Zvezda ponovo na vrhu NLB lige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Helios 69:58, u devetom kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 22.11.2008.

20:45

Default images

Zvezda je ovim trijumfom ponovo izbila na čelo tabele, pošto je pobedila ekipu iz Domžala sa više od pet poena prednosti. Marko Marinović bio je najbolji u Zvezdi sa 13 poena i šest skokova. Lorens Roberts ubacio je 10 poena, a Andre Ovens, Nemanja Bjelica i Milan Milošević postigli su po osam poena. U gostujućem sastavu Laškevič je bio najefikasniji sa 14 poena. Snou je ubacio 13, a Todorović 10.

Kao što je i najavljivao trener Svetislav Pešić, Zvezda protiv Heliosa nije lako pobedila. Gosti iz Slovenije odlično su odigrali u prvih 20 minuta, i na poluvremenu su čak i vodili (30:29).

Ipak, Zvezda je već na startu treće deonice serijom 9-1 preuzela vođstvo koje do kraja nije ispustila.

„Crveno-beli“ su bili slabiji od protivnika u skoku (31-39) i u šutu za dva poena, ali su te nedostatke nadomestili agresivom odbranom.

Prva deonica bila je izjednačena, a gosti iz Slovenije do najveće prednosti na utakmici došli su u 16. minutu nakon trojke Alvina Snoua (28:21). Ekipa Svetislava Pešića se ipak do poluvremena vratila i serijom 8-2 smanjila na samo poen zaostatka posle 20 minuta (30:29).

Andre Ovens tokom prvog poluvremena nije postigao nijedan poen, ali to se promenilo već u prva dva minuta drugog dela kada je Zvezdin Amerikanac sa dve trojke doneo preokret. Odličan meč odigrao je i osporavani Roberts, i Zvezda je krajem 21. minuta imala plus sedam (38:31).

U preostalom delu meča „crveno-beli“ su uspeli da zadrže stečenu prednost, i zabeleže i osmu pobedu u prvih devet mečeva regionalnog takmičenja.

U narednom kolu Zvezda gostuje Hemofarmu u Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: