Lejkersima Letnja liga, 30 poena Kuzme, Lonzo MVP

Los Anđeles Lejkersi osvojili su Letnju ligu pošto su u finalu savladali Portland Trejl Blejzerse – 110:98.

Izvor:

Utorak, 18.07.2017.

08:27

Lejkersima Letnja liga, 30 poena Kuzme, Lonzo MVP
Getty Images

'Jezerdžije' su igrale bez drugog pika sa ovogodišnjeg drafta Lonza Bola, koji je pre finalnog susreta proglažen najkorisnijim igračem turnira.

Lonzo se sjajno pokazao u pripremi za početak najjače lige sveta, upisao je i dva tripl-dabla (prvi je bio premijerni ikada u Letnoj ligi), dok je po susretu prosečno beležio 16,3 poena, 9,3 asistencija, 7,7 skokova, 2,5 ukradene i blokadu.

Njega je odlčno odmenio Kajl Kuzma, još jedan veliki adut posrnule franšize u predstojećoj takmičarskoj godini, ubacivši 30 poena i uhvativši 10 lopti, što je bilo dovoljno za trofej namenjen najboljem igraču meča za trofej.

Najbolje ga je pratio Met Tomas sa 23 poena, Vander Blu ubacio je tri manje, uz pet skokova i šest asistencija, dok je Ivici Zupcu nedostajao skok za dabl-dabl – 12 poena, devet skokova.

U poraženom sastavu najviše se istakao Kejleb Svenigen sa 25 poena, 12 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, Džejk Lejmen ubacio je 21, dok je Džarnel Stouks dodao 16.

Nova sezona najjače lige sveta počinje u petak, 20. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: