofeje sa Partizanom i to treba tako da ostane. Nedaj da te ponese neka euforija pa pokušaš detetu da nametneš Zvezdu jer ćeš time imati grižu savest za sve frustracije i probleme deteta tokom daljeg života!
Partizan relaksira dušu i telo crno - belo!

Još jedan pozdrav za grobare Katića i Vuka Radivojevića.

Liga šampiona

pre 11 godina

Cele godine se priča o Rakočeviću, još od njegovog dolaska se ispredaju priče o njegovim vanserijskim kvalitetima. Međutim Raška niko nije posebno spominjao i hvalio. I šta je sada zaključak? Da vam je Raško Katić doneo EL, da vam je najbolji igrač sa najvećim srcem a vi opet gurajte Rakočevića, to je vaše prokletstvo. Ponosan sam na Raška i krivo mi je što se razočarao i ako sam grobar. Drži se Raško vole te i poštuju tvoji grobari!

Gerba

pre 11 godina

U prosjeku 10 godina starija ekipa nije uspjela da sacuva hladnu glavu, a momci prosjecno stari 21 godinu jesu. Moj Radivojevici u pitanju je samo kvalitet, a on je na strani Partizana i nista vise.

institucija

pre 11 godina

Ma, da mi uzmemo NASU ligu, to je sad bitnije! Jer, milije mi je biti prvak Srbije, nego jugoslavije!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (A?,

Bas me zanima tvoj komentar kada i to puknete!Valjda ce tvoji apetiti tada biti osvajanje euro-lige!Mozda,ali sledece sezone!

Acko Kosarkas

pre 11 godina

Tacno katicu. Pamtice se trofej posle nekoliko godina a ne evroliga.Strasan si igrac.
Nemam nista protiv rakocevica, ali onako iskusan igrac koji je do sada igrao jos veca finala od ovog, ovako da gresi masi bacanja, pravi korake, prodaje lopte....
Nznm sta se desava s njim zadnjih mesec dana.
Ali sta je tu je, platice nam oni u seperligi.

Dejan

pre 11 godina

NISMO bili bolji u prvom poluvremenu.Bili smo samo manje loši, isključivo zahvaljujući Partizanovom očajnom šutu za 3.
Katić jedini na nekom "šampionskom" nivou a SVI ostali "duplo golo".
Pogotovo oni od kojih se najviše očekuje u najvažnijim mečevima...

struki

pre 11 godina

bravo za raska! jedina svetla tacka u timu i pravi profesionalac! ostali, bolje da razmisle sta uopste traze u kosarci!? zahvaliti se cvetkovicu,braunu,skotu,simonovicu, suboticu,radivojevicu,a rakocevica penzionisati i postaviti za nekog sportskog direktora. treba nam plej,bek suter,krilo,i kvalitetan centar (nadam se milicic) da se upari sa raskom.

mico grobar

pre 11 godina

Katicu, Rakocevicu i Radivojevicu...nije PARTIZAN sacuvao mirniju glavu, nego ste vi usli u nervnu tenziju, cini mi se momci da ste zreli za PENZIJUUUU!!! AHAHAHAHHAA...

Za poraz kriv Katić

pre 11 godina

Utakmica je izgubljena zbog Katića koji je celo drugo poluvreme provocirao igrače Partizana i nije razmišljao kako da svoju igru podigne na viši nivo. Provokacije su skoro dovele do prekida meča. Padu Katiča na parket posle provokacije Lučića su se komentatori smejali in se čudili, da sudije nisu dosudile tehničku grešku Katiču zbog simuliranja. Samo odlukom sudija da isključe trenere se je malo tenzija smirila i uspešno utakmica dovela do kraja. Utakmica se ne dobija ako se razmišlja kako izprovocirati protivnika nego kako ga nadigrati! Katič kao stariji igrač bi morao biti uzor mladim partizanovim igračima. Čestitam Partizanu na tituli. Bravo omladinci.

Spartanac

pre 11 godina

Kompletan tim FMP-a nije se video u ovom finalu, jedini koji je vredeo bio je Katić, zato što je on imao čast da prođe kroz sistem DV.

Finale se igra svake godine, nastavite da vežbate...

GROBAR

pre 11 godina

Velika podrska Rasku od Grobara, covek igra svim srcem za svaki klub u kojem je bio. Nekad malo i pretera, ali to je u zaru borbe. Mozda smo i mi malo preterali skandiranjem Rasku, ali i to je bilo u zaru borbe. Rasko ne ljuti se.

unistitelj "nacionalnog" blaga

pre 11 godina

Rasko je stvarno legenda i igrac koji me je jedini prijatno iznenadio u ovoj sezoni koju igra bukvalno bez padova...a izgubili smo zato sto su sudije prvo poluvreme sudile po evroligaskim pravilima a u drugom poluvremenu po baletanskim...ne mogu da verujem da Belosevic(koji jeste jedan od najboljih sudija u Evropi) dozvoli sebi da potpuno izgubi kompas i udje u konstantno sviranje faulova...meni se opet cini da je tvorac "nacionalnog" blaga bas takvu utakmicu i hteo jel jedino u takvoj situaciji njegovo blago sija punim sjajem

Samo za EL

pre 11 godina

Drago mi je da su sve ruzne slike na utakmici bacene u vodu. Partizan i CZ neka se probiju u EL na vrh. Navijacemo za dve srpske ekipe.

Ser Zile

pre 11 godina

Vazno da je Igor zadovoljan..... a sad u Zeleznik na kuknjavu i trening.... Komentar godine: sta je DV crtao na tabli u zadnjoj sekundi u Kragujevcu? Kako se dize trofej u Laktašima.....

danilo

pre 11 godina

Grobar sam i sinocna titula mi je najdraza do sada! Ovaj covek ima fantasticnu sezonu. Napredovao je u igri, snazniji je, dobio na misicnoj masi. Radi na sebi kao da je na pocetku karijere a ima preko 30. Svaka ti cast Rasko! zelim ti titulu ove sezone, ali u dresu reprezentacije :). Zasluzio si.

Nugget

pre 11 godina

Slažem se sa Katićem naravno da nije neka uteha možda trenutno ali kao što kaže samo se titule pamte...po meni je Raško jedan od najboljih i najkonstantnijnih u Zvezdi čitave sezone...što se tiče Rakočevića umesto kao lider i najiskusniji u timu da bude taj koji prelama već ko zna koji put na terenu se ponašao kao neki Rookie igrač...ne želim da ga nešto omalovažavam ali sinoć je imao više promašenih bacanja i izgubljenih lopti nego ikad u karijeri...

Svetolik Popadic/drug Backo

pre 11 godina

Evo par statistickih podataka kako je ekipa igrala na Final 4 ABA lige:

-Kapiten Rakocevic Igor je u obe utakmice imao po 5 izgubljenih lopti u napadu, a skoro sve su rezultovale brzim poenima protivnika.
-U finalnoj utakmici sut za 3 nekih igraca je bio: Radivojevic Vuk 3/0, Simonovic Marko 4/0, Savovic Boris 4/0.
- Ucinak Simonovic Marka: polufinalna utakmica sut za 2 1/0, a za 3 4/0. U finalnoj utakmici sut za 2 3/0, a za 3 4/0. Znaci da je u obe utakmice na turniru ukupno igrao nesto vise od 30 minuta, sutnuo iz igre 12 puta i pogodio 0 puta. Prilikom jednog pokusaja za 3(u finalnoj utakmici) je sutirao i pogodio VRH TABLE! Koliko je ovo tesko i nemoguce zna svako ko je igrao makar basket u kraju.

Pored ovakve igre nije bitan sudijski kriterijum niti raspolozenost protivnika.
Sta li ce kapiten i najplaceniji igrac ekipe Rakocevic Igor (kada pogleda video sa polufinalne i finalne utakmice) videti sto svako ko se razume bar malo u kosarku nije odavno shvatio? Kako li ce oceniti svoje izdanje pre svega? Mogao bi da zakljucak podeli putem Tvitera...

Nepravedno prema ljudini Rasku Katicu bi bilo da ne pomenemo njegov ucinak: u polufinalnoj utakmici sut iz igre 14/8(57%), bacanja 6/6. U finalnoj utakmici sut iz igre 12/8(67%) i 12 skokova.

Pored svega gore navedenog, mislim da bi za skoro sve igrace KK Crvena Zvezda bilo neumesno da se dalje javnosti, poznanicima i rodbini predstavljaju kao igraci ove plemenite igre.

Delimican uspeh je NEUSPEH

pre 11 godina

Prvo da cestitam Rasku Katicu sto me je sportski nervirao ovih 5 meceva. Sjajno igra ove godine za CZ.
Njegovo igranje u Partizanu klubu koji stremi najvisim ciljevima ga i tera da ima ovakvo misljenje. Nije zadovoljan drugim mestom. Tako prica osoba koja je stvorena da bude prva. Pamte se trofeji, isto kao sto ce se pamtiti da je CZ osvojila kup u KG-u a ne kago je osvojen. Navijacu protiv tebe kada god budes igrao protiv Partizana, a ako se vratis u Partizan trofeji su ti zgarantovani :))

Blaza

pre 11 godina

Rasko Katic, covek kome su se svi smejali kad je dosao letos u Zvezdu. Kome su se sprdali, govorili razne ruzne stvari, a sad se kunu u njega!!! Nas najbolji, najkonstantniji, i najborbeniji igrac!!!! Trebalo bi svi da se ugledaju na njega!!! Ima srce, ogromno srce!!! Jedina mana mu je sto ponekad igra pod uticajem emocija, zato sto ga srce vuce da pogura tim... On nema kvalitet da bude lider tima, ali moze da motivise ekipu, i da je pogura, ali sta vredi kada (osim Nelsona) nema s kim da igra... Rakocevic, boze moj, koliko sebican igrac i koliko davi loptu!!! Koliko puta nas je ukopao njegovim nerezonskim resenjima... Pod hitno da mu se smanji minutaza, jer je u stanju da odigra kvalitetno samo 20-25 minuta... Godine cine svoje... Skot, Braun, Simonovic... Gde su oni??? Gde su nestali ti igraci??? Cvetkovic, k'o muva bez glave... Radivojevic samo ponekad zablista. Lazic suvise mala minutaza za lava u ljudskom telu!!! Subotic, pffff... Ne mozemo ocekivati velike rezultate, kada samo 3-4 igraca igraju konstantno....

Deki

pre 11 godina

Raško je ok tip.Odglumio je ono guranje od strane Lučića koji je mnogo jače odgurnut odmah od Zvezdinog igrača,pa ništa.Raško je iskusan i hteo je da namesti Lučića.To je srpski folirantski mentalitet.Ja ovakve reakcije ne vidjam u Evroligi a tek u NBA.Pa tamo da srušiš igrača moraš da ga nokautiraš!

Deki

pre 11 godina

Raško je ok tip.Odglumio je ono guranje od strane Lučića koji je mnogo jače odgurnut odmah od Zvezdinog igrača,pa ništa.Raško je iskusan i hteo je da namesti Lučića.To je srpski folirantski mentalitet.Ja ovakve reakcije ne vidjam u Evroligi a tek u NBA.Pa tamo da srušiš igrača moraš da ga nokautiraš!

wukiw

pre 11 godina

Lepo rece Rakocevic: "Vraćamo se u halu da treniramo". To je pravi pristup jer bez mucenja i treninga nema ni uspeha.
Dodao bih da je potreban jos i talent jer realno gledamo Zvezda ima mnogo losiju klupu od Partizana...Cakarevic i Djekic koji nisu ulazili u igru kod Partizana bi mogli da igraju u Zvezdi prvu petorku... i laik moze da vidi koliki domet imaju Lazic, Subotic, Samardziski, Skot, Radivojevic, Brown...

MikeLDN

pre 11 godina

Samo jedna stvar: vasa najveca zvezda i najveca legenda se protiv Radnickog izblamira i NE IGRA poslednja 2min , nema ga nigde u finalu i onda je zadovoljan plasmanom u EL. Katic, koji je bio kod nas i koji nikada nije izjavio da je "Najzad zaigrao u CZV za koju navija od 3. godine" pogine, da 25, juce ima vise skokova od svih nasih cetvorki i petica zajedno i iznervira se...

ja

pre 11 godina

Hvala na cestitkama,protivnici na terenu,van terena su svi oni prijatelji(mogu da licno potvrdim za Katica i sin-Dragana ,iako su imali konflikt ) :))))))

MatijaBG ONLY PFC

pre 11 godina

Hteo si da predjes u malecki klub iz predgradja i sad places za trofejima..do kraja zivota,jedini ce ti biti oni iz PArtizana...zao mi je sto je moj klub imao nekog takvog,ali dobrog roba treba uvek dobro iskoristiti!Sad tisina i spremaj se za derbi sa uzickom Slobodom:)

FMP

pre 11 godina

Pamtice i za nekoliko godina, ne brini, pricace se sa kolena na koleno, slavice se godisnjica plasmana u EL, jer ce opet da se plasirate u istu za jedno desetak godina.. :D

Cedo

pre 11 godina

Gospodine Rasko imate od mene veliki naklon za partije koje ste pruzili ne samo u ove dve utakmice vec tokom cele sezone, u Zvezdi igraju igraci koji su daleko vise placeni od vas a koji podbacuju kad god se lomi utakmica. Uz postovanje prema kapitenu i ostalim preplacenim igracima (Simonovic, Braun, Skot...) lako je Solnoku ili Krki dati 20-tak poena, pokazite svoj kvalitet protiv najjacih i kada je napotrebnije. Iskreno se nadam da cete ostati i sledece godine kod nas, milina je gledati vase zalaganje i umece. Jos jednog igraca bih pohvalio samo koji mozda nije atraktivan za publiku ili nema tak kvalitet Rakocevica, to je Branko Lazic koji obavlja ogroman posao u odbrani a zajedno sa Raskom je slomio Radnicki trojkama, o njemu se itekako malo pise a decko je zasluzio svojim trudom.

I na kraju cestitke Partizanu na zasluzenoj pobedi.

Grobar od malena...

pre 11 godina

"...jer smo bili bolji u porvom poluvremenu i stvarno smo mogli da pobedimo“, rekao je Rakočević.

Ko li izmisli to glupo pravilo da se igra i drugo poluvreme?

xxx

pre 11 godina

Rasko razumem te, nisi trebao da dolazis ovde, znas i sam kakav nas maler bije.....zasluzio si svaki dinar, ma sta svaki, da se odbije od plate Braunu,Skotu, Simonovicu i Vuku po 20% i da tebi, oni zajedno nisu uradili koliko si ti sam a imaju vece ugovore, sramota.

Vlada - Minhen

pre 11 godina

Pametnom dosta,samo se trofeji pamte i pišu ... Tebi Raško svaka čast,a Kapiten Rakočevič može protiv Solnoka da da 30 koševa I protiv nebitnih čim je čvrsto gusto gde treba da se preuzme odgovornost njega nema nigde krije se od lopte,namerno njega Rakočeviča apostrofiram jer on je Taj koji je trebao u finalu da vuče tim,Raško Katić jedini na nivou ostali nisi za komntarisanje !!!

Drug Vlado

pre 11 godina

Niste vi bili bolji u prvom poluvremenu već nas jednostavno nije išo šut. Za tricu 8-1 za dva isto jako loš procenat i to su sve bili šutevi iz čistih i otvoenih pozicija u drugom poluvremenu stvari su stale na svoje mesto Bertans i ostala četa parnog valjaka počela je da melje!
Vaš problem je šta imate matore igrače sa velikom minutažom i to se videlo u zadnjoj četvrtini pogotovo kad su se nalazili na penalima.

To je to

pre 11 godina

Boze koliko me iz meca u mec razocarava Katic! Toliko je jadno to sto on radi. Pa bre do kuce si igrao u Partizanu i sada provociras igrace sa kojima si igrao npr. Lucu,dobro sa Gagicem i Lovernjom nije igrao ali je bzv provocirati mlade igrace. Pa budi covek igraj posteno. Katic ocigledno zeli da stane uz rame sa Gurovicem. A prvi trofej u karijeri je osvojio sa Partizanom

emontije

pre 11 godina

demolirani smo. trener je vec pokazao svoj kapacitet i covic neka ide lepo da moli vukoicica nazad. definitivno sledece sezone nam ne trebaju ni braun, skot, simonovic, radivojevic, samardzijski a posle ovakvih izdanja ozbiljno bih razmislio o raskidu sa rakocevicem posto je decko stetan za tim. lazica je za njega ozbiljan odbramben, timski igrac koji ne gresi na bacanjima i trojkama .

Delija UE

pre 11 godina

Katicu svaka cast za igru. Covek je nas najbolji igrac. Ispravite ovaj poraz titulom u domacoj ligi i ja cu biti prezadovoljan. Jeste da ostaje zal za titulom u ABA ligi ali ja sam i samim ulaskom u Euroligu odusevljen, jer smo mogli lako da ostanemo i bez nje.

Grobar od malena...

pre 11 godina

"...jer smo bili bolji u porvom poluvremenu i stvarno smo mogli da pobedimo“, rekao je Rakočević.

Ko li izmisli to glupo pravilo da se igra i drugo poluvreme?

Svetolik Popadic/drug Backo

pre 11 godina

Evo par statistickih podataka kako je ekipa igrala na Final 4 ABA lige:

-Kapiten Rakocevic Igor je u obe utakmice imao po 5 izgubljenih lopti u napadu, a skoro sve su rezultovale brzim poenima protivnika.
-U finalnoj utakmici sut za 3 nekih igraca je bio: Radivojevic Vuk 3/0, Simonovic Marko 4/0, Savovic Boris 4/0.
- Ucinak Simonovic Marka: polufinalna utakmica sut za 2 1/0, a za 3 4/0. U finalnoj utakmici sut za 2 3/0, a za 3 4/0. Znaci da je u obe utakmice na turniru ukupno igrao nesto vise od 30 minuta, sutnuo iz igre 12 puta i pogodio 0 puta. Prilikom jednog pokusaja za 3(u finalnoj utakmici) je sutirao i pogodio VRH TABLE! Koliko je ovo tesko i nemoguce zna svako ko je igrao makar basket u kraju.

Pored ovakve igre nije bitan sudijski kriterijum niti raspolozenost protivnika.
Sta li ce kapiten i najplaceniji igrac ekipe Rakocevic Igor (kada pogleda video sa polufinalne i finalne utakmice) videti sto svako ko se razume bar malo u kosarku nije odavno shvatio? Kako li ce oceniti svoje izdanje pre svega? Mogao bi da zakljucak podeli putem Tvitera...

Nepravedno prema ljudini Rasku Katicu bi bilo da ne pomenemo njegov ucinak: u polufinalnoj utakmici sut iz igre 14/8(57%), bacanja 6/6. U finalnoj utakmici sut iz igre 12/8(67%) i 12 skokova.

Pored svega gore navedenog, mislim da bi za skoro sve igrace KK Crvena Zvezda bilo neumesno da se dalje javnosti, poznanicima i rodbini predstavljaju kao igraci ove plemenite igre.

MikeLDN

pre 11 godina

Samo jedna stvar: vasa najveca zvezda i najveca legenda se protiv Radnickog izblamira i NE IGRA poslednja 2min , nema ga nigde u finalu i onda je zadovoljan plasmanom u EL. Katic, koji je bio kod nas i koji nikada nije izjavio da je "Najzad zaigrao u CZV za koju navija od 3. godine" pogine, da 25, juce ima vise skokova od svih nasih cetvorki i petica zajedno i iznervira se...

Drug Vlado

pre 11 godina

Niste vi bili bolji u prvom poluvremenu već nas jednostavno nije išo šut. Za tricu 8-1 za dva isto jako loš procenat i to su sve bili šutevi iz čistih i otvoenih pozicija u drugom poluvremenu stvari su stale na svoje mesto Bertans i ostala četa parnog valjaka počela je da melje!
Vaš problem je šta imate matore igrače sa velikom minutažom i to se videlo u zadnjoj četvrtini pogotovo kad su se nalazili na penalima.

arhiva

pre 11 godina

Nije tacno da se pamte samo trofeji. Ne mogu bez interneta da nabrojim sve trofeje Partizana ko ce to popamtiti. Ovo finale Crvene zvezde ce se pamtiti veoma dugo posto sledece nece skoro a dobro se pamti i ucesce Crvene zvezde u Euroleague 98/99 kada su osvojili ubedljivo poslednje mesto u grupi. Zbog toga smo kao drzava sledece sezone izgubili jedno mesto u tom takmicenju. Sta uostalom Crvena zvezda ima osim secanja i pamcenja. Bice za koju deceniju DVD o putu Zvezde do Laktasa, istorijski je ovo uspeh.

mico grobar

pre 11 godina

Katicu, Rakocevicu i Radivojevicu...nije PARTIZAN sacuvao mirniju glavu, nego ste vi usli u nervnu tenziju, cini mi se momci da ste zreli za PENZIJUUUU!!! AHAHAHAHHAA...

nestor

pre 11 godina

E moj Rasko...pa zar od svih igraca CZ bas ti da pokusas da napravis incident i prekid,tamo gde ih nije bilo.Posle bezazlenog faula poceo si da se siris i samo si cekao ko ce prvi da te dodirne.Gluma je bila za Zlatnu Malinu za zivotno delo...ocajna.
Inace,fenomenalna partija sinoc,kao i citava sezona,razumem da si blago ozlojedjen zbog otpustanja,ali nemoj misliti da ces ovde bolje da prodjes,ako nadju dobrog stranca na 5. nestade ti u vidu lastinog repa...

Gerba

pre 11 godina

U prosjeku 10 godina starija ekipa nije uspjela da sacuva hladnu glavu, a momci prosjecno stari 21 godinu jesu. Moj Radivojevici u pitanju je samo kvalitet, a on je na strani Partizana i nista vise.

To je to

pre 11 godina

Boze koliko me iz meca u mec razocarava Katic! Toliko je jadno to sto on radi. Pa bre do kuce si igrao u Partizanu i sada provociras igrace sa kojima si igrao npr. Lucu,dobro sa Gagicem i Lovernjom nije igrao ali je bzv provocirati mlade igrace. Pa budi covek igraj posteno. Katic ocigledno zeli da stane uz rame sa Gurovicem. A prvi trofej u karijeri je osvojio sa Partizanom

Sinke Grof

pre 11 godina

Igracki kadar? Zvezda ima najboljeg igraca lige(Rakocevica) a Partizan Bogdanovica? Zvezda je dovela iskusne i proverene,,strance"(Nelsona,Skota i Brauna) a Partizan decu (Vestermana,Lovernja pa hajd da kazem tu je i par godina ,,mali"David). Zvezda je dovela iskusne centre(Savovica i Katica koji igra cele sezone za desetku a Partizan dovede Muslija,Gagica i Milutinova!!!??? Svaka cast Vujosevicu i njegovim saradnicima!!! Partizan je trebao sa ovim sastavom,po kvalitetu,uigranosti i iskustvu,da bude iza Zvezde,Cedevite,Igokee a ravnopravan sa Radnickim i mozda malo bolji od Buducnosti i Olimpije. O tituli niko realno nije razmisljao pa cu reci da su ostvarili veliki podvig i dosanjali san! Bravo za Partizan!!!!!!!!!

FMP

pre 11 godina

Pamtice i za nekoliko godina, ne brini, pricace se sa kolena na koleno, slavice se godisnjica plasmana u EL, jer ce opet da se plasirate u istu za jedno desetak godina.. :D

GROBAR

pre 11 godina

Velika podrska Rasku od Grobara, covek igra svim srcem za svaki klub u kojem je bio. Nekad malo i pretera, ali to je u zaru borbe. Mozda smo i mi malo preterali skandiranjem Rasku, ali i to je bilo u zaru borbe. Rasko ne ljuti se.

Cedo

pre 11 godina

Gospodine Rasko imate od mene veliki naklon za partije koje ste pruzili ne samo u ove dve utakmice vec tokom cele sezone, u Zvezdi igraju igraci koji su daleko vise placeni od vas a koji podbacuju kad god se lomi utakmica. Uz postovanje prema kapitenu i ostalim preplacenim igracima (Simonovic, Braun, Skot...) lako je Solnoku ili Krki dati 20-tak poena, pokazite svoj kvalitet protiv najjacih i kada je napotrebnije. Iskreno se nadam da cete ostati i sledece godine kod nas, milina je gledati vase zalaganje i umece. Jos jednog igraca bih pohvalio samo koji mozda nije atraktivan za publiku ili nema tak kvalitet Rakocevica, to je Branko Lazic koji obavlja ogroman posao u odbrani a zajedno sa Raskom je slomio Radnicki trojkama, o njemu se itekako malo pise a decko je zasluzio svojim trudom.

I na kraju cestitke Partizanu na zasluzenoj pobedi.

Spartanac

pre 11 godina

Kompletan tim FMP-a nije se video u ovom finalu, jedini koji je vredeo bio je Katić, zato što je on imao čast da prođe kroz sistem DV.

Finale se igra svake godine, nastavite da vežbate...

Ser Zile

pre 11 godina

Vazno da je Igor zadovoljan..... a sad u Zeleznik na kuknjavu i trening.... Komentar godine: sta je DV crtao na tabli u zadnjoj sekundi u Kragujevcu? Kako se dize trofej u Laktašima.....

Petar

pre 11 godina

Jok, igrali ste iz zezancije. Katic je iskren, hteo je titulu, normalno, ko na njegovom mestu ne bi?
A Rakocevic je slicno izjavio i kad je zvezda ispala iz Evrokupa-a - sad mozemo da se fokusiramo na ABA ligu. Pa eto, fokusirali ste se.

Partizanovac

pre 11 godina

@(A?, 28. april 2013 09:00)
A kako znas kako je biti prvak Srbije, pa ti je milije? Prvo treba da budete prvaci Srbije pa onda mozes da uporedis. A tebe Katicu bas briga, bar si imao prilike da podignes trofeje u Partizanu, a sam si kriv sto si se za malo novca prodao i presao u klub iz predgradja. Pa sta si drugo ocekivao?

Vladimir

pre 11 godina

Citam komentare na vise sajtova, i prosto mi je neverovatno da se niko nije osvrnuo na vise nego sramno ponasanje Raska Katica. Kada je potpisao za Zvezdu prosle sezone, od navijaca Partizana je dobijao samo reci podrske i zahvalnosti, nicim izazvan je sinoc pokazao prljavu stranu kosarke. ...Jedan igrac Partizana izvodi slobodna bacanja ,a u pozadini se vidi kako Rasko prolazi pored Milosavljevica, udaraga ramenom i nesto mu govori,ovaj ne reaguje. Zatim posle faula u napadu Lovernja, on i Katic nesto opusteno razgovaraju, gde u jednom trenutku ga Lovernj dodiruje rukom, a ovaj skace ko da ga je udarila struja. I onda slag na tortu, hvata Lucica za ruku i pada ko pokosen. Sve u svemu, postoji dosta takvih igraca ( provokatora), i to nije nista cudno, ali je sramotno da takvo ponasanje pokazuje ,protiv kluba u kom se afirmisao kao igrac i osvojio silne trofeje, i protiv saigraca ,sa kojima je tri godine provodio svaki dan.

ivan kg

pre 11 godina

Utjehu...dajte mi utjehu... e moj Katicu mene sramota sto si bio u Partizanu, ne pricam o igrackim vec o ljudskim kvalitetima. Veci si provokator od Rudija i Jasekivicijusa zajedno

MatijaBG ONLY PFC

pre 11 godina

Hteo si da predjes u malecki klub iz predgradja i sad places za trofejima..do kraja zivota,jedini ce ti biti oni iz PArtizana...zao mi je sto je moj klub imao nekog takvog,ali dobrog roba treba uvek dobro iskoristiti!Sad tisina i spremaj se za derbi sa uzickom Slobodom:)

Ivan

pre 11 godina

Igore jeste da boli, al boli i m
ene :)
Ja se zalazem da se napravi peticija da se ukine drugo poluvreme ili zadnje dve cetvrtine, posto babe ne mogun da izdrze 40 minuta.

Makarije

pre 11 godina

Najskuplji igrač Srbije i Aba lige (odakle samo Čoviću pare?), Igor Rakočević će iduće godine, kad se budu igrale razne završnice, biti u 37. godini. Kad je bio malo mlađi (age 35) izjavio je da FMP ide na pet titula. Meni on deluje izgubljeno u vremenu i svemiru.

Aha

pre 11 godina

Ma, da mi uzmemo NASU ligu, to je sad bitnije! Jer, milije mi je biti prvak Srbije, nego jugoslavije!
(A?, 28. april 2013 09:00)
Kup je najbitniji :D

Tottenham

pre 11 godina

jedina svetla tacka ekipe je bio Rasko cestitke tebi na igri a i meni nije uteha Evroliga,moram da kazem da se sa Rakocevicem nesto strasno desava,ne moguce da je odjednom ovako stao i uz svu zahvalnost njemu za sve sto je uradio na F4 je bio jedan od najgorih,Savovic sa Radnickim igrao dobro ali protiv Partizana slab,ne vidim razlog zasto navijaci pljuju Radivojevica,jer jeste imao promasaje ali promasaje kada niko nije smeo da sutira,Skot i Simonovic ne primetni,Nelsona nigde protiv Radnickog,a onda je eksplodirao u 1/4 protiv Partizana a onda staje i opet ga nema nigde,Lazic je pruzio jedne od boljih partija ove sezone,Subotic,Samardzinski i Cvetkovic skoro da nisu igrali,Braun ocajan,u Partizanu me je prijatno iznenadio Bogdanovic,tako mlad a tako hladnokrvan na ovakvoj utakmici,sve u svemu cestitke Partizanu

Pošteno

pre 11 godina

Katiću GROBARU - Grobari te cene i vole što se uvek pošteno i hrabro boriš za boje tima za koji trenutno igraš! Mi ti ne zameramo. Sećam se tvog sina u crno-beloj majci kada si osvajao svoje prve trofeje sa Partizanom i to treba tako da ostane. Nedaj da te ponese neka euforija pa pokušaš detetu da nametneš Zvezdu jer ćeš time imati grižu savest za sve frustracije i probleme deteta tokom daljeg života!
Partizan relaksira dušu i telo crno - belo!

Još jedan pozdrav za grobare Katića i Vuka Radivojevića.

Deki

pre 11 godina

Raško je ok tip.Odglumio je ono guranje od strane Lučića koji je mnogo jače odgurnut odmah od Zvezdinog igrača,pa ništa.Raško je iskusan i hteo je da namesti Lučića.To je srpski folirantski mentalitet.Ja ovakve reakcije ne vidjam u Evroligi a tek u NBA.Pa tamo da srušiš igrača moraš da ga nokautiraš!

Delimican uspeh je NEUSPEH

pre 11 godina

Prvo da cestitam Rasku Katicu sto me je sportski nervirao ovih 5 meceva. Sjajno igra ove godine za CZ.
Njegovo igranje u Partizanu klubu koji stremi najvisim ciljevima ga i tera da ima ovakvo misljenje. Nije zadovoljan drugim mestom. Tako prica osoba koja je stvorena da bude prva. Pamte se trofeji, isto kao sto ce se pamtiti da je CZ osvojila kup u KG-u a ne kago je osvojen. Navijacu protiv tebe kada god budes igrao protiv Partizana, a ako se vratis u Partizan trofeji su ti zgarantovani :))

Liga šampiona

pre 11 godina

Cele godine se priča o Rakočeviću, još od njegovog dolaska se ispredaju priče o njegovim vanserijskim kvalitetima. Međutim Raška niko nije posebno spominjao i hvalio. I šta je sada zaključak? Da vam je Raško Katić doneo EL, da vam je najbolji igrač sa najvećim srcem a vi opet gurajte Rakočevića, to je vaše prokletstvo. Ponosan sam na Raška i krivo mi je što se razočarao i ako sam grobar. Drži se Raško vole te i poštuju tvoji grobari!

Vlada - Minhen

pre 11 godina

Pametnom dosta,samo se trofeji pamte i pišu ... Tebi Raško svaka čast,a Kapiten Rakočevič može protiv Solnoka da da 30 koševa I protiv nebitnih čim je čvrsto gusto gde treba da se preuzme odgovornost njega nema nigde krije se od lopte,namerno njega Rakočeviča apostrofiram jer on je Taj koji je trebao u finalu da vuče tim,Raško Katić jedini na nivou ostali nisi za komntarisanje !!!

danilo

pre 11 godina

Grobar sam i sinocna titula mi je najdraza do sada! Ovaj covek ima fantasticnu sezonu. Napredovao je u igri, snazniji je, dobio na misicnoj masi. Radi na sebi kao da je na pocetku karijere a ima preko 30. Svaka ti cast Rasko! zelim ti titulu ove sezone, ali u dresu reprezentacije :). Zasluzio si.

d

pre 11 godina

E moj Igore,nauči i Musli da pogadja slobodna bacanja i da dodaje lopte,a ti najskuplji juče na terenu a nema te nigde,kao ni u polufinalu...CCCCCC

emontije

pre 11 godina

demolirani smo. trener je vec pokazao svoj kapacitet i covic neka ide lepo da moli vukoicica nazad. definitivno sledece sezone nam ne trebaju ni braun, skot, simonovic, radivojevic, samardzijski a posle ovakvih izdanja ozbiljno bih razmislio o raskidu sa rakocevicem posto je decko stetan za tim. lazica je za njega ozbiljan odbramben, timski igrac koji ne gresi na bacanjima i trojkama .

Za poraz kriv Katić

pre 11 godina

Utakmica je izgubljena zbog Katića koji je celo drugo poluvreme provocirao igrače Partizana i nije razmišljao kako da svoju igru podigne na viši nivo. Provokacije su skoro dovele do prekida meča. Padu Katiča na parket posle provokacije Lučića su se komentatori smejali in se čudili, da sudije nisu dosudile tehničku grešku Katiču zbog simuliranja. Samo odlukom sudija da isključe trenere se je malo tenzija smirila i uspešno utakmica dovela do kraja. Utakmica se ne dobija ako se razmišlja kako izprovocirati protivnika nego kako ga nadigrati! Katič kao stariji igrač bi morao biti uzor mladim partizanovim igračima. Čestitam Partizanu na tituli. Bravo omladinci.

wukiw

pre 11 godina

Lepo rece Rakocevic: "Vraćamo se u halu da treniramo". To je pravi pristup jer bez mucenja i treninga nema ni uspeha.
Dodao bih da je potreban jos i talent jer realno gledamo Zvezda ima mnogo losiju klupu od Partizana...Cakarevic i Djekic koji nisu ulazili u igru kod Partizana bi mogli da igraju u Zvezdi prvu petorku... i laik moze da vidi koliki domet imaju Lazic, Subotic, Samardziski, Skot, Radivojevic, Brown...

institucija

pre 11 godina

Ma, da mi uzmemo NASU ligu, to je sad bitnije! Jer, milije mi je biti prvak Srbije, nego jugoslavije!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (A?,

Bas me zanima tvoj komentar kada i to puknete!Valjda ce tvoji apetiti tada biti osvajanje euro-lige!Mozda,ali sledece sezone!

xxx

pre 11 godina

Rasko razumem te, nisi trebao da dolazis ovde, znas i sam kakav nas maler bije.....zasluzio si svaki dinar, ma sta svaki, da se odbije od plate Braunu,Skotu, Simonovicu i Vuku po 20% i da tebi, oni zajedno nisu uradili koliko si ti sam a imaju vece ugovore, sramota.

jawai

pre 11 godina

Rasko Katic pravi profesionalac! Svaka cast majstore, uvek se bori do kraja. Gde god da igra, daje sve od sebe. Jedini preletač kome ništa ne treba zamerati!!!

Blaza

pre 11 godina

Rasko Katic, covek kome su se svi smejali kad je dosao letos u Zvezdu. Kome su se sprdali, govorili razne ruzne stvari, a sad se kunu u njega!!! Nas najbolji, najkonstantniji, i najborbeniji igrac!!!! Trebalo bi svi da se ugledaju na njega!!! Ima srce, ogromno srce!!! Jedina mana mu je sto ponekad igra pod uticajem emocija, zato sto ga srce vuce da pogura tim... On nema kvalitet da bude lider tima, ali moze da motivise ekipu, i da je pogura, ali sta vredi kada (osim Nelsona) nema s kim da igra... Rakocevic, boze moj, koliko sebican igrac i koliko davi loptu!!! Koliko puta nas je ukopao njegovim nerezonskim resenjima... Pod hitno da mu se smanji minutaza, jer je u stanju da odigra kvalitetno samo 20-25 minuta... Godine cine svoje... Skot, Braun, Simonovic... Gde su oni??? Gde su nestali ti igraci??? Cvetkovic, k'o muva bez glave... Radivojevic samo ponekad zablista. Lazic suvise mala minutaza za lava u ljudskom telu!!! Subotic, pffff... Ne mozemo ocekivati velike rezultate, kada samo 3-4 igraca igraju konstantno....

coki LEGENDA

pre 11 godina

Partizanovac,vidi se da nemas pojma a komentarises.Katic je pre Partizana igrao u Zvezdi,a sada se samo vratio u Zvezdu.
(Nenad, 28. april 2013 12:11)
posto izgleda mnogo znas,podseti nas kad je to katic igrao u ekipi iz STJEPANA SUPANCA 15a u Zelezniku ?

Nenad

pre 11 godina

@Oterati sve sem Katica,Lazica,Nelsona,Savovica i Rakocevica a dovesti Keselja,Milicica,Vardu,Vajta,Capina, Jorovica i Extra sutera Stranca. Toliko . (alo alo, 28. april 2013 12:01) Kao prvo Lazic vam je najslabija karika u prvih 12. Kao drugo, odakle vam pare za sve te igrace koje si nabrojao? Mogao si i Lebrona i Karmela da stavis na spisak. Strasno koliko vi nemate dodira sa realnoscu.

Dejan

pre 11 godina

NISMO bili bolji u prvom poluvremenu.Bili smo samo manje loši, isključivo zahvaljujući Partizanovom očajnom šutu za 3.
Katić jedini na nekom "šampionskom" nivou a SVI ostali "duplo golo".
Pogotovo oni od kojih se najviše očekuje u najvažnijim mečevima...

dragan

pre 11 godina

Rakocevic ne zna zasto su `pali`, mora da pogleda `video`, ne verujem.Pogledaj kako si odigrao pulufinale i finale sve ce ti biti jasno.

Antifa

pre 11 godina

Lepo je da imamo vise jacih KKa,Partizan,Zvezda,Radnicki igramo tu cuvenu ligu sa komsijama i treba nam vise jacih timova,ne moze Partizan uvek da pobedjuje,ali to kako je Zvezda postala jaka je mislim svima jasno,to je na silu,a na silu nista nece,videcemo kolko ce da traje,valjda dok ovi matoric ne odu u penziju,a sta dalje?
Partizan godinama unazad trazi i dovodi mlade igrace sa kojima igra,i od kojih zaradjuje,dok je u CZ situacija drugacija i nije odrziva.

Pantela

pre 11 godina

Rasko je prosle godine dao izjavu:"Uopste nije bitno ko za koga navija ukoliko je profesionalac,ja sam poceo u Zvezdi a sada igram u Partizanu. Ipak privatno sam Partizanovac." Rasko je inace bio nas ljubimac i stalno korektan i zato ne mogu da poverujem da se on ovako ponasa i folira.

Razocaran

pre 11 godina

Pa ne mogu dva igraca da pobede valjak... Samo Katic i Rakocevic mogu da pariraju, ponekad i Nelson, ali ostali su za tri klase ispod! A ovaj Katic je izgleda zaboravio gde je igrao i koliko su ga postovali Grobari... Grize ruku koja ga je hranila!

ja

pre 11 godina

Hvala na cestitkama,protivnici na terenu,van terena su svi oni prijatelji(mogu da licno potvrdim za Katica i sin-Dragana ,iako su imali konflikt ) :))))))

Deki

pre 11 godina

Raško je ok tip.Odglumio je ono guranje od strane Lučića koji je mnogo jače odgurnut odmah od Zvezdinog igrača,pa ništa.Raško je iskusan i hteo je da namesti Lučića.To je srpski folirantski mentalitet.Ja ovakve reakcije ne vidjam u Evroligi a tek u NBA.Pa tamo da srušiš igrača moraš da ga nokautiraš!

Sotir Milivojevic

pre 11 godina

Malo je Rasko pogresio u izjavi,za nekoliko godina ce se DOBRO PAMTITI da je FMPCZBGD igrao Euroligu i GODINAMA CE SE PRICATI O TOME.Jer sada i ko zna kada.
Verovatno ce se mnogo godina i pricati o broju pobeda u grupi-0

zlatna sredina

pre 11 godina

Slažem se sa Katićem kad kaže da se pamte samo trofeji,a ne(još uvijek neizvjesni)ulazak u Evroligu,jer će vam to biti i jedini,a uz to ćete biti topovska hrana.

sramotno

pre 11 godina

1. sudjenje je bilo na nivou kakav zasluzuje ne samo aba liga nego i cela kosarka kao igra, nije bilo nekih sada gresaka u korist jednih ili drugih.
2. sramota je da katic da 15-20 poena a savovic na nema 5p na mecu
3. ono najvaznije, sramota je sto NIKO nema srca i "onoga" da sutne nego sve ide na rakocevica i katica i onda je rakocevic kriv kada na -5 promasi slobodno ili izgubi loptu, pa naravno da ce da izgubi loptu kada je stalno kod njega. vecu zelju za pobedom imam ja na malom fudbalu u kraju nego veci deo tima crvene zvezde.... nije sada da je sramota sto su izgubili nego sto nemaju bre srca cast izuzecima

VLADIMIR

pre 11 godina

Od naših klubova navijam za Zvezdu. I da pomognem Igoru u analizi: krivi su za poraz Zvezdini penzioneri Rakočević, Radivojević i slabi stranci osim Nelsona. Igore ti si bio vrlo dobar u sredšnjem delu sezone i to samo kao strelac. Pre i posle toga katastrofa. Užasno si spor i to ti je kraj. Bez bar 5-6 dobrih stranaca nemate nikakve šanse u EL. Promena trenera vam je takodje katastrofalna.

Sasho

pre 11 godina

E,kad se setim kad si pre 2godine plakao posle osvajanja kupa u zelezniku mislim,a sad igras prljavo protiv kluba u kojem si postao neko i nesto!

jones

pre 11 godina

Jedino sto mogu da kazem je da ni Zvezda ni Partizan nisu zasluzili ovaj trofej, vec Igokea. Bili su najkonstantniji cele sezone od svih ekipa. Sad je kao Partizan ispao najbolja ekipa ABA lige a to uopste nije bio ove sezone, cak je i Radnicki po meni bolje igrao, i pripisuju im se sve zasluge dok je Igokea u zapecku. Ne razumem, zasto se uopste igra Final Four...

Look

pre 11 godina

Katicu jel ovi tvoji znaju sta je evroliga? To je ono sto gledaju 20 godina na televiziji. Ono kada se Pionir trese. Ono kada je Srbija crno bela i ponosna. Ne daj im da se uplase i zbune. Niau se ni rodili kada je zvezda krocila zadnji put u tu ligu. Rwalno

delija

pre 11 godina

Za neuspeh je kriv iskjucivo Covic, jer je boljeg trenera zamenio gorim. Sa Vukojicicem bi smo osvojili titulu. KK Crvenu Zvezdu vratiti iskljucivo starim i proverenim zvezdasima! Covic je arogantan i destimulativno deluje na igrace i trenera.

vrati ptsten

pre 11 godina

Rasko, stidi se. Do juce si igrao I druzio se sa Lucicem, Gagijem I ostalim igracima a sinoc se prema njima ponasas kao prema krvnim neprijateljima, guras, udaras bez lopte, provociras...Razumem zelju za pobedom. Nekad se pobedjuje a nekada gibi, ali dostojanstvo I cast se podrazumevaju uvek. Steta sto to nisi naucio na vreme, sada je prekasno.

misa gtr tumbas

pre 11 godina

ajdemo u 100 marke da će gospodin čović kao pojačanje za el dovesti svog nekadašnjeg igrača, inače oličenje fer pleja i sportskog ponašanja, GAJA PNINIJA.

fergi

pre 11 godina

Pobednicki mentalitet!!! Ustanes ujutru i kazes sebi, veceras ja pobedjujem..ali toga nema u Zvezdi nego se traze razlozi poraza na drugoj strani. U trenerima...Gubitnicki mentalitet a to se ne dobija u jednoj sezoni. Sve se videlo. Pola sezone igraju kao vanzemaljci i onda na povrsinu izbiju prave vrednosti, mentalitet. Dominacija se stice godinama. Zato Partizan pobedjuje i osvaja 6. pehar od 7 na kojima je ucestvovao. To je za respekt, pa ko kako hoce..jedina istina. Svi porazi od pola kosa, produzeci, se vratili Partizanu titulom, kao i pobede Zvezde sa pola kosa se vratilo porazom. Surova realnost.

piksi

pre 11 godina

Cesitam Rasku na odigranoj utakmici!Bio je motivisan,koncentrisan i zeljan nadigravanja.Kamo srece da smo imali vise takvih igraca,sve pohvale.

qqlele

pre 11 godina

Sreća igrača ovog kolektiva je ta da su svi u ozbiljnim životnim godinama i da su porodični, oženjeni ljudi, tako da su problem prstena rešili. Raško, gledao sam te i cenio dok si igrao za nas prošle godine, cenim tvoju borbenost i zaista odlične igre koje pružaš u dresu ovog tima. Samo mi nije jasno, čemu onolika nervoza i čemu onakav način ophođenja prema nekim igračima Partizana? No, nije ni bitno, razumem nervozu i sve. Želim ti svu sreću ovog sveta i da sledeće godine zaigraš u nekom evropskom timu. Takođe, nadam se da će tvoj klinac, koji je veselo trčkarao po Pionoiru dok si igrao za nas (zaista, ne znam da li dolazi na utakmice ove godine, nadam se da dolazi) jednog dana imati uspešnu košarkašku karijeru, u Partizanu naravno :). Još jednom, moram da priznam da si, realno, jedini ozbiljan igrač u poraženoj ekipi. I to ne samo tokom F4, već tokom cele sezone i da ćeš te igre "naplatiti" nekim dobrim evropskim ugovorom. Zaslužio si.

Samo za EL

pre 11 godina

Drago mi je da su sve ruzne slike na utakmici bacene u vodu. Partizan i CZ neka se probiju u EL na vrh. Navijacemo za dve srpske ekipe.

Dr. Kosarka

pre 11 godina

Katić, Nelson, Savović, Rakočević, Lazić...ostaviti.
Ostali...out!
(Dragan BL, 28. april 2013 09:02)
*Ti bi zadrzao Nelsona koji je na 4 razlike za partizan prvo izgubio loptu u napadu a posle napravio namerni faul.
*Ti bi zadrzao Rakocevica koji je u polufinalu i finalu ukupno izgubio 10 lopti.

Delija UE

pre 11 godina

Katicu svaka cast za igru. Covek je nas najbolji igrac. Ispravite ovaj poraz titulom u domacoj ligi i ja cu biti prezadovoljan. Jeste da ostaje zal za titulom u ABA ligi ali ja sam i samim ulaskom u Euroligu odusevljen, jer smo mogli lako da ostanemo i bez nje.

Nugget

pre 11 godina

Slažem se sa Katićem naravno da nije neka uteha možda trenutno ali kao što kaže samo se titule pamte...po meni je Raško jedan od najboljih i najkonstantnijnih u Zvezdi čitave sezone...što se tiče Rakočevića umesto kao lider i najiskusniji u timu da bude taj koji prelama već ko zna koji put na terenu se ponašao kao neki Rookie igrač...ne želim da ga nešto omalovažavam ali sinoć je imao više promašenih bacanja i izgubljenih lopti nego ikad u karijeri...

filip

pre 11 godina

Niste vi bili bolji u prvom poluvremenu već nas jednostavno nije išo šut. Za tricu 8-1 za dva isto jako loš procenat i to su sve bili šutevi iz čistih i otvoenih pozicija u drugom poluvremenu stvari su stale na svoje mesto Bertans i ostala četa parnog valjaka počela je da melje!
Vaš problem je šta imate matore igrače sa velikom minutažom i to se videlo u zadnjoj četvrtini pogotovo kad su se nalazili na penalima.
(Drug Vlado, 28. april 2013 08:59)
Ma daj,brate,ja sam Grobar, ali ovo" niste vi bili bolji u prvom,vec nas nije isao sut"?? Kakav je to argument? Pa zar nije jedan od najvaznijih ako ne i najvazniji kriterijum dobrog kosarkasa i dobre igre,u napadu bar,dobar sut iliti "da te ide sut"?? Ako jednu ekipu "ne ide sut", drugu "ide" i druga ekipa vodi na poluvremenu,onda je ta ekipa bolja na poluvremenu i tacka. Nije ovo fudbal da mozes slucajno das jedan gol i nekim cudom ne primis, a losija si mnogo ekipa. Sve u svemu, na kraju cestitke nasim lavovima koji si postigli ono sto je retko ko ocekivao, a cemu smo se mnogi nadali!

GoranNS90

pre 11 godina

Evo kako ja vidim ovu sezonu moje Zvezde u ABA ligi. Primaran cilj je jedva i kako tako ostavren- Evroliga. Za to su zasluzna tri coveka-vukoicic, Katic i Nelson. I to je to.... Rakocevic mi je po ko zna koji put dokazao da nema mentalitet pobednika, a Covic da jos ne ume da vodi klub kao sto je Zvezda. Jer, za razliku dok je vodio FMP, sada ga posmatra svakodnevno vise od polovine Srbije, a on sa tim ocigledno jos ne ume da se nosi. I ako mnogi smatraju da je ULEB kup bio greska, drugacijeg sam misljenja. On je pomogao da na krilima nekih dobrih utakmica(Sasari), dobijemo neke utakmice rutinski u ABA ligi. I na kraju Laktasi, puno srece u polufinalu- trenutno stanje u finalu. Pametnom dovoljno. Cetiri velike greske uprave Zvezde- Lazic, Radonjic, otkaz Vukoicicu, ne angazovanje Traorea.... Sve u svemu solidna sezona, ali posto se radi o Zvezdi- NE USPESNA.
(vladimir, 28. april 2013 13:54)

Evo kako ja vidim tvoj pravopis, NEUSPESAN !!!

Da nema taj sut bio bi treca liga centara u Evropi... Koji bre Pero?

pre 11 godina

Kako sinoc napisa na Twiteru Pero Antic -
"izgleda sa Rakočević I Simonović igraju za Partizan"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rosaastella, 28. april 2013 12:22)

E, kad se on nasao da im kaze, koji je sve brilijantne partije protiv Partizana imao.... Rakocevic je odlican igrac, ali se Zvezda previse oslanja na njega, a to njegove godine ne mogu da izdrze... Realno, Partizan Zvezdu dobija tempom i fenomenalnom odbranom bas na tom Rakocevicu... E sad, problem je sto su vam drugi igraci precenjeni i ja to pricam cele sezone... Dok su pogadjali sve sto sutnu bilo je dobro. U Zvezdi vrede jedino Igor, Nelson, Rasko i donekle Savovic koji je i definitivno nedoklepan igrac i koji ne moze biti nikako garant za neke vece uspehe, ali moze pruziti solidne partije kada ekipa odigra dobro...

solicitor

pre 11 godina

Partizan je osvojio trofej u svesno žrtvovanoj sezoni, koja j eposlužila da se stvara tim za sledeće sezone.
Zvezda je konačno dočekala "sledeću sezonu" sa jakim timom, dobrim budžetom, vladom Srbije iza sebe i opet ćorak.

Ostaje Vam da se tešte osvojenim kupom, jer je to najviše što ćete uzeti za sledećih 10 godina. Možda opet nešto više uradite ako vam prodamo nekog igrača koji nam ne treba. Naši prekobrojni su vaše uzdanice.

redstarultra

pre 11 godina

Jedino Rasko i ima pravo na ovo misljenje jer je jedini odigrao koliko toliko ok.
Svi ostali su bili u potpunosti nadigrani od Partizana.

srbija

pre 11 godina

ja sam zvezdas ..okoreli...al imam snage da cestitam partizanu na pobedi , na osvojenom trofeju,radivojevic.. samardzinski cvetkovic da nadju novu sredinu..rakocevicu urami dres..simeunovicu..probaj u albi ponovo..braun.. dovidjenja.okosnica treba da cine...skot,katic,nelson, savovic..smesni ste bili sinoc

Dejan Ristic

pre 11 godina

Da li je moguce da niko da napise ovo: "sjajno !! Imamo 2 u Ligi sampiona !! Nikad to nismo doziveli,konacno sad je i Zvezda dobra,imamo cemu da se nadamo u smislu povratka nase kosarke na staze usoeha..." Umesto toga,samo pljuvanja,mrznja,negativno, rat...

Acko Kosarkas

pre 11 godina

Tacno katicu. Pamtice se trofej posle nekoliko godina a ne evroliga.Strasan si igrac.
Nemam nista protiv rakocevica, ali onako iskusan igrac koji je do sada igrao jos veca finala od ovog, ovako da gresi masi bacanja, pravi korake, prodaje lopte....
Nznm sta se desava s njim zadnjih mesec dana.
Ali sta je tu je, platice nam oni u seperligi.

Bogdan

pre 11 godina

Navijam za zvezdu ali ono juce nije bila kosarka. Pokusavao sam par puta da gledam i prebacivao jer je igra bila neopisivo ruzna i rasrzana. Cestitke Partizanu na tituli, bili su bolji. Ali nasa kosakra je toliko izgubila na kvalitetu da je to neverovatno...

Sto se tice Zvezde (kao i Partizana), retko koji igrac se istice. Nema vise zvezda. Nekog ko moze uvek da da kos ili resi 1-1. Onaj Simonovic ne znam sta radi u kosarci, gadja table, sutira preko ruku iz nemogucih pozicija cim primi loptu... Ostali su svi isto bledunjavi. Ponekad neko pokaze nesto vise (Lazic, Subotic). Rakocevic je svakako talentovan, ali je njegovo vreme proslo, i njegovo divljanje je cisto kockanje ako udje heroj je, ako ne udje protivnik sigurno pobedjuje. Oni crnci (sem onog pleja) ne znam cemu sluze... A Katic izgara i nadomescuje manjak fizickog talenta radom.

Sve u svemu iznenadjuje me da timovi sa ovakvom igrom dolaze u finale lige. Ali to govori o (ne)kvalitetu regionalnog takmicenja i ex SFRJ kosarke.

Vladimir

pre 11 godina

Gore glavu Rasko,ovo je sjajna sezona.Mi zvezdasi smo pogotovo ponosni na tebe koji si bio najkonstantniji igrac cele sezone.Svaka cast majstore!

Европејац

pre 11 godina

Свака част момци. Приредили сте ми много среће ове сезоне. Није нас хтело, пали смо психички... Једино ме боли што Влада није остао, гарант би добили ово са њиме ... ЗВЕЗДО ВОЛИМ ТЕ

milos g.

pre 11 godina

Naravno da nije uteha jer je verovatno necemo/necete ni igrati.prerano ste se opustili pod novim strategom koji ima skor od tri poraza
Vlada Vukoicic je jedini imao recept protiv"komsija"...i to nam je jedina uteha bila..

Aca

pre 11 godina

Dokaz koliko navijaci Partizana mrze Zvezdu je i taj sto sam citajuci komentare na ove vesti oko samog finala i posle istog zakljucio da oni mole Boga da Zvezda ne igra euroligu, sad im nije dovoljno to sto su prvaci, nego bi zeleli da Zvezda ostane i bez eurolige i potajno se nadaju u to, jer njima nije dovoljan uspeh Partizana, potpuni dozivljaj za njih je da se Zvezdi desi sto vise gorih stvari. Pored njihove dominacije meni je veoma drago sto navijam za Zvezdu, jer ne zelim zlo Partizanu, eto toliko.

vladimir

pre 11 godina

Evo kako ja vidim ovu sezonu moje Zvezde u ABA ligi. Primaran cilj je jedva i kako tako ostavren- Evroliga. Za to su zasluzna tri coveka-vukoicic, Katic i Nelson. I to je to.... Rakocevic mi je po ko zna koji put dokazao da nema mentalitet pobednika, a Covic da jos ne ume da vodi klub kao sto je Zvezda. Jer, za razliku dok je vodio FMP, sada ga posmatra svakodnevno vise od polovine Srbije, a on sa tim ocigledno jos ne ume da se nosi. I ako mnogi smatraju da je ULEB kup bio greska, drugacijeg sam misljenja. On je pomogao da na krilima nekih dobrih utakmica(Sasari), dobijemo neke utakmice rutinski u ABA ligi. I na kraju Laktasi, puno srece u polufinalu- trenutno stanje u finalu. Pametnom dovoljno. Cetiri velike greske uprave Zvezde- Lazic, Radonjic, otkaz Vukoicicu, ne angazovanje Traorea.... Sve u svemu solidna sezona, ali posto se radi o Zvezdi- NE USPESNA.

neko to od gore vidi sve

pre 11 godina

Batalite se prepucavanja...
Verovatno cemo imati dva predstavnika u EL sledece sezone....
A i ohrabruje cinjenica da je Zvezda ove godine toliko kvalitetna da je cak prva iza Partizana...
Slede ih Igokea i Radnicki...
Sto je za nasu kosarku ogroman uspeh...

stari zvezdas, ne delija

pre 11 godina

Pobedio je tim koji je vise zeleo pobedu. Igor bi trebao da se penzionise, casno dok jos za to ima vremena. Da mu se ne bi desavalo kao sinoc, kez u lice od malog bezobraznog Bogdanovica, koji nikad nece imati karijeru kao on.

dzozey

pre 11 godina

Da li je moguce da niko da napise ovo: "sjajno !! Imamo 2 u Ligi sampiona !! Nikad to nismo doziveli,konacno sad je i Zvezda dobra,imamo cemu da se nadamo u smislu povratka nase kosarke na staze usoeha..." Umesto toga,samo pljuvanja,mrznja,negativno, rat...
(Dejan Ristic, 28. april 2013 14:44)
Sve je u redu, ali sta to znaci "povratak nase kosarke na staze uspeha"? Ako mislis na klubove, Partizan tu godinama radi nemoguce i tesko da ce Zvezda tu nesto da popravlja. A ako mislis na reprezentaciju, koju je to mladu nadu izbacila Zvezda ove sezone? Rakocevic ako nije do sad, pa nece sigurno ni od sad da igra, a od Katica, iako je dobar, imamo bolje. To sto je CZ udruzena sa FMP-om uspela da dodje do EL u najslabijoj sezone Jadrankse lige IKADA, a da pritom izgubi od najslabijeg Partizana u poslednjih ko zna koliko godina, ne znaci nista za nasu kosarku...barem ja tako mislim. Bolji je podatak to sto se i Radnicki nasao u F4, pa smo imali 3 nasa kluba i Partizanov bratski klub.

unistitelj "nacionalnog" blaga

pre 11 godina

Rasko je stvarno legenda i igrac koji me je jedini prijatno iznenadio u ovoj sezoni koju igra bukvalno bez padova...a izgubili smo zato sto su sudije prvo poluvreme sudile po evroligaskim pravilima a u drugom poluvremenu po baletanskim...ne mogu da verujem da Belosevic(koji jeste jedan od najboljih sudija u Evropi) dozvoli sebi da potpuno izgubi kompas i udje u konstantno sviranje faulova...meni se opet cini da je tvorac "nacionalnog" blaga bas takvu utakmicu i hteo jel jedino u takvoj situaciji njegovo blago sija punim sjajem

alo alo

pre 11 godina

Oterati sve sem Katica,Lazica,Nelsona,Savovica i Rakocevica a dovesti Keselja,Milicica,Vardu,Vajta,Capina, Jorovica i Extra sutera Stranca. Toliko .

Realno

pre 11 godina

Naravno da nije nikakva uteha jer imate ubedljivo najjači tim a jedva ste i u finale ušli.A samo finale je posebna priča,imate 7 poena na poluvremenu i izgubite lako od ekipe kojoj nije ni bilo mesto na F4 po kvalitetu.Da nisu imali sreće protiv Cedevite,kada su u zadnjoj sekundi pobedeli,bili bi 6-7,gde im je realno i mesto.Vi kao da ste bunike jeli zadnjih mesec dana,trgnite se iz tog sna i jedino vas vade sve pobede do kraja prvenstva a u finalu vas vadi samo 3:0 i da ih počistite sa parketa,jer ste puno kvalitetnija ekipa.

Paspalj 14

pre 11 godina

Nije bilo prostora za Nedovica!!!???, Milutinovica i Nikolica, ali jeste za potrosenog Rakocevica, nestabilnog Brown-a, osrednjeg Nelson-a i promasenog Scott-a?
Kad pocne sledeca sezona, ko ce od njih ostati?
Ponovo graditi i uigravati ekipu? A imao si realan osnov da talentovani momci igraju par sezona zajedno i postanu TIM! Al' ne, nisu oni bili dobri za Zvezdu. Zato jesu Cvetkovic, Lazic i Radivojevic! Suboticu svaka cast, on nedostatke pokriva borbenoscu! O Katicu ne bih, ko je gledao coveka poslednjih sezona, video je koliki je napredak ostvario u svakom segmentu igre. Ali on sigurno nece ostati, vredi vise nego sto CZ moze da ponudi.
Nema tu 'leba za velika takmicenja!

struki

pre 11 godina

bravo za raska! jedina svetla tacka u timu i pravi profesionalac! ostali, bolje da razmisle sta uopste traze u kosarci!? zahvaliti se cvetkovicu,braunu,skotu,simonovicu, suboticu,radivojevicu,a rakocevica penzionisati i postaviti za nekog sportskog direktora. treba nam plej,bek suter,krilo,i kvalitetan centar (nadam se milicic) da se upari sa raskom.

Kup+EL+moguce osvajanje domace liga=super sezona

pre 11 godina

Polako Delije,tek je formiran tim!
Za prvu sezonu,osvajanje Kupa i plasman u EL su puna kapa.

Partizanu se ne moze osporiti veliki uticaj u sudijskoj organizaciji,kao i u kosarkaskim savezima,sto ABA lige,tako i nase domace.
Ljudi imaju kontinuitet,imaju svoj sistem rada(kvalitetan),rezultate i tome kapa dole!

Zvezda mora da zasluzi svoj uticaj u gore spomenutim savezima,a onda se nece dogadjati 3/4 kao u Laktasima!

Uz par pojacanja(kvalitetan centar,kvalitetan bek suter,kvalitetno krilo suter) sve ce izgledati mnogo,mnogo bolje.
Ne treba da se previse ljutimo na Skota,Brauna,Samardzijskog,Radivojevica,Subotica,Simonovica...to su sve limitirani igraci sa skromnim znanjem.Cele sezone igramo sa samo 4 kvalitetna igraca u rotaciji(Rakocevic,Nelson,Katic,Savovic),od toga,samo dvojica su konstatno bili dobri,Rasko i Igor(koji se na kraju potrosio-35god.)

Ne bi me iznenadilo da do kraja,Zvezda osvoji cak i domace prvenstvo,jer,gore od ovog sto igraju zadnjih par utakmica jednostavno ne mogu!Sut je totalno zakazao,sto se najbolje moglo videti na mecevima protiv Radnickog i Partizana.
Mislim da su grobari prerano poleteli,jer,jos nije zavrseno domace prvenstvo,a do juce su na sva usta pljuvali i Vujosevica i igrace!Sada su u boljoj formi i zasluzeno su osvojili ABA ligu!

Medjutim,kvalitet ekipa je vrlo priblizan,i ako Zvezda podigne formu,bice jos i te kakve borbe!

Zivi bili pa videli!

LM

pre 11 godina

Судије се криве.Променили су критеријум на полувремену.Ако је Радоњић добио техничку шта је онда Дуле требао да добије на крају 2 четвртине?

linoleum

pre 11 godina

Trebalo je da pustite Buducnost, sad trpi prozivke od crno belih, oni bi nas sigurno namestili....Nema tu nikakve mrznje, eliminises najtezeg protivnika ako mozes. A vi ste ih vratili u zivot

Sale

pre 11 godina

prvo svakako cestitke partizanu...bili su bolji sinoc i kapa dole!!!sto se tice nas stvarno ne znam sta bih rekao...iako ne bih da se vadim na sudjenje, ali onakva promena kriterijuma na poluvremenu je stvarno amaterski potez koji se ne vidja pa cak ni u nasim srpskim ligama...poraz kao poraz, nista strasno jer to je sport. Problem je sto vec duze vreme igramo lose i pod hitno je potrebno da se vratimo na jake treninge...moram reci da me raduje sto smo konacno malo prokrvili u odbrani...aba ligu smo iskoristili za sta je potrebno a to je evroliga i mislim da vise od toga nijednom klubu ne treba da znaci...poraz igraci moraju da zaborave sto pre jer nam vec u sredu sledi itekako neugodna tekma protiv vojvodine koja mora da se dobije, a mi navijaci i dalje treba da verujemo u njih, a ja sam siguran da ce nam vratiti vec 8. maja u derbiju a posebno na kraju sezone kada uzmemo titulu...jer kao sto volimo da kazemo AJDE, IGRAJ I BORI SE....

Veerghoen

pre 11 godina

Ljudi, klub nam je bio pred gasenjem I pored toga osvojili smo kup razbivsi domacina na njegovom terenu u polufinalu. Igrali smo sjajno u Evropi, obezbedili plasman u Evroligu. Odlicna sezona!

alczsouth

pre 11 godina

jel vi stvarno mislite da cete igrati EL? da ce EL dozvoliti dva kluba iz siromasne zemlje i to iz BG? najvise sto cete dobiti su kvalifikacije.

jones

pre 11 godina

Jedino sto mogu da kazem je da ni Zvezda ni Partizan nisu zasluzili ovaj trofej, vec Igokea. Bili su najkonstantniji cele sezone od svih ekipa. Sad je kao Partizan ispao najbolja ekipa ABA lige a to uopste nije bio ove sezone, cak je i Radnicki po meni bolje igrao, i pripisuju im se sve zasluge dok je Igokea u zapecku. Ne razumem, zasto se uopste igra Final Four...

unistitelj "nacionalnog" blaga

pre 11 godina

Rasko je stvarno legenda i igrac koji me je jedini prijatno iznenadio u ovoj sezoni koju igra bukvalno bez padova...a izgubili smo zato sto su sudije prvo poluvreme sudile po evroligaskim pravilima a u drugom poluvremenu po baletanskim...ne mogu da verujem da Belosevic(koji jeste jedan od najboljih sudija u Evropi) dozvoli sebi da potpuno izgubi kompas i udje u konstantno sviranje faulova...meni se opet cini da je tvorac "nacionalnog" blaga bas takvu utakmicu i hteo jel jedino u takvoj situaciji njegovo blago sija punim sjajem

Aca

pre 11 godina

Dokaz koliko navijaci Partizana mrze Zvezdu je i taj sto sam citajuci komentare na ove vesti oko samog finala i posle istog zakljucio da oni mole Boga da Zvezda ne igra euroligu, sad im nije dovoljno to sto su prvaci, nego bi zeleli da Zvezda ostane i bez eurolige i potajno se nadaju u to, jer njima nije dovoljan uspeh Partizana, potpuni dozivljaj za njih je da se Zvezdi desi sto vise gorih stvari. Pored njihove dominacije meni je veoma drago sto navijam za Zvezdu, jer ne zelim zlo Partizanu, eto toliko.

Realno

pre 11 godina

Naravno da nije nikakva uteha jer imate ubedljivo najjači tim a jedva ste i u finale ušli.A samo finale je posebna priča,imate 7 poena na poluvremenu i izgubite lako od ekipe kojoj nije ni bilo mesto na F4 po kvalitetu.Da nisu imali sreće protiv Cedevite,kada su u zadnjoj sekundi pobedeli,bili bi 6-7,gde im je realno i mesto.Vi kao da ste bunike jeli zadnjih mesec dana,trgnite se iz tog sna i jedino vas vade sve pobede do kraja prvenstva a u finalu vas vadi samo 3:0 i da ih počistite sa parketa,jer ste puno kvalitetnija ekipa.

stari zvezdas, ne delija

pre 11 godina

Pobedio je tim koji je vise zeleo pobedu. Igor bi trebao da se penzionise, casno dok jos za to ima vremena. Da mu se ne bi desavalo kao sinoc, kez u lice od malog bezobraznog Bogdanovica, koji nikad nece imati karijeru kao on.

mico grobar

pre 11 godina

Katicu, Rakocevicu i Radivojevicu...nije PARTIZAN sacuvao mirniju glavu, nego ste vi usli u nervnu tenziju, cini mi se momci da ste zreli za PENZIJUUUU!!! AHAHAHAHHAA...

Grobar od malena...

pre 11 godina

"...jer smo bili bolji u porvom poluvremenu i stvarno smo mogli da pobedimo“, rekao je Rakočević.

Ko li izmisli to glupo pravilo da se igra i drugo poluvreme?

alo alo

pre 11 godina

Oterati sve sem Katica,Lazica,Nelsona,Savovica i Rakocevica a dovesti Keselja,Milicica,Vardu,Vajta,Capina, Jorovica i Extra sutera Stranca. Toliko .

Европејац

pre 11 godina

Свака част момци. Приредили сте ми много среће ове сезоне. Није нас хтело, пали смо психички... Једино ме боли што Влада није остао, гарант би добили ово са њиме ... ЗВЕЗДО ВОЛИМ ТЕ

Delija UE

pre 11 godina

Katicu svaka cast za igru. Covek je nas najbolji igrac. Ispravite ovaj poraz titulom u domacoj ligi i ja cu biti prezadovoljan. Jeste da ostaje zal za titulom u ABA ligi ali ja sam i samim ulaskom u Euroligu odusevljen, jer smo mogli lako da ostanemo i bez nje.

Acko Kosarkas

pre 11 godina

Tacno katicu. Pamtice se trofej posle nekoliko godina a ne evroliga.Strasan si igrac.
Nemam nista protiv rakocevica, ali onako iskusan igrac koji je do sada igrao jos veca finala od ovog, ovako da gresi masi bacanja, pravi korake, prodaje lopte....
Nznm sta se desava s njim zadnjih mesec dana.
Ali sta je tu je, platice nam oni u seperligi.

To je to

pre 11 godina

Boze koliko me iz meca u mec razocarava Katic! Toliko je jadno to sto on radi. Pa bre do kuce si igrao u Partizanu i sada provociras igrace sa kojima si igrao npr. Lucu,dobro sa Gagicem i Lovernjom nije igrao ali je bzv provocirati mlade igrace. Pa budi covek igraj posteno. Katic ocigledno zeli da stane uz rame sa Gurovicem. A prvi trofej u karijeri je osvojio sa Partizanom

LM

pre 11 godina

Судије се криве.Променили су критеријум на полувремену.Ако је Радоњић добио техничку шта је онда Дуле требао да добије на крају 2 четвртине?

MatijaBG ONLY PFC

pre 11 godina

Hteo si da predjes u malecki klub iz predgradja i sad places za trofejima..do kraja zivota,jedini ce ti biti oni iz PArtizana...zao mi je sto je moj klub imao nekog takvog,ali dobrog roba treba uvek dobro iskoristiti!Sad tisina i spremaj se za derbi sa uzickom Slobodom:)

jawai

pre 11 godina

Rasko Katic pravi profesionalac! Svaka cast majstore, uvek se bori do kraja. Gde god da igra, daje sve od sebe. Jedini preletač kome ništa ne treba zamerati!!!

Kup+EL+moguce osvajanje domace liga=super sezona

pre 11 godina

Polako Delije,tek je formiran tim!
Za prvu sezonu,osvajanje Kupa i plasman u EL su puna kapa.

Partizanu se ne moze osporiti veliki uticaj u sudijskoj organizaciji,kao i u kosarkaskim savezima,sto ABA lige,tako i nase domace.
Ljudi imaju kontinuitet,imaju svoj sistem rada(kvalitetan),rezultate i tome kapa dole!

Zvezda mora da zasluzi svoj uticaj u gore spomenutim savezima,a onda se nece dogadjati 3/4 kao u Laktasima!

Uz par pojacanja(kvalitetan centar,kvalitetan bek suter,kvalitetno krilo suter) sve ce izgledati mnogo,mnogo bolje.
Ne treba da se previse ljutimo na Skota,Brauna,Samardzijskog,Radivojevica,Subotica,Simonovica...to su sve limitirani igraci sa skromnim znanjem.Cele sezone igramo sa samo 4 kvalitetna igraca u rotaciji(Rakocevic,Nelson,Katic,Savovic),od toga,samo dvojica su konstatno bili dobri,Rasko i Igor(koji se na kraju potrosio-35god.)

Ne bi me iznenadilo da do kraja,Zvezda osvoji cak i domace prvenstvo,jer,gore od ovog sto igraju zadnjih par utakmica jednostavno ne mogu!Sut je totalno zakazao,sto se najbolje moglo videti na mecevima protiv Radnickog i Partizana.
Mislim da su grobari prerano poleteli,jer,jos nije zavrseno domace prvenstvo,a do juce su na sva usta pljuvali i Vujosevica i igrace!Sada su u boljoj formi i zasluzeno su osvojili ABA ligu!

Medjutim,kvalitet ekipa je vrlo priblizan,i ako Zvezda podigne formu,bice jos i te kakve borbe!

Zivi bili pa videli!

Drug Vlado

pre 11 godina

Niste vi bili bolji u prvom poluvremenu već nas jednostavno nije išo šut. Za tricu 8-1 za dva isto jako loš procenat i to su sve bili šutevi iz čistih i otvoenih pozicija u drugom poluvremenu stvari su stale na svoje mesto Bertans i ostala četa parnog valjaka počela je da melje!
Vaš problem je šta imate matore igrače sa velikom minutažom i to se videlo u zadnjoj četvrtini pogotovo kad su se nalazili na penalima.

arhiva

pre 11 godina

Nije tacno da se pamte samo trofeji. Ne mogu bez interneta da nabrojim sve trofeje Partizana ko ce to popamtiti. Ovo finale Crvene zvezde ce se pamtiti veoma dugo posto sledece nece skoro a dobro se pamti i ucesce Crvene zvezde u Euroleague 98/99 kada su osvojili ubedljivo poslednje mesto u grupi. Zbog toga smo kao drzava sledece sezone izgubili jedno mesto u tom takmicenju. Sta uostalom Crvena zvezda ima osim secanja i pamcenja. Bice za koju deceniju DVD o putu Zvezde do Laktasa, istorijski je ovo uspeh.

Partizanovac

pre 11 godina

@(A?, 28. april 2013 09:00)
A kako znas kako je biti prvak Srbije, pa ti je milije? Prvo treba da budete prvaci Srbije pa onda mozes da uporedis. A tebe Katicu bas briga, bar si imao prilike da podignes trofeje u Partizanu, a sam si kriv sto si se za malo novca prodao i presao u klub iz predgradja. Pa sta si drugo ocekivao?

Veerghoen

pre 11 godina

Ljudi, klub nam je bio pred gasenjem I pored toga osvojili smo kup razbivsi domacina na njegovom terenu u polufinalu. Igrali smo sjajno u Evropi, obezbedili plasman u Evroligu. Odlicna sezona!

GROBAR

pre 11 godina

Velika podrska Rasku od Grobara, covek igra svim srcem za svaki klub u kojem je bio. Nekad malo i pretera, ali to je u zaru borbe. Mozda smo i mi malo preterali skandiranjem Rasku, ali i to je bilo u zaru borbe. Rasko ne ljuti se.

nestor

pre 11 godina

E moj Rasko...pa zar od svih igraca CZ bas ti da pokusas da napravis incident i prekid,tamo gde ih nije bilo.Posle bezazlenog faula poceo si da se siris i samo si cekao ko ce prvi da te dodirne.Gluma je bila za Zlatnu Malinu za zivotno delo...ocajna.
Inace,fenomenalna partija sinoc,kao i citava sezona,razumem da si blago ozlojedjen zbog otpustanja,ali nemoj misliti da ces ovde bolje da prodjes,ako nadju dobrog stranca na 5. nestade ti u vidu lastinog repa...

coki LEGENDA

pre 11 godina

Partizanovac,vidi se da nemas pojma a komentarises.Katic je pre Partizana igrao u Zvezdi,a sada se samo vratio u Zvezdu.
(Nenad, 28. april 2013 12:11)
posto izgleda mnogo znas,podseti nas kad je to katic igrao u ekipi iz STJEPANA SUPANCA 15a u Zelezniku ?

filip

pre 11 godina

Niste vi bili bolji u prvom poluvremenu već nas jednostavno nije išo šut. Za tricu 8-1 za dva isto jako loš procenat i to su sve bili šutevi iz čistih i otvoenih pozicija u drugom poluvremenu stvari su stale na svoje mesto Bertans i ostala četa parnog valjaka počela je da melje!
Vaš problem je šta imate matore igrače sa velikom minutažom i to se videlo u zadnjoj četvrtini pogotovo kad su se nalazili na penalima.
(Drug Vlado, 28. april 2013 08:59)
Ma daj,brate,ja sam Grobar, ali ovo" niste vi bili bolji u prvom,vec nas nije isao sut"?? Kakav je to argument? Pa zar nije jedan od najvaznijih ako ne i najvazniji kriterijum dobrog kosarkasa i dobre igre,u napadu bar,dobar sut iliti "da te ide sut"?? Ako jednu ekipu "ne ide sut", drugu "ide" i druga ekipa vodi na poluvremenu,onda je ta ekipa bolja na poluvremenu i tacka. Nije ovo fudbal da mozes slucajno das jedan gol i nekim cudom ne primis, a losija si mnogo ekipa. Sve u svemu, na kraju cestitke nasim lavovima koji si postigli ono sto je retko ko ocekivao, a cemu smo se mnogi nadali!

Dejan Ristic

pre 11 godina

Da li je moguce da niko da napise ovo: "sjajno !! Imamo 2 u Ligi sampiona !! Nikad to nismo doziveli,konacno sad je i Zvezda dobra,imamo cemu da se nadamo u smislu povratka nase kosarke na staze usoeha..." Umesto toga,samo pljuvanja,mrznja,negativno, rat...

FMP

pre 11 godina

Pamtice i za nekoliko godina, ne brini, pricace se sa kolena na koleno, slavice se godisnjica plasmana u EL, jer ce opet da se plasirate u istu za jedno desetak godina.. :D

Bogdan

pre 11 godina

Navijam za zvezdu ali ono juce nije bila kosarka. Pokusavao sam par puta da gledam i prebacivao jer je igra bila neopisivo ruzna i rasrzana. Cestitke Partizanu na tituli, bili su bolji. Ali nasa kosakra je toliko izgubila na kvalitetu da je to neverovatno...

Sto se tice Zvezde (kao i Partizana), retko koji igrac se istice. Nema vise zvezda. Nekog ko moze uvek da da kos ili resi 1-1. Onaj Simonovic ne znam sta radi u kosarci, gadja table, sutira preko ruku iz nemogucih pozicija cim primi loptu... Ostali su svi isto bledunjavi. Ponekad neko pokaze nesto vise (Lazic, Subotic). Rakocevic je svakako talentovan, ali je njegovo vreme proslo, i njegovo divljanje je cisto kockanje ako udje heroj je, ako ne udje protivnik sigurno pobedjuje. Oni crnci (sem onog pleja) ne znam cemu sluze... A Katic izgara i nadomescuje manjak fizickog talenta radom.

Sve u svemu iznenadjuje me da timovi sa ovakvom igrom dolaze u finale lige. Ali to govori o (ne)kvalitetu regionalnog takmicenja i ex SFRJ kosarke.

Za poraz kriv Katić

pre 11 godina

Utakmica je izgubljena zbog Katića koji je celo drugo poluvreme provocirao igrače Partizana i nije razmišljao kako da svoju igru podigne na viši nivo. Provokacije su skoro dovele do prekida meča. Padu Katiča na parket posle provokacije Lučića su se komentatori smejali in se čudili, da sudije nisu dosudile tehničku grešku Katiču zbog simuliranja. Samo odlukom sudija da isključe trenere se je malo tenzija smirila i uspešno utakmica dovela do kraja. Utakmica se ne dobija ako se razmišlja kako izprovocirati protivnika nego kako ga nadigrati! Katič kao stariji igrač bi morao biti uzor mladim partizanovim igračima. Čestitam Partizanu na tituli. Bravo omladinci.

Razocaran

pre 11 godina

Pa ne mogu dva igraca da pobede valjak... Samo Katic i Rakocevic mogu da pariraju, ponekad i Nelson, ali ostali su za tri klase ispod! A ovaj Katic je izgleda zaboravio gde je igrao i koliko su ga postovali Grobari... Grize ruku koja ga je hranila!

Vladimir

pre 11 godina

Gore glavu Rasko,ovo je sjajna sezona.Mi zvezdasi smo pogotovo ponosni na tebe koji si bio najkonstantniji igrac cele sezone.Svaka cast majstore!

Svetolik Popadic/drug Backo

pre 11 godina

Evo par statistickih podataka kako je ekipa igrala na Final 4 ABA lige:

-Kapiten Rakocevic Igor je u obe utakmice imao po 5 izgubljenih lopti u napadu, a skoro sve su rezultovale brzim poenima protivnika.
-U finalnoj utakmici sut za 3 nekih igraca je bio: Radivojevic Vuk 3/0, Simonovic Marko 4/0, Savovic Boris 4/0.
- Ucinak Simonovic Marka: polufinalna utakmica sut za 2 1/0, a za 3 4/0. U finalnoj utakmici sut za 2 3/0, a za 3 4/0. Znaci da je u obe utakmice na turniru ukupno igrao nesto vise od 30 minuta, sutnuo iz igre 12 puta i pogodio 0 puta. Prilikom jednog pokusaja za 3(u finalnoj utakmici) je sutirao i pogodio VRH TABLE! Koliko je ovo tesko i nemoguce zna svako ko je igrao makar basket u kraju.

Pored ovakve igre nije bitan sudijski kriterijum niti raspolozenost protivnika.
Sta li ce kapiten i najplaceniji igrac ekipe Rakocevic Igor (kada pogleda video sa polufinalne i finalne utakmice) videti sto svako ko se razume bar malo u kosarku nije odavno shvatio? Kako li ce oceniti svoje izdanje pre svega? Mogao bi da zakljucak podeli putem Tvitera...

Nepravedno prema ljudini Rasku Katicu bi bilo da ne pomenemo njegov ucinak: u polufinalnoj utakmici sut iz igre 14/8(57%), bacanja 6/6. U finalnoj utakmici sut iz igre 12/8(67%) i 12 skokova.

Pored svega gore navedenog, mislim da bi za skoro sve igrace KK Crvena Zvezda bilo neumesno da se dalje javnosti, poznanicima i rodbini predstavljaju kao igraci ove plemenite igre.

ivan kg

pre 11 godina

Utjehu...dajte mi utjehu... e moj Katicu mene sramota sto si bio u Partizanu, ne pricam o igrackim vec o ljudskim kvalitetima. Veci si provokator od Rudija i Jasekivicijusa zajedno

Spartanac

pre 11 godina

Kompletan tim FMP-a nije se video u ovom finalu, jedini koji je vredeo bio je Katić, zato što je on imao čast da prođe kroz sistem DV.

Finale se igra svake godine, nastavite da vežbate...

vrati ptsten

pre 11 godina

Rasko, stidi se. Do juce si igrao I druzio se sa Lucicem, Gagijem I ostalim igracima a sinoc se prema njima ponasas kao prema krvnim neprijateljima, guras, udaras bez lopte, provociras...Razumem zelju za pobedom. Nekad se pobedjuje a nekada gibi, ali dostojanstvo I cast se podrazumevaju uvek. Steta sto to nisi naucio na vreme, sada je prekasno.

struki

pre 11 godina

bravo za raska! jedina svetla tacka u timu i pravi profesionalac! ostali, bolje da razmisle sta uopste traze u kosarci!? zahvaliti se cvetkovicu,braunu,skotu,simonovicu, suboticu,radivojevicu,a rakocevica penzionisati i postaviti za nekog sportskog direktora. treba nam plej,bek suter,krilo,i kvalitetan centar (nadam se milicic) da se upari sa raskom.

Look

pre 11 godina

Katicu jel ovi tvoji znaju sta je evroliga? To je ono sto gledaju 20 godina na televiziji. Ono kada se Pionir trese. Ono kada je Srbija crno bela i ponosna. Ne daj im da se uplase i zbune. Niau se ni rodili kada je zvezda krocila zadnji put u tu ligu. Rwalno

MikeLDN

pre 11 godina

Samo jedna stvar: vasa najveca zvezda i najveca legenda se protiv Radnickog izblamira i NE IGRA poslednja 2min , nema ga nigde u finalu i onda je zadovoljan plasmanom u EL. Katic, koji je bio kod nas i koji nikada nije izjavio da je "Najzad zaigrao u CZV za koju navija od 3. godine" pogine, da 25, juce ima vise skokova od svih nasih cetvorki i petica zajedno i iznervira se...

Vladimir

pre 11 godina

Citam komentare na vise sajtova, i prosto mi je neverovatno da se niko nije osvrnuo na vise nego sramno ponasanje Raska Katica. Kada je potpisao za Zvezdu prosle sezone, od navijaca Partizana je dobijao samo reci podrske i zahvalnosti, nicim izazvan je sinoc pokazao prljavu stranu kosarke. ...Jedan igrac Partizana izvodi slobodna bacanja ,a u pozadini se vidi kako Rasko prolazi pored Milosavljevica, udaraga ramenom i nesto mu govori,ovaj ne reaguje. Zatim posle faula u napadu Lovernja, on i Katic nesto opusteno razgovaraju, gde u jednom trenutku ga Lovernj dodiruje rukom, a ovaj skace ko da ga je udarila struja. I onda slag na tortu, hvata Lucica za ruku i pada ko pokosen. Sve u svemu, postoji dosta takvih igraca ( provokatora), i to nije nista cudno, ali je sramotno da takvo ponasanje pokazuje ,protiv kluba u kom se afirmisao kao igrac i osvojio silne trofeje, i protiv saigraca ,sa kojima je tri godine provodio svaki dan.

piksi

pre 11 godina

Cesitam Rasku na odigranoj utakmici!Bio je motivisan,koncentrisan i zeljan nadigravanja.Kamo srece da smo imali vise takvih igraca,sve pohvale.

dzozey

pre 11 godina

Da li je moguce da niko da napise ovo: "sjajno !! Imamo 2 u Ligi sampiona !! Nikad to nismo doziveli,konacno sad je i Zvezda dobra,imamo cemu da se nadamo u smislu povratka nase kosarke na staze usoeha..." Umesto toga,samo pljuvanja,mrznja,negativno, rat...
(Dejan Ristic, 28. april 2013 14:44)
Sve je u redu, ali sta to znaci "povratak nase kosarke na staze uspeha"? Ako mislis na klubove, Partizan tu godinama radi nemoguce i tesko da ce Zvezda tu nesto da popravlja. A ako mislis na reprezentaciju, koju je to mladu nadu izbacila Zvezda ove sezone? Rakocevic ako nije do sad, pa nece sigurno ni od sad da igra, a od Katica, iako je dobar, imamo bolje. To sto je CZ udruzena sa FMP-om uspela da dodje do EL u najslabijoj sezone Jadrankse lige IKADA, a da pritom izgubi od najslabijeg Partizana u poslednjih ko zna koliko godina, ne znaci nista za nasu kosarku...barem ja tako mislim. Bolji je podatak to sto se i Radnicki nasao u F4, pa smo imali 3 nasa kluba i Partizanov bratski klub.

Ser Zile

pre 11 godina

Vazno da je Igor zadovoljan..... a sad u Zeleznik na kuknjavu i trening.... Komentar godine: sta je DV crtao na tabli u zadnjoj sekundi u Kragujevcu? Kako se dize trofej u Laktašima.....

danilo

pre 11 godina

Grobar sam i sinocna titula mi je najdraza do sada! Ovaj covek ima fantasticnu sezonu. Napredovao je u igri, snazniji je, dobio na misicnoj masi. Radi na sebi kao da je na pocetku karijere a ima preko 30. Svaka ti cast Rasko! zelim ti titulu ove sezone, ali u dresu reprezentacije :). Zasluzio si.

Aha

pre 11 godina

Ma, da mi uzmemo NASU ligu, to je sad bitnije! Jer, milije mi je biti prvak Srbije, nego jugoslavije!
(A?, 28. april 2013 09:00)
Kup je najbitniji :D

Sale

pre 11 godina

prvo svakako cestitke partizanu...bili su bolji sinoc i kapa dole!!!sto se tice nas stvarno ne znam sta bih rekao...iako ne bih da se vadim na sudjenje, ali onakva promena kriterijuma na poluvremenu je stvarno amaterski potez koji se ne vidja pa cak ni u nasim srpskim ligama...poraz kao poraz, nista strasno jer to je sport. Problem je sto vec duze vreme igramo lose i pod hitno je potrebno da se vratimo na jake treninge...moram reci da me raduje sto smo konacno malo prokrvili u odbrani...aba ligu smo iskoristili za sta je potrebno a to je evroliga i mislim da vise od toga nijednom klubu ne treba da znaci...poraz igraci moraju da zaborave sto pre jer nam vec u sredu sledi itekako neugodna tekma protiv vojvodine koja mora da se dobije, a mi navijaci i dalje treba da verujemo u njih, a ja sam siguran da ce nam vratiti vec 8. maja u derbiju a posebno na kraju sezone kada uzmemo titulu...jer kao sto volimo da kazemo AJDE, IGRAJ I BORI SE....

alczsouth

pre 11 godina

jel vi stvarno mislite da cete igrati EL? da ce EL dozvoliti dva kluba iz siromasne zemlje i to iz BG? najvise sto cete dobiti su kvalifikacije.

Makarije

pre 11 godina

Najskuplji igrač Srbije i Aba lige (odakle samo Čoviću pare?), Igor Rakočević će iduće godine, kad se budu igrale razne završnice, biti u 37. godini. Kad je bio malo mlađi (age 35) izjavio je da FMP ide na pet titula. Meni on deluje izgubljeno u vremenu i svemiru.

delija

pre 11 godina

Za neuspeh je kriv iskjucivo Covic, jer je boljeg trenera zamenio gorim. Sa Vukojicicem bi smo osvojili titulu. KK Crvenu Zvezdu vratiti iskljucivo starim i proverenim zvezdasima! Covic je arogantan i destimulativno deluje na igrace i trenera.

Deki

pre 11 godina

Raško je ok tip.Odglumio je ono guranje od strane Lučića koji je mnogo jače odgurnut odmah od Zvezdinog igrača,pa ništa.Raško je iskusan i hteo je da namesti Lučića.To je srpski folirantski mentalitet.Ja ovakve reakcije ne vidjam u Evroligi a tek u NBA.Pa tamo da srušiš igrača moraš da ga nokautiraš!

Gerba

pre 11 godina

U prosjeku 10 godina starija ekipa nije uspjela da sacuva hladnu glavu, a momci prosjecno stari 21 godinu jesu. Moj Radivojevici u pitanju je samo kvalitet, a on je na strani Partizana i nista vise.

Sotir Milivojevic

pre 11 godina

Malo je Rasko pogresio u izjavi,za nekoliko godina ce se DOBRO PAMTITI da je FMPCZBGD igrao Euroligu i GODINAMA CE SE PRICATI O TOME.Jer sada i ko zna kada.
Verovatno ce se mnogo godina i pricati o broju pobeda u grupi-0

Pošteno

pre 11 godina

Katiću GROBARU - Grobari te cene i vole što se uvek pošteno i hrabro boriš za boje tima za koji trenutno igraš! Mi ti ne zameramo. Sećam se tvog sina u crno-beloj majci kada si osvajao svoje prve trofeje sa Partizanom i to treba tako da ostane. Nedaj da te ponese neka euforija pa pokušaš detetu da nametneš Zvezdu jer ćeš time imati grižu savest za sve frustracije i probleme deteta tokom daljeg života!
Partizan relaksira dušu i telo crno - belo!

Još jedan pozdrav za grobare Katića i Vuka Radivojevića.

Liga šampiona

pre 11 godina

Cele godine se priča o Rakočeviću, još od njegovog dolaska se ispredaju priče o njegovim vanserijskim kvalitetima. Međutim Raška niko nije posebno spominjao i hvalio. I šta je sada zaključak? Da vam je Raško Katić doneo EL, da vam je najbolji igrač sa najvećim srcem a vi opet gurajte Rakočevića, to je vaše prokletstvo. Ponosan sam na Raška i krivo mi je što se razočarao i ako sam grobar. Drži se Raško vole te i poštuju tvoji grobari!

sramotno

pre 11 godina

1. sudjenje je bilo na nivou kakav zasluzuje ne samo aba liga nego i cela kosarka kao igra, nije bilo nekih sada gresaka u korist jednih ili drugih.
2. sramota je da katic da 15-20 poena a savovic na nema 5p na mecu
3. ono najvaznije, sramota je sto NIKO nema srca i "onoga" da sutne nego sve ide na rakocevica i katica i onda je rakocevic kriv kada na -5 promasi slobodno ili izgubi loptu, pa naravno da ce da izgubi loptu kada je stalno kod njega. vecu zelju za pobedom imam ja na malom fudbalu u kraju nego veci deo tima crvene zvezde.... nije sada da je sramota sto su izgubili nego sto nemaju bre srca cast izuzecima

Sasho

pre 11 godina

E,kad se setim kad si pre 2godine plakao posle osvajanja kupa u zelezniku mislim,a sad igras prljavo protiv kluba u kojem si postao neko i nesto!

Pantela

pre 11 godina

Rasko je prosle godine dao izjavu:"Uopste nije bitno ko za koga navija ukoliko je profesionalac,ja sam poceo u Zvezdi a sada igram u Partizanu. Ipak privatno sam Partizanovac." Rasko je inace bio nas ljubimac i stalno korektan i zato ne mogu da poverujem da se on ovako ponasa i folira.

GoranNS90

pre 11 godina

Evo kako ja vidim ovu sezonu moje Zvezde u ABA ligi. Primaran cilj je jedva i kako tako ostavren- Evroliga. Za to su zasluzna tri coveka-vukoicic, Katic i Nelson. I to je to.... Rakocevic mi je po ko zna koji put dokazao da nema mentalitet pobednika, a Covic da jos ne ume da vodi klub kao sto je Zvezda. Jer, za razliku dok je vodio FMP, sada ga posmatra svakodnevno vise od polovine Srbije, a on sa tim ocigledno jos ne ume da se nosi. I ako mnogi smatraju da je ULEB kup bio greska, drugacijeg sam misljenja. On je pomogao da na krilima nekih dobrih utakmica(Sasari), dobijemo neke utakmice rutinski u ABA ligi. I na kraju Laktasi, puno srece u polufinalu- trenutno stanje u finalu. Pametnom dovoljno. Cetiri velike greske uprave Zvezde- Lazic, Radonjic, otkaz Vukoicicu, ne angazovanje Traorea.... Sve u svemu solidna sezona, ali posto se radi o Zvezdi- NE USPESNA.
(vladimir, 28. april 2013 13:54)

Evo kako ja vidim tvoj pravopis, NEUSPESAN !!!

solicitor

pre 11 godina

Partizan je osvojio trofej u svesno žrtvovanoj sezoni, koja j eposlužila da se stvara tim za sledeće sezone.
Zvezda je konačno dočekala "sledeću sezonu" sa jakim timom, dobrim budžetom, vladom Srbije iza sebe i opet ćorak.

Ostaje Vam da se tešte osvojenim kupom, jer je to najviše što ćete uzeti za sledećih 10 godina. Možda opet nešto više uradite ako vam prodamo nekog igrača koji nam ne treba. Naši prekobrojni su vaše uzdanice.

Cedo

pre 11 godina

Gospodine Rasko imate od mene veliki naklon za partije koje ste pruzili ne samo u ove dve utakmice vec tokom cele sezone, u Zvezdi igraju igraci koji su daleko vise placeni od vas a koji podbacuju kad god se lomi utakmica. Uz postovanje prema kapitenu i ostalim preplacenim igracima (Simonovic, Braun, Skot...) lako je Solnoku ili Krki dati 20-tak poena, pokazite svoj kvalitet protiv najjacih i kada je napotrebnije. Iskreno se nadam da cete ostati i sledece godine kod nas, milina je gledati vase zalaganje i umece. Jos jednog igraca bih pohvalio samo koji mozda nije atraktivan za publiku ili nema tak kvalitet Rakocevica, to je Branko Lazic koji obavlja ogroman posao u odbrani a zajedno sa Raskom je slomio Radnicki trojkama, o njemu se itekako malo pise a decko je zasluzio svojim trudom.

I na kraju cestitke Partizanu na zasluzenoj pobedi.

Tottenham

pre 11 godina

jedina svetla tacka ekipe je bio Rasko cestitke tebi na igri a i meni nije uteha Evroliga,moram da kazem da se sa Rakocevicem nesto strasno desava,ne moguce da je odjednom ovako stao i uz svu zahvalnost njemu za sve sto je uradio na F4 je bio jedan od najgorih,Savovic sa Radnickim igrao dobro ali protiv Partizana slab,ne vidim razlog zasto navijaci pljuju Radivojevica,jer jeste imao promasaje ali promasaje kada niko nije smeo da sutira,Skot i Simonovic ne primetni,Nelsona nigde protiv Radnickog,a onda je eksplodirao u 1/4 protiv Partizana a onda staje i opet ga nema nigde,Lazic je pruzio jedne od boljih partija ove sezone,Subotic,Samardzinski i Cvetkovic skoro da nisu igrali,Braun ocajan,u Partizanu me je prijatno iznenadio Bogdanovic,tako mlad a tako hladnokrvan na ovakvoj utakmici,sve u svemu cestitke Partizanu

qqlele

pre 11 godina

Sreća igrača ovog kolektiva je ta da su svi u ozbiljnim životnim godinama i da su porodični, oženjeni ljudi, tako da su problem prstena rešili. Raško, gledao sam te i cenio dok si igrao za nas prošle godine, cenim tvoju borbenost i zaista odlične igre koje pružaš u dresu ovog tima. Samo mi nije jasno, čemu onolika nervoza i čemu onakav način ophođenja prema nekim igračima Partizana? No, nije ni bitno, razumem nervozu i sve. Želim ti svu sreću ovog sveta i da sledeće godine zaigraš u nekom evropskom timu. Takođe, nadam se da će tvoj klinac, koji je veselo trčkarao po Pionoiru dok si igrao za nas (zaista, ne znam da li dolazi na utakmice ove godine, nadam se da dolazi) jednog dana imati uspešnu košarkašku karijeru, u Partizanu naravno :). Još jednom, moram da priznam da si, realno, jedini ozbiljan igrač u poraženoj ekipi. I to ne samo tokom F4, već tokom cele sezone i da ćeš te igre "naplatiti" nekim dobrim evropskim ugovorom. Zaslužio si.

vladimir

pre 11 godina

Evo kako ja vidim ovu sezonu moje Zvezde u ABA ligi. Primaran cilj je jedva i kako tako ostavren- Evroliga. Za to su zasluzna tri coveka-vukoicic, Katic i Nelson. I to je to.... Rakocevic mi je po ko zna koji put dokazao da nema mentalitet pobednika, a Covic da jos ne ume da vodi klub kao sto je Zvezda. Jer, za razliku dok je vodio FMP, sada ga posmatra svakodnevno vise od polovine Srbije, a on sa tim ocigledno jos ne ume da se nosi. I ako mnogi smatraju da je ULEB kup bio greska, drugacijeg sam misljenja. On je pomogao da na krilima nekih dobrih utakmica(Sasari), dobijemo neke utakmice rutinski u ABA ligi. I na kraju Laktasi, puno srece u polufinalu- trenutno stanje u finalu. Pametnom dovoljno. Cetiri velike greske uprave Zvezde- Lazic, Radonjic, otkaz Vukoicicu, ne angazovanje Traorea.... Sve u svemu solidna sezona, ali posto se radi o Zvezdi- NE USPESNA.

linoleum

pre 11 godina

Trebalo je da pustite Buducnost, sad trpi prozivke od crno belih, oni bi nas sigurno namestili....Nema tu nikakve mrznje, eliminises najtezeg protivnika ako mozes. A vi ste ih vratili u zivot

Delimican uspeh je NEUSPEH

pre 11 godina

Prvo da cestitam Rasku Katicu sto me je sportski nervirao ovih 5 meceva. Sjajno igra ove godine za CZ.
Njegovo igranje u Partizanu klubu koji stremi najvisim ciljevima ga i tera da ima ovakvo misljenje. Nije zadovoljan drugim mestom. Tako prica osoba koja je stvorena da bude prva. Pamte se trofeji, isto kao sto ce se pamtiti da je CZ osvojila kup u KG-u a ne kago je osvojen. Navijacu protiv tebe kada god budes igrao protiv Partizana, a ako se vratis u Partizan trofeji su ti zgarantovani :))

Samo za EL

pre 11 godina

Drago mi je da su sve ruzne slike na utakmici bacene u vodu. Partizan i CZ neka se probiju u EL na vrh. Navijacemo za dve srpske ekipe.

Sinke Grof

pre 11 godina

Igracki kadar? Zvezda ima najboljeg igraca lige(Rakocevica) a Partizan Bogdanovica? Zvezda je dovela iskusne i proverene,,strance"(Nelsona,Skota i Brauna) a Partizan decu (Vestermana,Lovernja pa hajd da kazem tu je i par godina ,,mali"David). Zvezda je dovela iskusne centre(Savovica i Katica koji igra cele sezone za desetku a Partizan dovede Muslija,Gagica i Milutinova!!!??? Svaka cast Vujosevicu i njegovim saradnicima!!! Partizan je trebao sa ovim sastavom,po kvalitetu,uigranosti i iskustvu,da bude iza Zvezde,Cedevite,Igokee a ravnopravan sa Radnickim i mozda malo bolji od Buducnosti i Olimpije. O tituli niko realno nije razmisljao pa cu reci da su ostvarili veliki podvig i dosanjali san! Bravo za Partizan!!!!!!!!!

emontije

pre 11 godina

demolirani smo. trener je vec pokazao svoj kapacitet i covic neka ide lepo da moli vukoicica nazad. definitivno sledece sezone nam ne trebaju ni braun, skot, simonovic, radivojevic, samardzijski a posle ovakvih izdanja ozbiljno bih razmislio o raskidu sa rakocevicem posto je decko stetan za tim. lazica je za njega ozbiljan odbramben, timski igrac koji ne gresi na bacanjima i trojkama .

ja

pre 11 godina

Hvala na cestitkama,protivnici na terenu,van terena su svi oni prijatelji(mogu da licno potvrdim za Katica i sin-Dragana ,iako su imali konflikt ) :))))))

Dr. Kosarka

pre 11 godina

Katić, Nelson, Savović, Rakočević, Lazić...ostaviti.
Ostali...out!
(Dragan BL, 28. april 2013 09:02)
*Ti bi zadrzao Nelsona koji je na 4 razlike za partizan prvo izgubio loptu u napadu a posle napravio namerni faul.
*Ti bi zadrzao Rakocevica koji je u polufinalu i finalu ukupno izgubio 10 lopti.

zlatna sredina

pre 11 godina

Slažem se sa Katićem kad kaže da se pamte samo trofeji,a ne(još uvijek neizvjesni)ulazak u Evroligu,jer će vam to biti i jedini,a uz to ćete biti topovska hrana.

Nenad

pre 11 godina

@Oterati sve sem Katica,Lazica,Nelsona,Savovica i Rakocevica a dovesti Keselja,Milicica,Vardu,Vajta,Capina, Jorovica i Extra sutera Stranca. Toliko . (alo alo, 28. april 2013 12:01) Kao prvo Lazic vam je najslabija karika u prvih 12. Kao drugo, odakle vam pare za sve te igrace koje si nabrojao? Mogao si i Lebrona i Karmela da stavis na spisak. Strasno koliko vi nemate dodira sa realnoscu.

fergi

pre 11 godina

Pobednicki mentalitet!!! Ustanes ujutru i kazes sebi, veceras ja pobedjujem..ali toga nema u Zvezdi nego se traze razlozi poraza na drugoj strani. U trenerima...Gubitnicki mentalitet a to se ne dobija u jednoj sezoni. Sve se videlo. Pola sezone igraju kao vanzemaljci i onda na povrsinu izbiju prave vrednosti, mentalitet. Dominacija se stice godinama. Zato Partizan pobedjuje i osvaja 6. pehar od 7 na kojima je ucestvovao. To je za respekt, pa ko kako hoce..jedina istina. Svi porazi od pola kosa, produzeci, se vratili Partizanu titulom, kao i pobede Zvezde sa pola kosa se vratilo porazom. Surova realnost.

srbija

pre 11 godina

ja sam zvezdas ..okoreli...al imam snage da cestitam partizanu na pobedi , na osvojenom trofeju,radivojevic.. samardzinski cvetkovic da nadju novu sredinu..rakocevicu urami dres..simeunovicu..probaj u albi ponovo..braun.. dovidjenja.okosnica treba da cine...skot,katic,nelson, savovic..smesni ste bili sinoc

xxx

pre 11 godina

Rasko razumem te, nisi trebao da dolazis ovde, znas i sam kakav nas maler bije.....zasluzio si svaki dinar, ma sta svaki, da se odbije od plate Braunu,Skotu, Simonovicu i Vuku po 20% i da tebi, oni zajedno nisu uradili koliko si ti sam a imaju vece ugovore, sramota.

Vlada - Minhen

pre 11 godina

Pametnom dosta,samo se trofeji pamte i pišu ... Tebi Raško svaka čast,a Kapiten Rakočevič može protiv Solnoka da da 30 koševa I protiv nebitnih čim je čvrsto gusto gde treba da se preuzme odgovornost njega nema nigde krije se od lopte,namerno njega Rakočeviča apostrofiram jer on je Taj koji je trebao u finalu da vuče tim,Raško Katić jedini na nivou ostali nisi za komntarisanje !!!

institucija

pre 11 godina

Ma, da mi uzmemo NASU ligu, to je sad bitnije! Jer, milije mi je biti prvak Srbije, nego jugoslavije!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (A?,

Bas me zanima tvoj komentar kada i to puknete!Valjda ce tvoji apetiti tada biti osvajanje euro-lige!Mozda,ali sledece sezone!

d

pre 11 godina

E moj Igore,nauči i Musli da pogadja slobodna bacanja i da dodaje lopte,a ti najskuplji juče na terenu a nema te nigde,kao ni u polufinalu...CCCCCC

VLADIMIR

pre 11 godina

Od naših klubova navijam za Zvezdu. I da pomognem Igoru u analizi: krivi su za poraz Zvezdini penzioneri Rakočević, Radivojević i slabi stranci osim Nelsona. Igore ti si bio vrlo dobar u sredšnjem delu sezone i to samo kao strelac. Pre i posle toga katastrofa. Užasno si spor i to ti je kraj. Bez bar 5-6 dobrih stranaca nemate nikakve šanse u EL. Promena trenera vam je takodje katastrofalna.

redstarultra

pre 11 godina

Jedino Rasko i ima pravo na ovo misljenje jer je jedini odigrao koliko toliko ok.
Svi ostali su bili u potpunosti nadigrani od Partizana.

Deki

pre 11 godina

Raško je ok tip.Odglumio je ono guranje od strane Lučića koji je mnogo jače odgurnut odmah od Zvezdinog igrača,pa ništa.Raško je iskusan i hteo je da namesti Lučića.To je srpski folirantski mentalitet.Ja ovakve reakcije ne vidjam u Evroligi a tek u NBA.Pa tamo da srušiš igrača moraš da ga nokautiraš!

Blaza

pre 11 godina

Rasko Katic, covek kome su se svi smejali kad je dosao letos u Zvezdu. Kome su se sprdali, govorili razne ruzne stvari, a sad se kunu u njega!!! Nas najbolji, najkonstantniji, i najborbeniji igrac!!!! Trebalo bi svi da se ugledaju na njega!!! Ima srce, ogromno srce!!! Jedina mana mu je sto ponekad igra pod uticajem emocija, zato sto ga srce vuce da pogura tim... On nema kvalitet da bude lider tima, ali moze da motivise ekipu, i da je pogura, ali sta vredi kada (osim Nelsona) nema s kim da igra... Rakocevic, boze moj, koliko sebican igrac i koliko davi loptu!!! Koliko puta nas je ukopao njegovim nerezonskim resenjima... Pod hitno da mu se smanji minutaza, jer je u stanju da odigra kvalitetno samo 20-25 minuta... Godine cine svoje... Skot, Braun, Simonovic... Gde su oni??? Gde su nestali ti igraci??? Cvetkovic, k'o muva bez glave... Radivojevic samo ponekad zablista. Lazic suvise mala minutaza za lava u ljudskom telu!!! Subotic, pffff... Ne mozemo ocekivati velike rezultate, kada samo 3-4 igraca igraju konstantno....

Dejan

pre 11 godina

NISMO bili bolji u prvom poluvremenu.Bili smo samo manje loši, isključivo zahvaljujući Partizanovom očajnom šutu za 3.
Katić jedini na nekom "šampionskom" nivou a SVI ostali "duplo golo".
Pogotovo oni od kojih se najviše očekuje u najvažnijim mečevima...

Antifa

pre 11 godina

Lepo je da imamo vise jacih KKa,Partizan,Zvezda,Radnicki igramo tu cuvenu ligu sa komsijama i treba nam vise jacih timova,ne moze Partizan uvek da pobedjuje,ali to kako je Zvezda postala jaka je mislim svima jasno,to je na silu,a na silu nista nece,videcemo kolko ce da traje,valjda dok ovi matoric ne odu u penziju,a sta dalje?
Partizan godinama unazad trazi i dovodi mlade igrace sa kojima igra,i od kojih zaradjuje,dok je u CZ situacija drugacija i nije odrziva.

Ivan

pre 11 godina

Igore jeste da boli, al boli i m
ene :)
Ja se zalazem da se napravi peticija da se ukine drugo poluvreme ili zadnje dve cetvrtine, posto babe ne mogun da izdrze 40 minuta.

milos g.

pre 11 godina

Naravno da nije uteha jer je verovatno necemo/necete ni igrati.prerano ste se opustili pod novim strategom koji ima skor od tri poraza
Vlada Vukoicic je jedini imao recept protiv"komsija"...i to nam je jedina uteha bila..

Paspalj 14

pre 11 godina

Nije bilo prostora za Nedovica!!!???, Milutinovica i Nikolica, ali jeste za potrosenog Rakocevica, nestabilnog Brown-a, osrednjeg Nelson-a i promasenog Scott-a?
Kad pocne sledeca sezona, ko ce od njih ostati?
Ponovo graditi i uigravati ekipu? A imao si realan osnov da talentovani momci igraju par sezona zajedno i postanu TIM! Al' ne, nisu oni bili dobri za Zvezdu. Zato jesu Cvetkovic, Lazic i Radivojevic! Suboticu svaka cast, on nedostatke pokriva borbenoscu! O Katicu ne bih, ko je gledao coveka poslednjih sezona, video je koliki je napredak ostvario u svakom segmentu igre. Ali on sigurno nece ostati, vredi vise nego sto CZ moze da ponudi.
Nema tu 'leba za velika takmicenja!

wukiw

pre 11 godina

Lepo rece Rakocevic: "Vraćamo se u halu da treniramo". To je pravi pristup jer bez mucenja i treninga nema ni uspeha.
Dodao bih da je potreban jos i talent jer realno gledamo Zvezda ima mnogo losiju klupu od Partizana...Cakarevic i Djekic koji nisu ulazili u igru kod Partizana bi mogli da igraju u Zvezdi prvu petorku... i laik moze da vidi koliki domet imaju Lazic, Subotic, Samardziski, Skot, Radivojevic, Brown...

dragan

pre 11 godina

Rakocevic ne zna zasto su `pali`, mora da pogleda `video`, ne verujem.Pogledaj kako si odigrao pulufinale i finale sve ce ti biti jasno.

misa gtr tumbas

pre 11 godina

ajdemo u 100 marke da će gospodin čović kao pojačanje za el dovesti svog nekadašnjeg igrača, inače oličenje fer pleja i sportskog ponašanja, GAJA PNINIJA.

Da nema taj sut bio bi treca liga centara u Evropi... Koji bre Pero?

pre 11 godina

Kako sinoc napisa na Twiteru Pero Antic -
"izgleda sa Rakočević I Simonović igraju za Partizan"
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rosaastella, 28. april 2013 12:22)

E, kad se on nasao da im kaze, koji je sve brilijantne partije protiv Partizana imao.... Rakocevic je odlican igrac, ali se Zvezda previse oslanja na njega, a to njegove godine ne mogu da izdrze... Realno, Partizan Zvezdu dobija tempom i fenomenalnom odbranom bas na tom Rakocevicu... E sad, problem je sto su vam drugi igraci precenjeni i ja to pricam cele sezone... Dok su pogadjali sve sto sutnu bilo je dobro. U Zvezdi vrede jedino Igor, Nelson, Rasko i donekle Savovic koji je i definitivno nedoklepan igrac i koji ne moze biti nikako garant za neke vece uspehe, ali moze pruziti solidne partije kada ekipa odigra dobro...

Nugget

pre 11 godina

Slažem se sa Katićem naravno da nije neka uteha možda trenutno ali kao što kaže samo se titule pamte...po meni je Raško jedan od najboljih i najkonstantnijnih u Zvezdi čitave sezone...što se tiče Rakočevića umesto kao lider i najiskusniji u timu da bude taj koji prelama već ko zna koji put na terenu se ponašao kao neki Rookie igrač...ne želim da ga nešto omalovažavam ali sinoć je imao više promašenih bacanja i izgubljenih lopti nego ikad u karijeri...

Petar

pre 11 godina

Jok, igrali ste iz zezancije. Katic je iskren, hteo je titulu, normalno, ko na njegovom mestu ne bi?
A Rakocevic je slicno izjavio i kad je zvezda ispala iz Evrokupa-a - sad mozemo da se fokusiramo na ABA ligu. Pa eto, fokusirali ste se.

neko to od gore vidi sve

pre 11 godina

Batalite se prepucavanja...
Verovatno cemo imati dva predstavnika u EL sledece sezone....
A i ohrabruje cinjenica da je Zvezda ove godine toliko kvalitetna da je cak prva iza Partizana...
Slede ih Igokea i Radnicki...
Sto je za nasu kosarku ogroman uspeh...