Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.12.2011.

18:01

Brajant nezadovoljan odlaskom Odoma

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što je prva zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant “digao” glas zbog odlaska Lamara Odoma u Dalas Meverikse.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Iskusni krilni igrač pojačao je redove aktuelnog šampiona za 8,9 miliona dolara za sezonu, a Lejkersi su za “All Stara” dobili pika prve runde na draftu 2012. godine.

Brajant je jasno stavio do znanja svima da nije srećan zbog ovakve odluke uprave Lejkersa koja je pojačala velikog rivala.

“Ne sviđa mi se to. Da budem iskren sa vama, ne sviđa mise. Pričamo o najboljem ‘šestom’ igraču NBA lige. Ne razumem kritike na njegov račun. Ne razumem. Prošle sezone je odigrao svoju najbolju sezonu, ne shvatam ovo”, istakao je Brajant.

Hjuston, Nju Oleans i Lejkersi dogovorili su razmenu igrča po kojoj bi Kris Pol prešao u Los Anđeles, Gasol završio u Hjustonu, dok bi Nju Orleans dobio Odoma, Luisa Skolu, Kevina Martina i Gorana Dragića.

Komesar NBA lige Dejvdi Štern blokirao je taj trejd zbog pritiska vlasnika ostalih klubova. Kada je saznao da Lejkersi žele da ga se reše Odom je odbio da se pojavi na trening kampu pre početka sezone i zatražio promenu sredine.

Dolaskom Odoma, Meveriksi imaju jednu od najboljih krilnih linija u ligi sa Dirkom Novickim i Šonom Merionom.

“Sada sam stvarno iznerviran”, rekao je Brajant posle shvatanja da je tim koji je počistio Lejkerse prošle sezone u plejofu još jači zahvaljujući njegovom nekadašnjem saigraču.

Odom je prošle sezone prosečno beležio 14,4 poena, 8,7 skokova uz 3 asistencije po meču, a imao je najbolji prosek šuta iz igre u svojoj karijeri (53%) koja traje već 12 sezona u NBA ligi (11 je proveo u Los Anđelesu, sedam u Lejkersima, četiri u Klipersima).

Međutim, Brajant nije želeo da kritikuje rad generalnog menadžera Miča Kupčaka.

“Verujem da menadžment zna šta radi. Pustiću ih da rade svoj posao, nikada im neću stati na put, ali je teško. Morate pustiti Miča da radi svoj posao. On se dokazao tokom prethodnih godina kada je stvarao sjajan tim ovde. Moramo da mu verujemo da će to ponovo uraditi”, izjavio je Brajant verovatno shvatavši da je ovaj potez uprave verovatno samo uvod u drugi potez i dovođenje najboljeg centra lige Dvajta Hauarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu