NLB: Zvezda u Zagreb po pobedu

Košarkaši Crvene zvezde u subotu gostuju u Zagrebu Cedeviti gde traže drugu pobedu u regionalnom takmičenju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 06.11.2009.

19:55

Default images

Kiks protiv Radničkog samo je produbio krizu u Zvezdi nastalu usled lošeg starta u takmičenju. Kasno okupljanje, kao i povrede Marka Kešelja i Nemanje Bjelice su uzele danak, pa u takvim okolnostima pobeda u Zagrebu bi značila daleko više od dva boda. U Hrvatsku neće putovati ni Vuk Radivojević koji ima problema sa primicačem.

Cedevita je debitant u regionalnom takmičenju, a u prvih pet kola ima dve pobede.

„Moramo da se vadimo i spašavamo kako god znamo i umemo. Cedevita je u prošlom kolu izgubila 30 razlike na gostovanju u Podgorici tako da će i ona sigurno imati silan motiv da popravi utisak. Čeka nas veoma težak zadatak. Moraćemo da igramo na gornjoj granici,“ istakao je Elmedin Kikanović.

Nakon četiri poraza neophodno je krenuti u pobednički niz, a pravi putokaz trebalo bi da bude drugo poluvreme iz Budimpešte protiv selekcije Mađarske.

"Očigledno da je put u Mađarsku bio dobar potez. Vredno smo radili, dobro trenirali i verujem da propusti iz duela sa Kragujevčanima neće biti ponovljeni. Daleko od toga da se zavaravamo da nas u Zagrebu čeka lak posao. Domaćin će sigurno biti silno motivisan. To je tim sa dosta mladih igrača uz iskusne Žižića, Krasića i Andersona. O njima dovoljno govori i trijumf nad Hemofarmom", kaže Kikanović.

Iako maksimalno respektuje rivala, Kikanović je veliki optimista.

„Protiv Radničkog i FMP-a nismo imali ni sreće. Sa te dve pobede situacija bi bila totalno drugačija. Međutim, činimo sve što možemo da u nastavku sezone popravimo utisak. Trenutni odnos pobeda i poraza sigurno nije realna slika našeg kvaliteta. Nadam se da ćemo to dokazati već protiv Cedevite,“ zaključio je bosanskohercegovački centar.

S druge strane, ni u Cedeviti ne mogu da se pohvale da ih prati sreća. Sve je bili pripremljeno za dolazak Brenta Rijta, s kojim je sve bilo dogovoreno, no američki krilni centar odustao je u posljednji trenutak. Taj podatak sigurno se neće dobro odraziti na tim uoči subotnje utakmice.

„Pred nama je izuzetno važna utakmica i to sam i rekao svojim igračima. Možda će to nekome donijeti dodatno opterećenje, no već sto puta sam ponovio da je u NLB ligi važno da pobeđuješ na svom terenu. U Podgorici smo u prošlom kolu imali slabu predstavu. No, to moramo što pre zaboraviti i ovu nedelju smo dosta radili na svojim greškama“, rekao je trener Cedevite Slobodan Subotić.

Iako Crvena zvezda nakon prvih pet kola ima neočekivan oslab skor Subotić se ne zanosi statistikom, već ističe kako tabela nije realno merilo.

„Zvezda je slabo počela sezonu. Međutim,ona igra agresivno, brzo, s mnogo istrčavanja u kontre i taj tim će kroz ligu sigurno popraviti formu. Uostalom, oni su dosta kasno krenuli s pripremama. Za ovu utakmicu ključ je naša obrana i kontrola skoka. U tom segmentu nisam zadovoljan sa gotovo nijednom našom utakmicom ove sezone. Njihovi skoro svi igrači idu na skok i dosta šutiraju trojke te se te lopte obično odbijaju daleko od koša. Recept je dakle da trebamo odigrati jaku obranu, kontrolirati skok i odgovoriti na njihovu agresivnost“.

Utakmica između Cedevite i Crvene zvezde igra se u subotu od 16.30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: