Nova vest
Košarka

Utorak, 05.06.2012.

19:57

ASL: Partizan slomio borbenu Zvezdu

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 92:83 u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa Agroživ Superlige Srbije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Naredni meč igra se u petak, takođe u dvorani „Pionir“.

Najefikasniji kod pobednika bio je Dragan Milosavljević sa 18 poena (4-6 za tri, 5sk), Danilo Anđušić postigao je 16 (3-5 za tri), a Dominik Džejms 15 (5-10 iz igre, 5ast). Miroslav Raduljica imao je 13 poena i 6 skokova, a u taboru Zvezde najefikasniji je bio Omar Tomas sa 21 poenom (8-14 iz igre, 5sk. i 5 ukradenih lopti).

Bojan Subotić ubacio je 13 poena (5-9 iz igre), a Bojan Popović i Nemanja Nedović upisali su po 10. Mile Ilić imao je 6 poena i 10 skokova.

Utakmicu je odlično počeo mladi Bertans, koji je pogodio dve trojke, ali Zvezda se držala u igri sve do rezultata 8:8. ’Crno-beli’ su bili izuzetno raspoloženi u šutu za tri poena, Lučić je pogodio trojku za 15:8, a zatim je u akrobatskom stilu pogodio ’dva plus jedan’.

Partizan je bio u naletu, a posle trojke Božića Partizan je prvi put stvorio dvocifrenu prednost (21:10). Zvezda je vezala četiri poena, ali je Radivojević u poslednjem napadu izgubio loptu i Čakarević je u kontri zakucao za 23:14 nakon prvih deset minuta.

Ekipa Vlade Jovanovića i dalje je bila mnogo bolja, analiziran je ’napad u leđa’ Zvezde, pa su se Partizanovi igrači brže vraćali u odbranu. Sa druge strane, Partizan je lakše stizao do koša i sredinom drugog perioda vodio je sa 35:18 nakon Anđušićevih bacanja.

Zvezda se na kratko vratila u igru serijom 7-0, ali Partizan je trojkom Anđušiča stvorio 16 poena prednosti (41:25) na dva minuta do kraja. Međutim, Zvezda je u finišu uspela da pogotkom Radivojevića u poslednjoj sekundi na odmor od sa -10 (45:35).

Ključna razlika u prvom poluvremenu bio je šut za tri poena – Partizan je ubacio šest od 14, a Zvezda nijednu od sedam.

Obe ekipe pomalo smušeno su počele drugo poluvreme, a prva se iz letargije trgla Zvezda – Tomas je držao ekipu u igri, a Subotić je sa pet uzastopnih poena naterao Vladu Jovanovića da zatraži tajm-aut (51:45).

Posle minuta odmora Zvezda je pogocima Petra i Bojana Popovića prišla na samo dva poena zaostatka, ali su Raduljica, Džejms i Lučić vratili Partizan na +10 (59:49).

Igralo se u serijama, a Zvezda je i ovoga puta imala odgovor – igrala je ekipa Svetislava Pešića veoma agresivnu odbranu iz koje se izrodilo nekoliko kontranapada, a posle trojke Čovića Zvezda je došla do prvog vođstva na utakmica (63:62).

Milutinović je potom promašio trojku za +4, a u poslednjim trenucima treće deonice Raduljica je poentirao za 64:63.

Partizan je ponovo stvorio solidnu prednost, a Zvezda se držala sve do sredine poslednjeg perioda, kada je Lešić položio loptu u koš za -4 (75:71).

Posle minuta odmora koji je zatražio trener Jovanović, usledio je rafal Partizanovih trojki kojima je meč rešen – prvo je pogodio Anđušić, zatim Džejms, a na tri i po minuta do kraja sudbinu Zvezde zapečatio je Milosavljević (84:71).

Zvezda se borila do kraja, ali Partizan je rutinski sačuvao prednost i došao do vođstva od 1-0 u finalnoj seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu