Nova vest
Košarka

Sreda, 02.06.2010.

22:48

PAO nadomak titule u Grčkoj

Košarkaši Panatinakiosa poveli su protiv Olimpijakosa sa 2-1, u finalnoj seriji grčkog plej-ofa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

PAO je u trećem meču finala na svom terenu slavio sa 79:70, i tako došao nadomak titule prvaka.

Odličan meč u Atini prelomljen je u poslednjoj četvrtini kada je Teodosiću dosuđen peti prekršaj, iako je bilo očigledno da je Majk Batist napravio faul u napadu. PAO je nakon toga izjednačio i do kraja je lako slomio otpor rivala.

Olimpijakos je krajem treće deonice imao velikih 14 poena prednosti (60:46), ali je PAO od tog trenutka pa do kraja meča imao seriju 33-10 kojom je došao do pobede.

Pet košarkaša u ekipi Željka Obradovića utakmicu je završilo sa dvocifrenim brojem poena, a najbolji je bio Dru Nikolas sa 18 poena. Spanulis, Batist, Perperoglu i Peković postigli su po deset. Milenko Tepić postigao je četiri poena (2-3 za dva, 0-2 trojke) za 13 minuta na terenu.

Na drugoj strani Joanis Burusis postigao je 17, Džoš Čildres 15, a Linas Kleiza 10 poena. Miloš Teodosić je za 22 minuta psotigao sedam poena (2-7 za tri, 1-2 penali) i imao je tri skoka i pet asistencija.

Meč broj četiri igra se za četiri dana na terenu Olimpijakosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu