Radonjić: "Olimpija je odličan tim"

Košarkaši Budućnosti dočekuju ljubljansku Olimpiju u prvom kolu NLB lige. Trener Podgoričana Dejan Radonjić kaže da je njegov tim daleko od maksimuma.

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 03.10.2008.

17:53

Default images

„Teško je proceniti koje su naše objektivne mogućnosti jer smo ekipu kompletirali tek pre 10-ak dana. Naravno, to nije valjan izgovor i mi ćemo se truditi da se predstavimo na najbolji način. Počinje najjače regionalno takmičenje do sada, na startu nam dolazi tim koji je, što je vrlo bitno, sačuvao okosnicu prošlogodišnjeg sastava", izjavio je Radonjić.

"Uz to, pojačali su se Vladom Ilijevskim i crnogorskim reprezentativcem Vladimirom Golubovićem, a angažovali su i dva nova Amerikanca - Kroforda i Valasa", dodao je strateg najboljeg crnogorskog tima.

Radonjić je potom ishvalio rivala, ali i istakao da se njegov tim neće predati.

„Olimpija je formirala tim koji bi u perspektivi trebalo da se bori za titulu prvaka Evrolige. Suprotstavljamo se ekipi koji trenutno ima znatno veći rejting od nas. Nadam se, ipak, da ćemo pred punim gledalištem odigrati najbolje što možemo i, ukoliko nam se ukaže šansa za trijumf, sigurno ćemo je iskoristiti“.
Olimpija se silno pojačala i sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu. Na klupi ’zmajčeka’ je srpski trener Aleksandar Džikić, On kaže da je proteklih dana imao dosta problema sa povredama Jasmina Hukića i Vlade Ilijevskog.

„Posao mi umnogome otežava činjenica što skoro nijedan trening nismo odradili u punom sastavu. Zbog ozleda Hukića i Ilijevskog morao sam treninge i taktiku da prilagodim novonastaloj situaciji. Njih dvojica putuju sa nama u Crnu Goru, ali neizvesno je da li će moći da nam pomognu“, rekao je bivši asistent u Partizanu i Minesoti.

Džikić smatra da Podgoričani nisu naivan protivnik.

„Budućnost je vrlo mlada ekipa koja forsira agresivnu igru, a mi zbog problema nismo adekvatno spremni. Ipak, daćemo sve od sebe i nadam se najboljem".

Utakmica Budućnost – Olimpija počinje u subotu u 19h u hali Morača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: